Android 13 viser nye spændende funktioner

TIDLIG VERSION: Android 12 er dårligt nok nået ud til de første telefoner, men vi kan allerede nu se nogle af de nye tiltag i Android 13.

Android phone
En tidlig version af Android 13 afslører nogle af de kommende tiltag, som vi vil se på markedet om op mod et år (Foto: Mohamed Hassan)

Mens de fleste telefonproducenter stadig kæmper med at få Android 12 ud på deres flagskibe, har XDA-Developers taget et kig på en meget tidlig version af Android 13 og det ser spændende ud.

Den første funktion har fået kodenavnet “Panlingual” og byder på muligheden for at vælge forskellige sprog for individuelle apps. Smart hvis man for eksempel foretrækker at have dansk sprog på Facebook og engelsk på Twitter.

Det kræver naturligvis at appen også skal understøtte funktionen. Men med et lille år til udgivelsen af Android 13 har appudviklerne god tid til at implementere det i deres apps.

Du skal tillade notifikationer

Næste ændring er måden man håndterer notifikationer. Modsat nu hvor alle notifikationer sendes til telefonen, skal man i stedet tilvælge notifikationer. Man skal altså give apps tilladelse til at sende notifikationer, ligesom vi i dag for eksempel skal give apps lov til at bruge lokationsdata.

Det lyder som en god idé, at man fra starten kan vælge til og fra. Og på den måde undgå at drukne i notifikationer fra alle mulige apps.

Næste nyheder på listen er bedre understøttelse af Bluetooth LE Audio og indførslen af TARE (The Android Resource Economy). TARE er en ny strømstyring, der sætter begrænsninger på hvor meget strøm forskellige apps må bruge, ud fra telefonens batteriniveau.

Og til sidst er der ændringer til låseskærmen, hvor man nu har et ur der vises i to linjer, indtil der kommer notifikationer ind og uret så vises på én linje, kan man nu vælge konstant at få vist uret på én linje.

Det er selvfølgelig tidligt i udviklingen og det er svært at sige om alle de nye funktioner kommer med i Android 13, men vi følger med og bringer nyhederne efterhånden som de kommer.


BLIV OPDATERET GRATIS: Tre gange om ugen udsendes nyhedsbrevet ‘Kaffepause ☕️ med tech‘. Tilmeld dig her – frameld når du har lyst. Alle nye følgere modtager som tak vores skræddersyede liste med 10 af de bedste guides og tips til mobilen.

Mere til historien

Indtil videre er det kun Googles egne Pixel-telefoner og Samsung Galaxy S21, S21+ og Ultra der har fået Android 12. Men flere Samsung telefoner står i kø til opdateringen og vi forventer at de andre producenter følger trop.

Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Google Pixel Fold 2 er lækket på billeder

De næste foldbare smartphones fra Google kan få et helt nyt design, viser lækkede billeder af det, som ventes at være Pixel Fold 2.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
Dansk hovedpine i Chromebook-sag tages op i Norge

Det norske datatilsyn efterlyser en stærkere central styring af privatlivsdata i skolerne.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Få et smugkig på Android 15

Google har givet et lille smugkig på den næste store Android-opdatering, som hedder Android 15.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram