Pc-markedet har været umætteligt gennem det andet corona-år

For andet år i træk steg salget af pc'er eksplosivt.

computer, pc, tastatur
Coronaen har sat fart i salget af nye computere (Foto: Marta Branco)

Der er intet der er så dårligt, at det ikke også er godt for noget.

Sådan cirka kan man tilpasse en velkendt talemåde til, hvad der er sket på pc-markedet gennem både det første og andet corona-år.

Således kan de to amerikanske analysevirksomheder Gartner og IDC konstatere, at også 2021 var et lukrativt år for pc-producenterne.

Ifølge det amerikanske tech-site The Verge vurderer de to analysevirksomheder, at pc-salget steg med 10 til 15 procent. Det er vel at mærke i forhold til 2020, hvor pc-salget under det første corona-år også havde store to-cifrede vækstrater.

Og måske ikke mindst set i lyset af, at den udprægede mangel på mikrochip.

ANMELDELSE: iMac med M1-chip er den perfekt allround-computer

Over 300 millioner pc'er - Lenovo i front

Ifølge Gartner blev der i 2021 distribueret næsten 340 millioner pc'er ud til både nye og eksisterende markeder. IDC anslår tallet til 348,8 millioner.

Det er især de store og velkendte mærker som har sprøjtet pc'er ud. Førende er den kinesiskejede producent Lenovo, som har distribueret mellem knapt 82 og 84 millioner pc'er i 2021.

På de følgende pladser finder man HP med godt 74 millioner pc'er, Dell med knapt 60 millioner, Apple med mellem 26 og knap 28 millioner og Acer med omkring 24 millioner pc'er.

At tallene ikke er helt præcise er fordi Gartner og IDC ikke opererer med samme talsæt.

Salget har nået toppen

Ifølge IDC har andre pc-producenter solgt knapt 82 millioner enheder verden over, mens Gartner her vurderer, at andre end nævnte producenter har solgt godt 70 millioner enheder.

Gartner spår dog, at pc-festen formentlig har toppet. Det bygger analysevirksomheden på, at USA i fjerde kvartal sidste år blev ramt af problemer i forsyningskæderne, som meget vel kan betyde, at de massive vækst gennem de seneste to år stopper.

Mere til historien

Måske kan Microsofts lancering af Windows 11 sidste år alligevel trække pc-salget frem. Samtidig har både AMD og Intel på verdens største teknologimesse, CES 2021, (messen slutter fredag, red.) lanceret deres seneste chip til bærbare pc'er. Således kan man forvente, at se nye pc'er, som vil stimulere salget.

Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
MacBook Pro 13” opdateres med M2-chip

MacBook Pro med 13-tommer skærm kan snart købes i en M2-version, men prisen er forøget.

(mere…)
Her er den nye MacBook Air med M2-chip

Apple har annonceret en ny MacBook Air med et nyt design, ny farve og ny processor. MacBook Air fås nu med M2-processor.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Apple arbejder på M3-baseret iMac

Måske springer iMac-computeren M2-chippen over og går direkte på M3, forlyder det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram