E-boks kæmper for at holde på kunderne

Det pressede sundhedsvæsen og vaccineindkaldelser sætter Mit.dk på pause.

e-Boks computer
E-boks forsøger at holde på kunderne (Foto: eBoks)

I ly af udskydelsen af den nye digitale postløsning, Mit.dk, som er udviklet af Netcompany, har E-boks sat gang i en større charmeoffensiv overfor brugerne.

E-boks udnytter, at lanceringen af Mit.dk er udskudt til første kvartal 2022.

Ifølge Børsen har E-boks, som er den digitale løsning, der håndterer digital post fra det offentlige til og fra borgere og virksomheder, i den forbindelse sendt et digitalt brev med overskriften: “Vigtig servicemeddelelse” ud til fem millioner private brugere og 682.000 virksomhedsbrugere.

– “Vi synes, at det er bøvlet for borgerne, hvis de skal flere steder hen, så vi vil gerne have, at de bliver hos os og ser deres digitale post. Vi har passet godt på deres ting de seneste år, og det har vi tænkt os at blive ved med,” siger Ulrik Falkner Thagesen, administrerende direktør i E-boks, til Børsen.

Ny postkasse arbejder på nye muligheder

Den nye postkasseleverandør Netcompany har ambitioner om at tilføre den digitale postkasse nye muligheder, som at betale regninger, booke tider og for eksempel chatte med sin bankrådgiver.

Ifølge Børsen har Netcompany valgt at udskyde lanceringen af Mit.dk, fordi Digitaliseringsstyrelsen har udskudt den nye digitale postløsning på baggrund af et presset sundhedsvæsen, hvor kommunikationen fra offentlige myndigheder om vaccineindkaldelser er kritisk for samfundet.

FORSTÅ DE NYE DIGITALE POSTKASSER: Tidligere har E-boks haft monopol på at levere en sikker digital postløsning til danskerne. I E-boks kommer breve fra det offentlige såvel som private firmaer – forsikringsselskaber, teleselskaber, tandlæger m.fl. Fremover vil det offentlige have deres egen digitale postkasse via borger.dk, som videresender post fra det offentlige til E-boks og Mit.dk. Begge er såkaldte ‘visningsklienter’ og begge giver således mulighed for at modtage digital post fra det offentlige såvel som private. Fremover vil E-boks og Mit.dk være konkurrenter. Du kan som forbruger selv vælge, hvilken af postløsningerne du finder bedst og mest interessant. Mit.dk åbner i første kvartal 2021.

E-boks: 3,4 mio. har sagt ja

I E-boks’ digitale brev til brugerne er tonen let og forklarende, og det fremgår tydeligt, at E-boks fortsat vil spille med: “Den gode nyhed er, at du også kan fortsætte med at have E-boks, når det nye system engang i 2022 er klar”, skriver E-boks.

Af brevet fremgår det, at “3,4 mio. danskere allerede sagt “Ja-tak” til”, at fortsætte med E-boks.

Ifølge Netcompany har man fuld forståelse for myndighedernes beslutning om at udskyde den digitale postløsning.

– “Udskydelsen har ikke betydning for Mit.dks potentiale i markedet,” udtaler Thomas Holst Demant, partner i Netcompany, til Børsen.

Ifølge Thomas Holst Demant varer udskydelsen af Mit.dk første kvartal næste år.

Du kan læse mere om digital post fra det offentlige her.

LÆS OGSÅ: NemID forsvinder – her er afløseren

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Systemet bag E-boks er udviklet i 2000 af KMD. Siden marts 2009 har E-boks A/S været ligeligt ejet af Nets og PostNord. I 2019 vandt Netcompany udbuddet om at udvikle en ny løsning for digital post.

Kæmpe forbedring af E-boks til iPhone

E-boks på iPhone understøtter nu Touch ID samt peek & pop-funktionen. En stor opdatering er klar nu.

(mere…)
Sådan opsætter du digital post (E-boks) på smartphonen

TIP: Her er hjælpen til hvordan du let opsætter den digitale postkasse, E-boks, på din smartphone.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram