Næsten hver fjerde dansker abonnerer på e-bøger

Coronapandemien og nedlukningerne har været gjort danskernes læsevaner mere digitale. Hver fjerde dansker abonnerer på en e-bogstjeneste.

E-bog Kindle
Når man er på ferie, så tager mange i dag en iPad eller tablet med, hvor bøgerne læses fra fremfor at fylde kufferten med tunge fysiske bøger (Foto: Eknizky)

Årsrapporten fra Bogpanelet 2021 er klar. Her viser nye tal, at der er en stabilitet i bogbranchen, samt de to nedlukninger af samfundet har haft betydning for litteraturområdet.

Nedlukningerne af biblioteker og boghandlere har betydet, at mange danskere gik digitalt og det tyder på, at de har været glade for dette.

Faktisk viser tallene, at 22,6 procent af den voksne del af befolkningen abonnerer på en tjeneste med e-bøger eller lydbøger. I forhold til sidste år er det en stigning på 5,2 procent. Særligt lydbøger er steget.


Gratis prøveperioder på Bookmate, Chapter, BookBeat og Mofibo

Hvis du vil fortsat vil læse og høre bøger, kan vi anbefale følgende to tjenester:

INFO: Ved at prøve Plusbog, BookBeat, Mofibo eller Chapter modtager MereMobil.dk en mindre betaling.


-”Det glæder mig, at så mange danskere har fundet vej til bøgerne under nedlukningerne, og at de digitale muligheder for at købe, låne og læse bøger har muliggjort dette. Danskerne har købt bøger online, og de har i særdelshed lånt flere netlydbøger og e-bøger fra bibliotekerne. Bøger er vigtige brikker i vores demokratiske samtale, men nok så vigtigt kan de give et kærkomment afbræk fra de sociale medier og skærme, der konstant suger vores opmærksomhed og fokus. Derfor er det også afgørende, at vi så tidligt som muligt får vist vores børn værdien af læsning, så læselysten bliver etableret for resten af livet,” udtaler Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, i en pressemeddelelse

I Danmark er det fortsat den fysiske bog, der er den foretrukne, når det kommer til køb af bøger og læsning af litteratur. 

Tal fra Bogpanelet 2021
Tal fra Bogpanelet 2021

Årsrapporten viser også, at bogbranchen og danskernes bogvaner fortsætter den digitale udvikling.

Den mest markante udvikling i årets tal findes i udlån af netlydbøger og e-bøger. Særligt netlydbogen oplever endnu et år med store stigninger i antallet af biblioteksudlån og større andel af forlagenes omsætning. 

Danskernes læselyst er stabil

Dette års tal viser også, at danskerne overordnet set hverken læser mere eller mindre. 

Danmarks Statistik står også bag noget statistik, som viser, at kvinder låner mere på biblioteket og eReolen end mænd.

Kvinderne står for lidt over 70 procent af alle udlån og denne fordeling er ikke umiddelbart blevet påvirket af coronapandemien. Dog ses en lille forskydning til kvindernes fordel i andet kvartal 2020 og første kvartal 2021.

Tal fra Bogpanelet 2021
Tal fra Bogpanelet 2021

Mere til historien

Kulturministerens Bogpanel blev etableret tilbage i 2014 for at kunne følge udviklingen på bogmarkedet. Det nuværende panel er udpeget til perioden 2019-2022 og består af seks forskere med ekspertise indenfor bogen og litteraturens verden. 

PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Her er det mest streamede på Apple Music i 2023

Apple Music er klar med listen over de mest streamede sange i 2023, både nationalt og internationalt. Se listerne her.

(mere…)
GTA-trilogien kommer til Netflix i december

I december kan Netflix-kunderne gratis spille klassiske GTA-titler.

(mere…)
Dette er det mest streamede på Spotify i 2023

Spotify er klar med årets lister over de mest streamede sange, albums og podcasts i 2023. Se listerne her.

(mere…)
Streamingtjenesterne hæver priserne – så dyrt bliver det

Priserne på streaming og internet stiger i øjeblikket. Få her et overblik over, hvor dyrt det bliver.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram