Efter afsløringer: Instagram vil beskytte unge brugere

Facebook, som ejer Instagram, vil gøre det muligt for forældre at følge med i, hvad deres børn laver på den sociale platform.

Instagram

Facebook har længe vidst, at Instagram kan være skadelig for børn og unge. Det kom for nylig frem, da whistleblower Frances Haugen lækkede en række dokumenter og rejste en storm mod det Facebook-ejede sociale medie.

Siden har Nick Clegg, som er Facebooks direktør for globale anliggender, i CNN-programmet State of the Union sagt, at techkæmpen vil lancere tre initiativer for at gøre Instagram til en bedre oplevelse for unge.

Først og fremmest vil det blive muligt for forældre at følge med i de unges gøren og laden. Man vil give forældrene mulighed for at "nudge" - altså påvirke - børnenes adfærd, så de ikke ser skadeligt indhold.

Samtidig vil man - måske ikke mindst - give teenagere en advarsel, hvis de skal holde en pause fra Instagram.

- "Når vores systemer ser, at en teenager ser på det samme indhold igen og igen, og dette indhold ikke bidrager til deres velbefindende, så vil vi skubbe dem mod andet indhold", forklarede Nick Clegg på CNN.

Haugen: Facebook nægtede at lave ændringer

De lækkede dokumenter viser, at Facebook i perioden 2019-2020 undersøgte, hvordan Instagram påvirker børn og unge. Flere gange i undersøgelsen bliver det slået fast, at særligt teenagere kan opleve negative konsekvenser ved at bruge Instragram.

Men ifølge Frances Haugen nægtede Facebook at gennemføre ændringer, der ville gøre platfomen mindre polariserende.

Således skulle næsten hver femte amerikanske teenager, der bruger Instagram, have svaret i en undersøgelse, at Instagram gav dem et dårligere selvbillede.

- "Vi gør problemer med kropsbillede værre for en ud af tre teenagepiger", fremgår det ifølge norske Tek.no i den hæderkronede amerikanske avis The Wall Street Journal. Det var til The Wall Street Journal Frances Haugen lækkede et stort antal dokumenter.

Haugen: Profitten kommer først

Foran den amerikanske kongres har Frances Haugen blandt andet forklaret, at virksomhedens ledelse ved, hvordan man gør Facebook og Instagram sikrere.

- "Men de vil ikke foretage de nødvendige ændringer, fordi de har sat deres astronomiske overskud foran folk. Handling fra kongressen er påkrævet".

Clegg driblede uden om Zuckerberg

På CNN gjorde Nick Clegg klogt i, at kigge fremad og glatte ud. Han kom ikke med nogen deciderede erkendelser, men sagde blandt andet, at et "overvældende flertal" af teenagere har en positiv oplevelse med Instagram.

Var han gået til erkendelse havde han undsagt grundlæggeren Mark Zuckerberg og Instagram-chefen Adam Mosseri.

Mark Zuckerberg sagde nemlig under en høring i Kongressen i foråret, at det er mest sandsynligt, at sociale medier har en positiv effekt på børn og unge.

Adam Mosseri har - også i år - udtalt, at Instagrams påvirkning på børn og unge er ganske små.

Mere til historien

For en lille måneds siden besluttede Datatilsynet i Norge, at droppe tilstedeværelsen på Facebook. Beslutningen ventes at brede sig til andre offentlige organer samt til private virksomheder. Læs mere her

Fiasko-lancering af “blue mark” på Twitter

Falske konti og misinformation har ramt Elon Musks nye “blue mark”-certificering på Twitter.

(mere…)
Elon Musk har gennemført købet af Twitter

Handlen om Twitter har været anderledes. Musk først var klar til at købe, så var han ikke og så var han igen. Købet skulle nu være gennemført.

(mere…)
Lyver sig ældre på sociale medier

På de sociale medier lyver nærmest hver tredje sig ældre end de er. Derfor er de online ”før tid” og ser de indhold, som ikke er alderssvarende.

(mere…)
Sådan fungerer Family Center i Snapchat

Snapchat har arbejdet på en funktion, som gør det muligt for forældre at ”overvåge”, hvem børnene snakker med.

(mere…)
Facebook ændrer dit nyhedsfeed

Du kan nu selv justere, hvad du ønsker at se mere af i dit Facebook-nyhedsfeed. Meningen er, at du skal se flere opslag, som har din interesse.

(mere…)
Elon Musk kan få udleveret dokumenter om falske Twitter-konti

Sagen mellem det sociale medie Twitter og verdens formentlig rigeste mand, Tesla-stifteren Elon Musk, udvikler sig.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram