Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

Starlink internet
Det er muligt at opnå mellem 100 til 200 Mbit/s downloadhastighed via en lille parabol, der modtager internetsignaler fra rummet (Foto: SpaceX)

Starlink-satellitterne er Tesla-grundlægger Elon Musks mission om at bringe internettet ud til fjerne områder af verden, der normalt ikke er på nettet.

Krigen mellem Rusland og Ukraine har betydet, at internetforbindelserne i Ukraine ikke er stabile, hvilket afskærer mange ukrainere digitalt fra resten af verden.

Det fik lørdag Ukraines minister for digital omstilling, Mykhailo Fedorov, til at anmode Elon Musik, om at gøre Starlink aktiv i Ukraine. Anmodningen blev kort efter efterkommet af Tesla- og SpaceX-direktøren.

Kræver særligt modtageudstyr

Internetforbindelsen falder naturligvis ikke bare ned fra himlen. Den kræver en særlig modtageparabol og router.

Nu er det første forsyninger med udstyr til Starlink-systemet ankommet til Ukraine, bekræfter Mykhailo Fedorov på Twitter.

Det er fortsat uklart,, hvordan Starlink-udstyret skal gøres tilgængelig for borgerne i Ukraine, men nu er grundlaget på plads.

Herunder kan du se en video, der viser, hvordan Starlink fungerer. Du kan læse mere om Starlink her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Starlink-systemet har lige nu omkring 2.000 aktive internetsatelitter i kredsløb, men mange flere er på vej.

TDC tvinger Fastspeed til prisstigninger

Fastspeed har netop sendt et brev ud til deres kunder, hvor de oplyser, prisen stiger på 1000/100 Mbit/s bredbåndsforbindelsen.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Waoo er endnu engang kåret for bedst internet

Waoo sætter rekord igen. Waoo er nemlig for 11. år i træk blevet kåret til "bedste internet" i Loyality Groups årlige undersøgelse Branche Index Internet 2022.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Bliv klædt på til at bestille det rigtige internet

Prisen på hurtigt internet skal være lav. Bredbåndshastigheden høj. Inden du bestiller internet, så læse disse gode råd.

(mere…)
Har du det bedst mulige bredbånd på din adresse?

Tjek om du har det bedst mulige bredbånd på adressen, så du både får det bedste produkt men også den bedste pris på bredbånd.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram