Næsten hver fjerde dansker abonnerer på e-bøger

Coronapandemien og nedlukningerne har været gjort danskernes læsevaner mere digitale. Hver fjerde dansker abonnerer på en e-bogstjeneste.

E-bog Kindle
Når man er på ferie, så tager mange i dag en iPad eller tablet med, hvor bøgerne læses fra fremfor at fylde kufferten med tunge fysiske bøger (Foto: Eknizky)

Årsrapporten fra Bogpanelet 2021 er klar. Her viser nye tal, at der er en stabilitet i bogbranchen, samt de to nedlukninger af samfundet har haft betydning for litteraturområdet.

Nedlukningerne af biblioteker og boghandlere har betydet, at mange danskere gik digitalt og det tyder på, at de har været glade for dette.

Faktisk viser tallene, at 22,6 procent af den voksne del af befolkningen abonnerer på en tjeneste med e-bøger eller lydbøger. I forhold til sidste år er det en stigning på 5,2 procent. Særligt lydbøger er steget.


Gratis prøveperioder på Bookmate, Chapter, BookBeat og Mofibo

Hvis du vil fortsat vil læse og høre bøger, kan vi anbefale følgende to tjenester:

INFO: Ved at prøve Plusbog, BookBeat, Mofibo eller Chapter modtager MereMobil.dk en mindre betaling.


-”Det glæder mig, at så mange danskere har fundet vej til bøgerne under nedlukningerne, og at de digitale muligheder for at købe, låne og læse bøger har muliggjort dette. Danskerne har købt bøger online, og de har i særdelshed lånt flere netlydbøger og e-bøger fra bibliotekerne. Bøger er vigtige brikker i vores demokratiske samtale, men nok så vigtigt kan de give et kærkomment afbræk fra de sociale medier og skærme, der konstant suger vores opmærksomhed og fokus. Derfor er det også afgørende, at vi så tidligt som muligt får vist vores børn værdien af læsning, så læselysten bliver etableret for resten af livet,” udtaler Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, i en pressemeddelelse

I Danmark er det fortsat den fysiske bog, der er den foretrukne, når det kommer til køb af bøger og læsning af litteratur. 

Tal fra Bogpanelet 2021
Tal fra Bogpanelet 2021

Årsrapporten viser også, at bogbranchen og danskernes bogvaner fortsætter den digitale udvikling.

Den mest markante udvikling i årets tal findes i udlån af netlydbøger og e-bøger. Særligt netlydbogen oplever endnu et år med store stigninger i antallet af biblioteksudlån og større andel af forlagenes omsætning. 

Danskernes læselyst er stabil

Dette års tal viser også, at danskerne overordnet set hverken læser mere eller mindre. 

Danmarks Statistik står også bag noget statistik, som viser, at kvinder låner mere på biblioteket og eReolen end mænd.

Kvinderne står for lidt over 70 procent af alle udlån og denne fordeling er ikke umiddelbart blevet påvirket af coronapandemien. Dog ses en lille forskydning til kvindernes fordel i andet kvartal 2020 og første kvartal 2021.

Tal fra Bogpanelet 2021
Tal fra Bogpanelet 2021

Mere til historien

Kulturministerens Bogpanel blev etableret tilbage i 2014 for at kunne følge udviklingen på bogmarkedet. Det nuværende panel er udpeget til perioden 2019-2022 og består af seks forskere med ekspertise indenfor bogen og litteraturens verden. 

Netflix giver mulighed for administration af logins

Netflix er klar med en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at administrere enheder, som har adgang til deres konto.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Netflix vil sende live-TV

Indtil nu har Netflix holdt sig til video on demand, men meget snart vil de også begynde at sende live-TV.

(mere…)
Streaming har overhalet flow-TV i Danmark

Så nåede vi vendepunktet. Flere danske forbrugere streamer mere end de ser traditionelt tv. Det oplyser TV 2.

(mere…)
Netflix strammer grebet om gratisterne

En ny funktion hos Netflix bliver startskuddet til streamingkæmpens jagt på dem som ser med gratis.

(mere…)
Netflix klar med billigere reklame-abonnement

Danmark er ikke med på listen over lande, hvor et nyt reklamebaseret abonnement lanceres. Indhold vil mangle i "Basic with Ads"-abonnementet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram