Brexit-gyser om roamninggebyrer – danskerne slipper – indtil videre

Du skal fortsat ikke betale roamingafgift, når du besøger Storbritannien.

Fly Ferie Lufthavn Odense Airport roaming
Rejser du til Storbritannien skal du stadig ikke betale roamingafgift. I hvert fald ikke endnu (Foto: MereMobil.dk)

Endnu er der ingen danske teleselskaber, som har planer om, at indføre roamingtakster ved brug af mobiltelefoner i Storbritannien. Det skriver Berlingske, som har har talt med flere af de danske teleselskaber.

Således meddeler 3, at Storbritannien fortsat er en del af abonnementet 3LikeHome. Det samme budskab kommer fra TDC og dermed også telekæmpens andre selskaber som Nuuday, YouSee og Telmore.

Meldingen er den samme hos Telia, som siger følgende til Berlingske:

– “Alle Telia-mærker – Telia, Call Me og Mit Tele – har fortsat Storbritannien med i EU-pakken, som også tæller Færøerne og Schweiz”.

Telias pressechef Mads Houe holder dog en roaming-lem på klem, og tilføjer: 

– “Vi følger selvfølgelig udviklingen”.

Telenor følger de øvrige teleselskaber og ændrer heller ikke noget.

Discount-abonnementer på vippen

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult vurderer, at kunderne i discountselskaberne kan forvente, at roaming i Storbritannien på et tidspunkt vil ryge ud af de helt billige pakker.

GUIDE: Strømproblem på ferien? Dette er løsnigen

Briterne skal til at betale

Mens alle danske mobilbrugere på den korte bane således ikke vil mærke en brexit-forskel, så indføres der roamingtakster den anden vej.

En af de mere synlige konsekvenser af briternes farvel til EU rammer nemlig de britiske telekunder. 

Således rapporterer BBC, at teleselskabet 3 i Storbritannien – som det seneste selskab – har meddelt sine kunder, at de fra 23. maj næste år skal forvente, at selskabet genindfører roamingtakster. 

Umiddelbart betyder det, at de kunder, der har tilmeldt sig eller opgraderet fra oktober 2021 skal betale, når de taler eller går på nettet fra deres mobiltelefon i EU-lande.

Taksten bliver to pund om dagen – knap 17,50 kroner – i de 27 EU-lande. I de øvrige europæiske lande vil taksten være fem pund (knap 44 kroner).

Med 3 som den seneste, der melder ud om roamingtakster, er der nu tre teleudbydere i Storbritannien, som tager konsekvensen af brexit. De to øvrige er Vodafone og det British Telecom-ejede EE. De indfører roamingtakster fra årsskiftet.

Mere til historien

Siden sommeren 2017 har det været forbudt teleselskaberne at tage ekstra for brug af tale og data i andre EU-lande. EU lægger ifølge Berlingske nu op til at forlænge ordningen med ikke at opkræve udlandstakster fra kunderne med ti år, når den udløber til sommer næste år.

Advarsel: Mobilbrug på færger er urimeligt dyrt

Operatørerne kan frit sætte vanvittige priser for mobilbrug på færger - og det gør de. Se priserne på maritim roaming her.

(mere…)
Danskerne flokkes atter til Europa efter ”corona”

Nye tal fra mobilnettene viser, at danskerne for alvor er taget afsted på sommerferie og det sydlige Europa igen en favorit.

(mere…)
Gratis tale og data i EU er forlænget til 2032

Du kan fortsat bruge data, ringe og sende SMS, når du rejser i EU-landene. Roamingaftalen er forlænget.

(mere…)
Mere data på ferierejser fra i dag

Abonnenter hos et teleselskab kan fra i dag benytte lige så meget data i EU som herhjemme.

(mere…)
Brug af mobildata i udlandet stiger

Danskerne har benyttet sig af de genåbnede grænser viser nye tal over forbruget af mobildata uden for de danske grænser.

(mere…)
YouSee reducerer priserne og gør klar til 5G

Nye priser hos YouSee, adgang til 5G og mere roaming. Det er essensen i de nye abonnementer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram