Exynos kan blive lynhurtig

Skal man tro rygterne kan det nye Exynos 2200 chipset blive væsentligt hurtigere end tidligere chipsets.

Samsung skærmopdatering
Samsungs Exynos 2200 vil få ny spændende arkitektur (Foto: Samsung)

Lanceringen af Exynos 2200 kan blive en stor ændring for grafikken i vores mobiltelefoner.

Chipsettets GPU (Graphics Processing Unit) vil være baseret på AMDs RDNA 2 arkitektur, som de blandt andet bruger i deres grafikkort og PlayStation 5 og Xbox Series konsoller.

Det store spørgsmål er så, hvordan denne arkitektur vil opføre sig i de mindre mobile chipsets. Det mener leakeren @FrontTron at have svaret på, med nogle tal der viser Exynos 2200s ydeevne i forhold til den nuværende Exynos 2100.

Tallene viser, at Exynos 2200 vil have en top ydeevne, der er 31-34 procent højere og 17-20 procents ved varig ydeevne. Tallene er naturligvis baseret på ikke færdiggjort hardware og software og kan derfor være anderledes i det færdige produkt.

Det bliver spændende at se hvordan den nye Exynos GPU vil være i forhold til den Adreno GPU, der sidder i den kommende Snapdragon 898. Desværre har vi ikke pålidelige tal, der kan fortælle os det endnu.

Det er ikke kun rå kræfter, der er vigtige i den nye GPU. Den vil også byde på ting som ray tracing, som vi kender det fra nye PC og konsolspil.

Om Samsung Galaxy S22-serien, der kommer i starten af 2022, vil køre på Exynos-processor eller Qualcomm i vores markedsområde, er fortsat ukendt. Læs historien her.

NYT OM SAMSUNG: I vores nyhedsopdateringer, som udsendes tre gange om ugen, kan du følge med i nyheder om Samsungs nyeste produkter. Tilmeld dig her (gratis). Frameld når du har lyst.

Mere til historien

Ray tracing er en teknik der beregner lys og skyggers bevægelse og placering på en meget realistisk måde. Vi har set det i PC spil siden 2018 og nu kommer det så til vores smartphones.

Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Apple er på vej med Macs med M3-processor

Apple kan senere i år være på vej med nye Macs, som kommer med den nye M3-processor, forlyder det fra Bloomberg.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Samsung kan miste eksklusivitet

Da Samsung lancerede Galaxy S23-serien var det med en eksklusiv Snapdragon-processor, men måske kommer den i andre Android-modeller.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor – Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram