Wear OS erobrer større markedsandel

Apple Watch og platformen watchOS er fortsat størst på markedet for smartwatches, men Googles Wear OS er nu noteret for 17 procent af markedet.

Samsung Galaxy Watch4 (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy Watch4 (Foto: Samsung)

Wear OS er måske på vej til et gennembrud. Det er i hvert fald gået den rigtige vej efter, at Samsung sendte deres Galaxy Watch 4 på markedet med netop Wear OS. Tidligere hed Wear OS i øvrigt Android Wear.

På kun ét enkelt kvartal er Wear OS blevet den andenstørste platform til smartwatch i årets tredje kvartal.

Samsungs nye smartwatch, Galaxy Watch 4, har angiveligt stået for 60 procent af smartwatch-salget i Nordamerika og Europa i årets tredje kvartal. Det skriver Wccftech.com.

Wear OS har ellers længe nærmest ”stået i stampe”, når man kiggede på det samlede marked for smartwatches. Men salget af Samsung Galaxy Watch 4 er altså gået godt – rigtig godt.

Ifølge de seneste tal fra Counterpoint Research så har Wear OS nu 17 procent af markedet i tredje kvartal 2021. Dette er en stigning på 9 procent, da det i forrige kvartal kun havde 4 procent af markedet.

Det skal også siges, at Apples markedsandel faldt i tredje kvartal. Dette skyldtes forsinkelsen af Apple Watch Series 7. Apple havde meldt ud, at det ville komme og derfor ventede mange måske med at købe dette.

Det bliver rigtigt spændende om Samsung og Wear OS kan fortsætte denne stime, som de altså har haft i det seneste kvartal.

Mere til historien

Tidligere har Samsung benyttet deres eget styresystem Tizen til deres smartwatches, men med Galaxy Watch 4 er de altså gået tilbage til Googles system. I forhold til Wear OS har Samsung og Google indgået et samarbejde og det er altså kommet godt fra start. 

Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Nye billige smartwatches fra Xiaomi

Xiaomi har gang i en masse interessante lanceringer på dette års Mobile World Congress. To smartwatches til skarp pris er lanceret.

(mere…)
Samsung bekræfter betaling for AI-funktioner

BEKRÆFTET: AI i Galaxy-produkter vil koste penge, siger Samsung. Vil det reelt ske?

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram