Exynos kan blive lynhurtig

Skal man tro rygterne kan det nye Exynos 2200 chipset blive væsentligt hurtigere end tidligere chipsets.

Samsung skærmopdatering
Samsungs Exynos 2200 vil få ny spændende arkitektur (Foto: Samsung)

Lanceringen af Exynos 2200 kan blive en stor ændring for grafikken i vores mobiltelefoner.

Chipsettets GPU (Graphics Processing Unit) vil være baseret på AMDs RDNA 2 arkitektur, som de blandt andet bruger i deres grafikkort og PlayStation 5 og Xbox Series konsoller.

Det store spørgsmål er så, hvordan denne arkitektur vil opføre sig i de mindre mobile chipsets. Det mener leakeren @FrontTron at have svaret på, med nogle tal der viser Exynos 2200s ydeevne i forhold til den nuværende Exynos 2100.

Tallene viser, at Exynos 2200 vil have en top ydeevne, der er 31-34 procent højere og 17-20 procents ved varig ydeevne. Tallene er naturligvis baseret på ikke færdiggjort hardware og software og kan derfor være anderledes i det færdige produkt.

Det bliver spændende at se hvordan den nye Exynos GPU vil være i forhold til den Adreno GPU, der sidder i den kommende Snapdragon 898. Desværre har vi ikke pålidelige tal, der kan fortælle os det endnu.

Det er ikke kun rå kræfter, der er vigtige i den nye GPU. Den vil også byde på ting som ray tracing, som vi kender det fra nye PC og konsolspil.

Om Samsung Galaxy S22-serien, der kommer i starten af 2022, vil køre på Exynos-processor eller Qualcomm i vores markedsområde, er fortsat ukendt. Læs historien her.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes to gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Ray tracing er en teknik der beregner lys og skyggers bevægelse og placering på en meget realistisk måde. Vi har set det i PC spil siden 2018 og nu kommer det så til vores smartphones.

Så vild er den nye M2-chip

Apple har lanceret deres næste chip, M2-chippen. Her kan du læse mere om, hvad M2 kan.

(mere…)
Qualcomm klar med nye Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 og Snapdragon 7 Gen 1 er to nye processorer fra Qualcomm til henholdsvis high-end og midrange.

(mere…)
Qualcomm bekræfter Snapdragon-event

KORT NYT: Rygterne har svirret om, at Qualcomm ville afholde et Snapdragon-event i denne måned. Det er nu bekræftet.

(mere…)
Apple arbejder på M3-baseret iMac

Måske springer iMac-computeren M2-chippen over og går direkte på M3, forlyder det.

(mere…)
Samsung Galaxy S22 FE og S23 får måske Mediatek processorer

Samsung har indtil videre i stor grad benyttet Snapdragon- og Exynos-chipsets i deres topmodeller. Måske er Mediatek på vej ind.

(mere…)
Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Snapdragon 8 Gen 1 sidder i de fleste Android-topmodeller i dag, men en efterfølger er ifølge rygterne på vej. Rygterne taler om Snapdragon 8 Gen 1+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram