Instagram vil bede dig om at tage en pause

Fanges du af algoritmen i Instagram og scroller og scroller i Instagrams "ekkokammer" vil du snart blive bedt om, at holde en pause.

Instagram icon

Nu vil du snart blive "prikket på skulderen" af Instagram, når det sociale medie "mener", at du har krydset en grænse i dit digitale liv og er blevet fanget i et af den digitale verdens "ekkokamre".

Siden Instagram selv begyndte at tale om, at tilføje en såkaldt nudging-fuknktion - den såkaldte "Take a break"-feature - er funktionen været ventet med spænding.

Men nu er den altså på trapperne og vil, efter at have været testet i engelsktalende lande siden december, blive rullet ud i hele ​​verden.

Det betyder, at du kan blive foreslået, at tage en pause, hvis du scroller for længe.

Funktionen er foruddefineret, og ifølge Instagrams interne undersøgelser vil 90 procent af de brugere - i dette tilfælde defineret som "unge" -, der aktiverer funktionen holde den kørende.

Indstillingen af "Take a break"-funktionen vil kunne justeres af brugeren, men Instagram er åben overfor input til, hvordan funktionen vil kunne forbedres og hvordan man skal kunne styre sit tidsforbrug.

LÆS OGSÅ: Ikke dokumenteret at Instagram er skadeligt

Meta er under beskydning

Meta, som blandt ejer Facebook og Instagram, har længe været under beskydning for ikke at håndtere især unges brug af de sociale medier ordentlig.

Ifølge Wall Street Journal er der blevet hemmeligholdt intern forskning, der tyder på, at tjenesten er skadelig for unge pigers kropsopfattelse. Blandt en række anklager mod Meta er, at virksomheden satte profit over mennesker.

Følg MereMobil.dk på Instagram
- klik her -

Instagram for unge parkeret

En varslet Instagram-tjeneste alene unge er sat i bero. I stedet fortages der gradvise ændringer, herunder bedre forældrekontrol.

Desuden vil konti for personer under 18 år, som udgangspunkt været sat som privat, ligesom unge under 18 år ikke kunne bliver kontaktet af voksne, medmindre brugeren selv følger disse konti.

I marts lanceres også nye muligheder for forældrekontrol til styring af den yngstes tid i den Meta-ejede tjeneste.

Mere til historien

"Take a Break"-funktionen rulles først ud til iOS-platforme. Et par uger efter lanceres funktionen til Android.

TikTok risikerer forbud i Danmark 

TikTok kan risikere at blive forbudt i EU's lande, hvis ikke de forbedrer indsatsen for at overholde EU-lovgivningen. 

(mere…)
Snapchat: Her er de mest brugte filtre

Bruger du Snapchat, har du garanteret set disse filtre før. Her er listen over de mest brugte Snapchat filtre i 2022.

(mere…)
Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram