Fejlen i coronapas-appen er rettet

0

Vaccinerede med tredje stik har ikke kunne bruge coronapas-appen i en periode, hvis de skulle rejse.

Coronapas app
En ny version af coronapas-appen er frigivet. Fejlen omkring tredje stik er rettet (Foto: MereMobil.dk)

Vi har tidligere skrevet om en fejl i coronapas-appen, der viste sig ved personer, som blev vaccineret med tredje stik.

Problemet viste sig ved, at når personen havde fået det tredje stik, så forsvandt første stik fra appen. Dermed så det ud til, at man først lige var færdigvaccineret (med to stik) og det ville give en ny karensperiode for de, som ville ud og rejse. Det kunne betyde tests m.m. før indrejse flere steder.

Tredje vaccinestik volder problemer i coronapas-appen

-“Så har vi fået rettet fejlen og 3. stik vises rigtigt i Coronapas app og øvrige steder du henter passet – dvs alle stik kan ses og man kan rejse på dem. Vi beklager ulejligheden for de berørte,” lyder det fra direktør for Sundhedsdatastyrelsen, Lisbeth Nielsen, på Twitter.

Om appen er fejlfri nu, er uvist.

En bruger skriver i kommentarfeltet: -”Det lyder godt, men det er nu ikke helt på plads. Nu er tredje stik forsvundet.” På BT.dk skriver en læser, at det kan være nødvendigt at slette app og geninstallere den før det virker igen.

Dog kræver det ikke tests hele tiden, hvis folk rejser i udlandet, da de jo så i det mindste har de to og dermed et gyldigt coronapas. 

Coronapas-appen blev lanceret trods advarsler

Vi har på redaktionen ikke haft mulighed for at teste om det er korrekt tredej stik forsvinder. 

Coronapas-appen virker på tværs af EU. Oplever du problemer med appen, så kan du downloade dit coronapas på MinSundhed.dk.

Mere til historien

Der er fortsat flere lande, der har påkrævet gyldigt coronapas enten via tests eller vaccination. Står du og skal ud og rejse, så opfordrer vi dig til, at læse på reglerne for det pågældende land inden afrejse. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer