iOS 15 og iPhone 13 giver problemer med CarPlay

7

Flere iPhone 13 ejere melder om problemer, når de vil høre musik via Apple CarPlay.

Apple CarPlay i Audi A3
Apple CarPlay driller ejere af iPhone 13 (Foto: Noel)

Udrulningen af et nyt OS er sjældent problemfrit. Heller ikke for Apple, der nok skal have kigget lidt på samarbejdet mellem iOS 15, iPhone 13 og CarPlay.

I hvert fald har flere iPhone 13-ejere grebet tastaturet og klaget deres nød på diverse fora.

Grunden er at CarPlay tilsyneladende går ned, når brugerne forsøger at høre musik gennem for eksempel Apple Music eller Spotify.

Man kan så tænke det er mærkelig, at Apple ikke har fanget den fejl under beta-testen af iOS 15.

Problemet er umiddelbart ikke kun på grund af styresystemet Fælles for brugerne, som har meldt ind med problemer, er nemlig, at alt har virket problemfrit indtil de skiftede til iPhone 13.

Apple selv har været meget stille i sagen og henvist brugerne til deres supportartikler.

CarPlay work-around

På trods af manglen på hjælp fra Apple, er der imidlertid kommet en løsning. Den er ikke optimal, men den virker åbenbart. Det viser sig nemlig, at hvis du slår equalizeren fra i CarPlay, kan der igen høres musik på køreturen.

Nogle har også haft held med at løse problemet, ved at nulstille alle netværksindstillinger på telefonen.

Om problemet ligger i iPhone 13, iOS 15, CarPlay eller en blanding af dem er et godt spørgsmål. Men et hurtigt svar må være, at det tyder på, at der er et reelt problem og Apple må i gang med at rette fejlen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I 2014 kom den første bil på markedet med en fuld version af CarPlay. En Ferrari FF. Senere kom biler som BMW, Volvo, Toyota og Mazda med på den liste. Lidt sjovt kan man også få CarPlay på nyere Honda GoldWing og Harley Davidson motorcykler. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer