Hvem har adgang til din iPhone når du dør?

Funktionen: Arvekontakt på iPhone, iOS 15.2

8

TIP: Apple vil dele dine iPhone- og iCloud-data med dine efterladte. Læs her hvordan arvekontakterne får adgang til din konto.

Arvekontakt, iPhone, efterladte
Dine efterladte kan få adgang til dine iPhone- og -iCloud-data, når du er gået bort (Foto: MereMobil.dk)

Fra iOS 15.2 kan du fortælle Apple, hvilke af dine efterkommere, som må få adgang til data på din iPhone, efter du er død.

Personer du angiver som arvekontakt, eller efterkommere, kan hente dine fotos, videoer, noter, dokumenter og andre personlige oplysninger. Sikkerhedskopier i iCloud er også inkluderet i din digitale arv på iPhone.

Arvekontakter angives i:

  1. Indstillinger
  2. Apple-id, dit billede øverst i Indstillinger
  3. Adgangskode og sikkerhed
  4. Arvekontakt

Sådan får arvekontakter adgang til dine iPhone-data

En arvekontakt får ikke uden videre adgang til dine iPhone-data, efter du er død. Et par vigtige ting skal først være opfyldt.

Kontakten skal have:

  • Adgangsnøglen der genereres, når du tilføjer vedkommende som arvekontakt
  • En kopi af din dødsattest

Adgangen til dine data inkluderer ikke adgangskoderne i Keychain. Bruger du en passwordhusker, er det måske en god idé, at efterlade hovedadgangskoden til denne på et sikret sted, som dine efterladte kan finde, når du ikke er her mere.

Kommer fra iOS 15.2

Muligheden for at tildele efterladte adgang til dine iPhone- og iCloud-data bliver bredt tilgængelig, når Apple frigiver opdateringen til iOS 15.2, der lige nu er udsendt i en betaversion til udviklere.

Lige nu er den hidtil nyeste version iOS 15.2.

NYT OM APPLE: Vil du have Apples seneste nyheder samt andre tech-nyheder i din indbakke hver onsdag og lørdag? Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google og Facebook har allerede systemer til håndtering af ens konti og data for de efterladte. Google holder øje med aktiviteten på din Google-konto. Holder du op med at bruge deres systemer, får en betroet kontakt du har valgt en mail. Læs mere her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer