1 ud af 3 ved ikke det er ulovligt

En ny undersøgelse fra Kantar Gallup viser, at hver tredje dansker ikke ved det er ulovligt at have mobilen i hånden, når man cykler.

Håndholdt brug af mobilen er også forbudt på cyklen. Ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker ikke vidste det. (Foto: Gjensidige)
Håndholdt brug af mobilen er også forbudt på cyklen. Ny undersøgelse viser, at hver tredje dansker ikke vidste det. (Foto: Gjensidige)

En ny undersøgelse som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige, viser at hver tredje dansker ikke ved, at det er ulovligt at have mobilen i hånden, når de cykler.

Håndholdt mobiltelefoni er nemlig ulovligt på cyklen – præcis som i bilen.

Mange danskere bruger telefonen til at høre musik på, sende en SMS eller lignende, men det er altså imod reglerne.

-“Når man bevæger sig i trafikken, bør man selvfølgelig kende til de regler, der gælder; og ikke kun for ens egen sikkerheds skyld, men også for sine medtrafikanters. Hvis man har fokus væk fra vejen, risikerer man at bringe sig selv og andre i fare, og det er en situation, man helst skal undgå,” siger skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.   

Undersøgelsen viser, at det er i Midtjylland færrest, kender denne regel. Her har 40 procent nemlig svaret, at de ikke var klar over det. I Nordjylland er de derimod bedst oplyst, hvor kun 20 procent ikke ved brugen af håndholdt mobiltelefon er forbudt på cyklen.

Koster 1.000 kroner

Der blev i 2020 dræbt 28 cyklister i trafikken i 2020, mens hele 521 cyklister kom alvorligt til skade. Dette var det højeste antal på tværs af alle transportmidler. Tallene stammer fra Vejdirektoratet. 

-“Cyklister er langt mere sårbare i trafikken, end bilister, og for at passe på sig selv bør man fjerne alle distraktioner og fokusere på trafikken. Det gør man ved at have fokus på at køre på cykel – ikke på telefonen,” siger Henrik Sagild.   

Cykler du med mobilen i hånden og bliver stoppet af politiet, koster det 1.000 kroner. Der kan også gives bøder for mange andre ting.

Du kan se de forskellige overtrædelser af færdselsloven og priserne på Cyklistforbundets hjemmeside.

Vidste du eksempelvis, at det koster 700 kroner, hvis du cykler i et fodgængerfelt.

Mere til historien

Undersøgelsen er som nævnt foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige. Dette blev den i juni 2021 og 1591 repræsentativt udvalgte danskere har deltaget i undersøgelsen.

Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Skiferie? Håndholdt telefoni er VILDT dyrt

Står vinterferien på et smut til Norge? Pas på. Bøderne er steget voldsomt og håndholdt mobiltelefoni er ekstremt dyrt.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram