3 telefoner til under 3.000 kroner

KØBSGUIDE: Hvis dit budget til en ny telefon er begrænset, så tjek disse 3 telefoner til under 3.000 kroner.

GUIDE: 3 gode telefoner til under 3.000 kroner

Smartphones behøver ikke koste hverken 5, 8 eller 10.000 kroner for at være gode. Sandheden er, dyre telefoner ikke nødvendigvis er gode. Dyre telefoner repræsenterer blot den nyeste teknologi, som kun de færreste forbrugere udnytter.

Fra generation til generation glider tidligere top-tech ned i de billigere priskategorier, hvilket gavner dig, som ikke vil betale en stor formue for en ny mobil.

Jeg tester telefoner i alle prisniveauer og gang på gang imponeres jeg af, hvor meget telefon du får for pengene, selv når prisskiltet maksimalt er 3.000 kroner.

Jeg har håndplukket tre Android-telefoner, som ligger under den magiske 3.000 kroners grænse. Jeg har prøvet dem alle i en længere periode og klæder dig på til at gøre et godt køb.


ONEPLUS NORD / ONEPLUS NORD 2

I sommeren 2020 ramte OnePlus Nord mit bord. Den fik en af de sjældne meget positive anmeldelser. Efter et tilløb på 15 foregående modeller ramte OnePlus endelig ’bullseye’ med en mobil, der havde det hele.

Du kan stadig trygt købe OnePlus Nord, da teknologien langt fra er forældet – ja endda er den stadig meget moderne. Læg mærke til fingeraftrykslæseren som er indbygget i skærmen. Denne teknologi er stadig her et år senere stort set forbeholdt langt dyrere telefoner.

Batteriet holder fint hele dagen – ja næsten to dage, hvis du ikke bruger telefonen så meget og opladeren sender batteriet fra 0-70 procent på blot en halv time.

Kameraet er ikke i verdensklasse, men det gør, hvad det skal; tager gode billeder i de fleste situationer. Du får også en flot skærm, 5G og en processor med fornuftig ydelse. OnePlus Nord er ikke en telefon, som de første par år bliver slap i koderne, fordi motoren ikke kan følge med.

I 2021 kom OnePlus Nord 2, der er efterfølgeren. Den koster cirka 2.700 kroner. Begge telefoner er rigtigt gode og virkelig gode køb.

PRIS: 2.600-2.700 kroner


XIAOMI MI 11 LITE 5G / REDMI NOTE 11 PRO 5G

Prisen er forholdsvis lav, men det betyder ikke du får en klodset telefon. Xiaomi Mi 11 Lite 5G er tynd og teknologien under motorhjelmen fejler bestemt ikke noget.

Helt uvant for priskategorien har denne telefon Wi-Fi 6, fremtidens standard for trådløst netværk, samt den nyeste Bluetooth-generation, version 5.3. Kameraet leverer tilmed nogle ret fornuftige billeder.

To dage uden at være i nærheden af en oplader, klarer Xiaomi Mi 11 Lite 5G og den lader forholdsvist hurtigt op, når strømmen er brugt.

Fingeraftrykssensoren sidder på højre kant i en fysisk knap, hvilket straks minder en om, at det trods alt ikke er en topmodel. Du skal også være forberedt på lav samtalelyd, hvis du bruger headset.

Desværre er mobilen fyldt med en masse reklame-apps, som du skal fjerne eller deaktivere, hvis du vil have et større overblik.

Hvis du ved, hvordan en Huawei-telefon fungerer, så føler du dig godt hjemme med Xiaomi, der på softwaresiden stort set er en kopi af Huawei.

Et lidt dyrere alternativ til Xiaomi Mi 11 Lite 5G er Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G, der grundlæggende er et lidt bedre produkt, men prisen er så også omkring 2.900 kroner.

PRIS: 2.200-2.900 kroner


MOTOROLA MOTO G100 5G / MOTOROLA MOTO G200 5G

Med G100 i hånden er du ikke i tvivl om, at den er billig. Designet er buttet, men når du bruger telefonen, bliver du overrasket.

På flere punkter minder Motorola G100 om, hvad vi ser i dyrere telefoner. Det vil sige en kvik telefon med masser af overskud, lang batteritid og et rimeligt kamera, særligt ved gode lysforhold. Om aftenen bliver billeder lidt så-som-så.

Android-platformen har Motorola ikke pillet ved, hvilket giver en smidig telefon, der er let at finde rundt i og hvor du ikke skal døje med reklame-apps på den store skærm.

G100 kommer med teknologien ”Ready for”, der gør det muligt, at få spil og apps op på en fladskærm eller monitor, hvis du køber et kabel som ekstraudstyr.

Et par hundrede kroner over ligger Motorola Moto G200, som er telefonen du skal gå efter, hvis du vil ofre lidt mere på en billig telefon.

PRIS: 2.600-2.900 kroner


Her er det bedste køb

Det bedste køb er OnePlus Nord eller OnePlus Nord 2. Selvom OnePlus Nord har været længe i butikkerne, så er det stadig en fed smartphone, hvor pris og kvalitet balancerer perfekt.

OnePlus har også dyrere modeller i sortimentet, men ingen af dem rammer så perfekt som OnePlus Nord og Nord 2.

Kan du leve med et lidt ringere design, er Motorola Moto G100 / G200 en overvejelse værd.

Priserne er uden abonnement. De er fundet via Pricerunner den 8. april 2022. Alle telefonerne har 5G-mulighed.

Mere til historien

Det første sted hvor du typisk ser forskel fra en billig til en dyr telefon, er på kameraet. Billederne er oftest bedst fra dyrere telefoner, der også er hurtigere til at skyde et billede og være klar til det næste.

Har du tabt overblikket? Her er OnePlus-nyhederne

OnePlus har startet året med adskillige nye produkter. Her er overblikket.

(mere…)
Motorola Edge 50-serien: En blanding af innovation og elegance til en god pris

En lav pris betyder ikke, at du køber en telefon uden lækkert design eller som er god at bruge. Faktisk er Motorola eksperter i prisvenlige telefoner.

(mere…)
OnePlus 13 Mini – kompakt topmodel på vej?

Rygter peger på, at OnePlus arbejder på en mindre udgave af OnePlus 13, muligvis kaldet OnePlus 13 Mini. 

(mere…)
Apple og Samsung taber terræn

Det globale smartphonemarked er i fremgang. Især premium-modeller står til et boost i salg.

(mere…)
Motorola lancerer budgettelefonerne Moto G og Moto G Power

En par nye budgettelefoner har set dagens lys. Læs om dem her.

(mere…)
Den nye prisvenlige toptelefon OnePlus 13R er nu tilgængelig i Danmark

En prisvenlig variant af OnePlus 13 er nu landet. I en kort periode får du et gratis smartwatch med i købet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram