Pixel 6 og Pixel 6 Pro kommer med Googles egen chip

6

Google har netop afsløret, at de er på vej med deres egen chip til mobiltelefoner. Chippen hedder Tensor og får debut i Pixel 6 og Pixel 6 Pro.

Google teaser for Pixel 6 og Pixel 6 Pro, der kommer med den nye Tensor processor (Foto: Google )
Google teaser for Pixel 6 og Pixel 6 Pro, der kommer med den nye Tensor processor, som ses på billedet herover (Foto: Google )

Google er klar med deres første bud på en system-on-chip (SoC = processor). Den nye chip hedder Tensor og er designet af Google selv.

Google advarer hvis søgeresultater er utroværdige

CEO for Google, Sundar Pichai, har skrevet i et statement på Googles officielle blog, at Google har arbejdet på Tensor i fire år. 

Afsløringen om Tensor kommer i forbindelse med, at Google teaser for deres kommende Pixel 6-modeller. 

I blogindlægget har Google afsløret billeder af de kommende Pixel 6 og Pixel 6 Pro telefoner, hvor de også skriver at processoren i telefonerne bliver den nye Tensor-chip.

Telefonerne vil komme på markedet i efteråret og her vil Google komme med flere detaljer om telefonerne – så som tekniske specifikationer, pris og tilgængelighed. 

Indtil videre er Google altså bare klar med en lille smagsprøve på, hvad der kan forventes – både af den nye processor, men også de kommende telefoner Pixel 6 og Pixel 6 Pro.

Kameraet på bagsiden er opgraderet. Google fortæller de forbedrede sensorer og linser er for store til, at passe ind i den traditionelle ”firkant” – så det nye design er bygget på et helt nyt kamerasystem. 

-”Pixel 6 og Pixel 6 Pro har også nye materialer og finish – som Pro’ens lyspolerede aluminiumsramme og 6’ernes matte aluminiumsfinish. Og de har det godt begge to i din hånd,” skriver Google i blogindlægget. 

De skriver også, at Tensor er bygget til, hvordan folk bruger deres smartphones i dag – og hvordan de vil bruge den i fremtiden. 

Flere og flere funktioner drives af AI og ML (Machine Learning). Derfor handler det ikke kun om at tilføje flere computereessourcer. Det handler om at bruge denne ML til at låse op for specifikke oplevelser.

Google får monsterbøde for nøl

Det er spændende om Google Pixel 6 og Pixel 6 Pro lanceres på vores markedsområde. Tidligere Pixel-modeller er ikke blevet officielt lanceret i Danmark.

Lige nu sker der meget på chipmarkedet. Apple har lanceret deres M1-chip mens Intel har annonceret et samarbejde med Qualcomm.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Google lancerede den første Pixel-telefon i 2016. Inden det havde de nogle Nexus-modeller, hvor forskellige producenter stod for hardwaren.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer