Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

Starlink internet
Det er muligt at opnå mellem 100 til 200 Mbit/s downloadhastighed via en lille parabol, der modtager internetsignaler fra rummet (Foto: SpaceX)

Starlink-satellitterne er Tesla-grundlægger Elon Musks mission om at bringe internettet ud til fjerne områder af verden, der normalt ikke er på nettet.

Krigen mellem Rusland og Ukraine har betydet, at internetforbindelserne i Ukraine ikke er stabile, hvilket afskærer mange ukrainere digitalt fra resten af verden.

Det fik lørdag Ukraines minister for digital omstilling, Mykhailo Fedorov, til at anmode Elon Musik, om at gøre Starlink aktiv i Ukraine. Anmodningen blev kort efter efterkommet af Tesla- og SpaceX-direktøren.

Kræver særligt modtageudstyr

Internetforbindelsen falder naturligvis ikke bare ned fra himlen. Den kræver en særlig modtageparabol og router.

Nu er det første forsyninger med udstyr til Starlink-systemet ankommet til Ukraine, bekræfter Mykhailo Fedorov på Twitter.

Det er fortsat uklart,, hvordan Starlink-udstyret skal gøres tilgængelig for borgerne i Ukraine, men nu er grundlaget på plads.

Herunder kan du se en video, der viser, hvordan Starlink fungerer. Du kan læse mere om Starlink her.

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Starlink-systemet har lige nu omkring 2.000 aktive internetsatelitter i kredsløb, men mange flere er på vej.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Nyt Wi-Fi 7 system er på vej i butikkerne

Den nyeste trådløs teknologi, WiFi 7, bliver tilgængelig i et nyt Orbi-system fra Netgear.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram