Android 13 viser nye spændende funktioner

TIDLIG VERSION: Android 12 er dårligt nok nået ud til de første telefoner, men vi kan allerede nu se nogle af de nye tiltag i Android 13.

Android phone
En tidlig version af Android 13 afslører nogle af de kommende tiltag, som vi vil se på markedet om op mod et år (Foto: Mohamed Hassan)

Mens de fleste telefonproducenter stadig kæmper med at få Android 12 ud på deres flagskibe, har XDA-Developers taget et kig på en meget tidlig version af Android 13 og det ser spændende ud.

Den første funktion har fået kodenavnet "Panlingual" og byder på muligheden for at vælge forskellige sprog for individuelle apps. Smart hvis man for eksempel foretrækker at have dansk sprog på Facebook og engelsk på Twitter.

Det kræver naturligvis at appen også skal understøtte funktionen. Men med et lille år til udgivelsen af Android 13 har appudviklerne god tid til at implementere det i deres apps.

Du skal tillade notifikationer

Næste ændring er måden man håndterer notifikationer. Modsat nu hvor alle notifikationer sendes til telefonen, skal man i stedet tilvælge notifikationer. Man skal altså give apps tilladelse til at sende notifikationer, ligesom vi i dag for eksempel skal give apps lov til at bruge lokationsdata.

Det lyder som en god idé, at man fra starten kan vælge til og fra. Og på den måde undgå at drukne i notifikationer fra alle mulige apps.

Næste nyheder på listen er bedre understøttelse af Bluetooth LE Audio og indførslen af TARE (The Android Resource Economy). TARE er en ny strømstyring, der sætter begrænsninger på hvor meget strøm forskellige apps må bruge, ud fra telefonens batteriniveau.

Og til sidst er der ændringer til låseskærmen, hvor man nu har et ur der vises i to linjer, indtil der kommer notifikationer ind og uret så vises på én linje, kan man nu vælge konstant at få vist uret på én linje.

Det er selvfølgelig tidligt i udviklingen og det er svært at sige om alle de nye funktioner kommer med i Android 13, men vi følger med og bringer nyhederne efterhånden som de kommer.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Indtil videre er det kun Googles egne Pixel-telefoner og Samsung Galaxy S21, S21+ og Ultra der har fået Android 12. Men flere Samsung telefoner står i kø til opdateringen og vi forventer at de andre producenter følger trop.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram