Instagram vil bede dig om at tage en pause

Fanges du af algoritmen i Instagram og scroller og scroller i Instagrams “ekkokammer” vil du snart blive bedt om, at holde en pause.

Instagram icon

Nu vil du snart blive “prikket på skulderen” af Instagram, når det sociale medie “mener”, at du har krydset en grænse i dit digitale liv og er blevet fanget i et af den digitale verdens “ekkokamre”.

Siden Instagram selv begyndte at tale om, at tilføje en såkaldt nudging-fuknktion – den såkaldte “Take a break”-feature – er funktionen været ventet med spænding.

Men nu er den altså på trapperne og vil, efter at have været testet i engelsktalende lande siden december, blive rullet ud i hele ​​verden.

Det betyder, at du kan blive foreslået, at tage en pause, hvis du scroller for længe.

Funktionen er foruddefineret, og ifølge Instagrams interne undersøgelser vil 90 procent af de brugere – i dette tilfælde defineret som “unge” -, der aktiverer funktionen holde den kørende.

Indstillingen af “Take a break”-funktionen vil kunne justeres af brugeren, men Instagram er åben overfor input til, hvordan funktionen vil kunne forbedres og hvordan man skal kunne styre sit tidsforbrug.

LÆS OGSÅ: Ikke dokumenteret at Instagram er skadeligt

Meta er under beskydning

Meta, som blandt ejer Facebook og Instagram, har længe været under beskydning for ikke at håndtere især unges brug af de sociale medier ordentlig.

Ifølge Wall Street Journal er der blevet hemmeligholdt intern forskning, der tyder på, at tjenesten er skadelig for unge pigers kropsopfattelse. Blandt en række anklager mod Meta er, at virksomheden satte profit over mennesker.

Følg MereMobil.dk på Instagram
klik her

Instagram for unge parkeret

En varslet Instagram-tjeneste alene unge er sat i bero. I stedet fortages der gradvise ændringer, herunder bedre forældrekontrol.

Desuden vil konti for personer under 18 år, som udgangspunkt været sat som privat, ligesom unge under 18 år ikke kunne bliver kontaktet af voksne, medmindre brugeren selv følger disse konti.

I marts lanceres også nye muligheder for forældrekontrol til styring af den yngstes tid i den Meta-ejede tjeneste.

Mere til historien

“Take a Break”-funktionen rulles først ud til iOS-platforme. Et par uger efter lanceres funktionen til Android.

Politiker om nye regler for reklamer målrettet børn: Vi er ikke i mål

Det er ikke længere tilladt at målrette reklamer til børn og unge på digitale platforme ved for eksempel at bruge data om deres likes og netværk.

(mere…)
Universal Music vil fjerne sange fra TikTok

Musik er vigtig for videoerne på TikTok, men det kan snart blive uden artister fra pladeselskabet Universal.

(mere…)
Facebook lockout og lidt om Galaxy S24+

Mød Henrik, der blev hacket og smidt ud af Facebook. Hør, hvordan han genvandt kontrollen og adgangen til Facebook.

(mere…)
Instagram strammer reglerne

Instagram strammer reglerne for beskeder, men er det godt nok? Nej! Det mener jeg ikke.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Threads er åbnet i Danmark

Twitter, nu kendt som X har fået en konkurrent i Europa. Threads kan også tilgås i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram