Elon Musk har aktiveret internetsatellitter over Ukraine

Krigen påvirker ukrainernes adgang til internettet. Det skal Starlink-satellitsystemet skal råde bod på. Tesla-grundlæggeren Elon Musik har nu aktiveret Starlink over Ukraine.

Starlink internet
Det er muligt at opnå mellem 100 til 200 Mbit/s downloadhastighed via en lille parabol, der modtager internetsignaler fra rummet (Foto: SpaceX)

Starlink-satellitterne er Tesla-grundlægger Elon Musks mission om at bringe internettet ud til fjerne områder af verden, der normalt ikke er på nettet.

Krigen mellem Rusland og Ukraine har betydet, at internetforbindelserne i Ukraine ikke er stabile, hvilket afskærer mange ukrainere digitalt fra resten af verden.

Det fik lørdag Ukraines minister for digital omstilling, Mykhailo Fedorov, til at anmode Elon Musik, om at gøre Starlink aktiv i Ukraine. Anmodningen blev kort efter efterkommet af Tesla- og SpaceX-direktøren.

Kræver særligt modtageudstyr

Internetforbindelsen falder naturligvis ikke bare ned fra himlen. Den kræver en særlig modtageparabol og router.

Nu er det første forsyninger med udstyr til Starlink-systemet ankommet til Ukraine, bekræfter Mykhailo Fedorov på Twitter.

Det er fortsat uklart,, hvordan Starlink-udstyret skal gøres tilgængelig for borgerne i Ukraine, men nu er grundlaget på plads.

Herunder kan du se en video, der viser, hvordan Starlink fungerer. Du kan læse mere om Starlink her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Starlink-systemet har lige nu omkring 2.000 aktive internetsatelitter i kredsløb, men mange flere er på vej.

Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Netgear Orbi 960 test | Effektivt WiFi 6E mesh-netværk

TEST: Virkelig god Wi-Fi dækning i hele boligen og lynhurtige hastigheder. Jeg har prøvet Netgear Orbi 960.

(mere…)
Jeg har testet 5G internet fra 3

TEST: 5G-internet til hjemmet fra 3. Hvordan fungerer det? Jeg har testet 5G internet fra 3.

(mere…)
Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Internet via satellitter – hvad skal vi med det?

EP127: Internet til fjerne egne, videotransmission til kampfly og droner er over os. Bliv klogere på satellit-teknologien her.

(mere…)
Amazon vil konkurrere med Elon Musk

Trådløse internethastigheder med op til 1 Gbps bliver virkelighed, når Amazon er klar med deres konkurrent til Elon Musks Starlink.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram