Pixel 6 og Pixel 6 Pro kommer med Googles egen chip

Google har netop afsløret, at de er på vej med deres egen chip til mobiltelefoner. Chippen hedder Tensor og får debut i Pixel 6 og Pixel 6 Pro.

Google teaser for Pixel 6 og Pixel 6 Pro, der kommer med den nye Tensor processor (Foto: Google )
Google teaser for Pixel 6 og Pixel 6 Pro, der kommer med den nye Tensor processor, som ses på billedet herover (Foto: Google )

Google er klar med deres første bud på en system-on-chip (SoC = processor). Den nye chip hedder Tensor og er designet af Google selv.

Google advarer hvis søgeresultater er utroværdige

CEO for Google, Sundar Pichai, har skrevet i et statement på Googles officielle blog, at Google har arbejdet på Tensor i fire år. 

Afsløringen om Tensor kommer i forbindelse med, at Google teaser for deres kommende Pixel 6-modeller. 

I blogindlægget har Google afsløret billeder af de kommende Pixel 6 og Pixel 6 Pro telefoner, hvor de også skriver at processoren i telefonerne bliver den nye Tensor-chip.

Telefonerne vil komme på markedet i efteråret og her vil Google komme med flere detaljer om telefonerne – så som tekniske specifikationer, pris og tilgængelighed. 

Indtil videre er Google altså bare klar med en lille smagsprøve på, hvad der kan forventes – både af den nye processor, men også de kommende telefoner Pixel 6 og Pixel 6 Pro.

Kameraet på bagsiden er opgraderet. Google fortæller de forbedrede sensorer og linser er for store til, at passe ind i den traditionelle ”firkant” – så det nye design er bygget på et helt nyt kamerasystem. 

-”Pixel 6 og Pixel 6 Pro har også nye materialer og finish – som Pro’ens lyspolerede aluminiumsramme og 6’ernes matte aluminiumsfinish. Og de har det godt begge to i din hånd,” skriver Google i blogindlægget. 

De skriver også, at Tensor er bygget til, hvordan folk bruger deres smartphones i dag – og hvordan de vil bruge den i fremtiden. 

Flere og flere funktioner drives af AI og ML (Machine Learning). Derfor handler det ikke kun om at tilføje flere computereessourcer. Det handler om at bruge denne ML til at låse op for specifikke oplevelser.

Google får monsterbøde for nøl

Det er spændende om Google Pixel 6 og Pixel 6 Pro lanceres på vores markedsområde. Tidligere Pixel-modeller er ikke blevet officielt lanceret i Danmark.

Lige nu sker der meget på chipmarkedet. Apple har lanceret deres M1-chip mens Intel har annonceret et samarbejde med Qualcomm.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Google lancerede den første Pixel-telefon i 2016. Inden det havde de nogle Nexus-modeller, hvor forskellige producenter stod for hardwaren.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram