Ny kundeflugt fra Nuuday

TV-kunderne siver forsat væk fra TDC Group, mens Nuuday trækker flere og flere mobilkunder til sig.

Nuuday
Nuuday nu har 2,8 millioner privat- og erhvervskunder med mobilabonnement (Foto: MereMobil.dk)

Knapt tre år efter TDC-koncernen slog navnet Nuuday fast som et brand kan Nuuday notere at TV-kunderne vender virksomheden ryggen. Det fremgår af regnskabet for fjerde kvartal 2021, hvor netop TV-delen stikker ud med endnu en kundeflugt.

Således var der ved udgangen af sidste år 980.000 tv-kunder tilbage i koncernen.

Det betyder, at der tabt 14.000 tv-kunder alene fra tredje til fjerde kvartal og 51.000 tv-kunder i hele 2021.

Siden fjerde kvartal 2014 har TDC-koncernen mistet ikke færre end 430.000 tv-kunder – de 171.000 er tabt de seneste to år.

Dyrere og dyrere

En del af flugten i de sidste måneder af 2021 kan formentlig tilskrives, at YouSee-abonnenterne fra 1. januar har skullet hoste op med op til 50 kroner mere om måneden.

Trods tilbagegangen er Nuuday fortsat landets største leverandør TV og bredbånd på både fastnet- og mobiltelefoni. Samtidig hører det også med til historien, at Nuuday i fjerde kvartal tjente lidt mere på hver TV-kunde end man har gjort tidligere.

LÆS OGSÅ: Her er Danmarks bedste og dårligste mobilnet

Taber bredbåndskunder

Også på bredbåndssiden siver kunderne. Her forsvandt der i fjerde kvartal 4.000 kunder, mens der de seneste to år er blevet 125.000 færre kunder med internetabonnement i TDC-systemet. I dag er der 1.104.000 kunder med et internetabonnement.

Dermed mister Nuuday fortsat bredbåndskunder på et tidspunkt, hvor konkurrenterne får nye kunder i takt med, at stadig flere af landets fiber- og kabel-tv-net åbnes, så alle selskaber kan leje sig ind og tilbyde bredbånd, tv og telefoni til danskerne, skriver Berlingske.

FAKTA: Fra årsskiftet er TDC blevet splittet op i Nuuday og TDC Net, der køres som to selvstændige selskaber med hver sin ledelse. Nuuday står for den kundevendte del med både privat- og erhvervskunder og har YouSee, Telmore, Hiper, Fullrate, Eesy og TDC Erhverv under sine vinger, mens TDC Net står for mobilnet, fastnet, kabel-tv-net og fibernet.

Vinder mobilkunder

På mobilsiden kommer der løbende nye kunder til, så Nuuday nu har 2,8 millioner privat- og erhvervskunder med mobilabonnement og 418.000 oven i med dataabonnement.

Mere til historien

Det er de tre danske pensionskasser PFA, PKA og ATP og den australske investeringsbank Macquarie, som ejer TDC Group. Konsortiet købte i 2018 TDC Group for omkring 40 milliarder kroner. Macquarie ejer halvdelen, mens de tre danske ejere sidder på en sjettedel hver. Ifølge Berlingske er forventningen, at Nuuday enten vil blive solgt fra eller blive børsnoteret for at koncentrere sig om at være ejer af vigtig infrastruktur i Danmark i tråd med pensionskassers foretrukne, langsigtede investeringer.

TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Ikke igen, YouSee!

Stopper det aldrig, YouSee? Hvor meget tror I, at kunderne vil betale for TV-pakkerne?

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig – læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Nu kommer ægte 5G til Danmark

Hidtil har danske mobilbrugere måtte nøjes med en lite-udgave af 5G, men nu er den første operatør klar med et rent 5G-netværk

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram