Pc-markedet har været umætteligt gennem det andet corona-år

For andet år i træk steg salget af pc'er eksplosivt.

computer, pc, tastatur
Coronaen har sat fart i salget af nye computere (Foto: Marta Branco)

Der er intet der er så dårligt, at det ikke også er godt for noget.

Sådan cirka kan man tilpasse en velkendt talemåde til, hvad der er sket på pc-markedet gennem både det første og andet corona-år.

Således kan de to amerikanske analysevirksomheder Gartner og IDC konstatere, at også 2021 var et lukrativt år for pc-producenterne.

Ifølge det amerikanske tech-site The Verge vurderer de to analysevirksomheder, at pc-salget steg med 10 til 15 procent. Det er vel at mærke i forhold til 2020, hvor pc-salget under det første corona-år også havde store to-cifrede vækstrater.

Og måske ikke mindst set i lyset af, at den udprægede mangel på mikrochip.

ANMELDELSE: iMac med M1-chip er den perfekt allround-computer

Over 300 millioner pc'er - Lenovo i front

Ifølge Gartner blev der i 2021 distribueret næsten 340 millioner pc'er ud til både nye og eksisterende markeder. IDC anslår tallet til 348,8 millioner.

Det er især de store og velkendte mærker som har sprøjtet pc'er ud. Førende er den kinesiskejede producent Lenovo, som har distribueret mellem knapt 82 og 84 millioner pc'er i 2021.

På de følgende pladser finder man HP med godt 74 millioner pc'er, Dell med knapt 60 millioner, Apple med mellem 26 og knap 28 millioner og Acer med omkring 24 millioner pc'er.

At tallene ikke er helt præcise er fordi Gartner og IDC ikke opererer med samme talsæt.

Salget har nået toppen

Ifølge IDC har andre pc-producenter solgt knapt 82 millioner enheder verden over, mens Gartner her vurderer, at andre end nævnte producenter har solgt godt 70 millioner enheder.

Gartner spår dog, at pc-festen formentlig har toppet. Det bygger analysevirksomheden på, at USA i fjerde kvartal sidste år blev ramt af problemer i forsyningskæderne, som meget vel kan betyde, at de massive vækst gennem de seneste to år stopper.

Mere til historien

Måske kan Microsofts lancering af Windows 11 sidste år alligevel trække pc-salget frem. Samtidig har både AMD og Intel på verdens største teknologimesse, CES 2021, (messen slutter fredag, red.) lanceret deres seneste chip til bærbare pc'er. Således kan man forvente, at se nye pc'er, som vil stimulere salget.

Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
Mobilproducent headhunter og forfremmer danskere

Noget der ligner et ’dreamteam’ skal sætte turbo under væksten og salget hos OnePlus.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram