Instagram vil bede dig om at tage en pause

Fanges du af algoritmen i Instagram og scroller og scroller i Instagrams “ekkokammer” vil du snart blive bedt om, at holde en pause.

Instagram icon

Nu vil du snart blive “prikket på skulderen” af Instagram, når det sociale medie “mener”, at du har krydset en grænse i dit digitale liv og er blevet fanget i et af den digitale verdens “ekkokamre”.

Siden Instagram selv begyndte at tale om, at tilføje en såkaldt nudging-fuknktion – den såkaldte “Take a break”-feature – er funktionen været ventet med spænding.

Men nu er den altså på trapperne og vil, efter at have været testet i engelsktalende lande siden december, blive rullet ud i hele ​​verden.

Det betyder, at du kan blive foreslået, at tage en pause, hvis du scroller for længe.

Funktionen er foruddefineret, og ifølge Instagrams interne undersøgelser vil 90 procent af de brugere – i dette tilfælde defineret som “unge” -, der aktiverer funktionen holde den kørende.

Indstillingen af “Take a break”-funktionen vil kunne justeres af brugeren, men Instagram er åben overfor input til, hvordan funktionen vil kunne forbedres og hvordan man skal kunne styre sit tidsforbrug.

LÆS OGSÅ: Ikke dokumenteret at Instagram er skadeligt

Meta er under beskydning

Meta, som blandt ejer Facebook og Instagram, har længe været under beskydning for ikke at håndtere især unges brug af de sociale medier ordentlig.

Ifølge Wall Street Journal er der blevet hemmeligholdt intern forskning, der tyder på, at tjenesten er skadelig for unge pigers kropsopfattelse. Blandt en række anklager mod Meta er, at virksomheden satte profit over mennesker.

Følg MereMobil.dk på Instagram
klik her

Instagram for unge parkeret

En varslet Instagram-tjeneste alene unge er sat i bero. I stedet fortages der gradvise ændringer, herunder bedre forældrekontrol.

Desuden vil konti for personer under 18 år, som udgangspunkt været sat som privat, ligesom unge under 18 år ikke kunne bliver kontaktet af voksne, medmindre brugeren selv følger disse konti.

I marts lanceres også nye muligheder for forældrekontrol til styring af den yngstes tid i den Meta-ejede tjeneste.

Mere til historien

“Take a Break”-funktionen rulles først ud til iOS-platforme. Et par uger efter lanceres funktionen til Android.

Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Så dyrt er Facebook uden reklamer

Facebook er klar et abonnement, hvor du kan bruge platformen uden målrettede reklamer. Men det koster...

(mere…)
Nu kan du slette Threads uden Instagram ryger med

Der er nu mulighed for at Threads-brugere kan slette deres konto, uden Instagram også bliver slettet.

(mere…)
Nu skal du STOPPE med at dele denne tekst på Facebook

Et falsk kædebrev er i omløb i Facebook. Du skal IKKE dele teksten. Læs her hvorfor.

(mere…)
Står hackere bag Wrapped for Instagram?

PAS PÅ! En ny app, Wrapped for Instagram, er måske farlig. Brugere har oplevet, at miste kontrollen med deres konto, efter de har brugt appen.

(mere…)
Facebook og Instagram klar med betaling

Der har været mange rygter og spekulationer længe, men nu er den sikker. Fra 1. november 2023 kan du betale for Facebook og Instagram.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram