Jabra Elite 3 test – billigt headset med fed lyd

TEST: Du får rigtig fed lyd til lavpris. Læs min Jabra Elite 3 test her.

Jabra Elite 3 test
Min Jabra Elite 3 test konkluderer, at dette headset er det perfekte valg for dem som elsker musik, der lyder af noget og hvor bassen ikke er glemt (Foto: MereMobil.dk)

Gennem tiden har jeg testet mange Jabra-headsets og kun få af dem, har jeg ikke været glad for.

Senest måtte jeg lægge topmodellen Jabra Elite 85t på hylden, da pasformen i mine ører var elendig. Det efterlod mig tilbage på Jabra Elite 75t, der er væsentligt bedre, men min langtidstest viser, at tidligere Elite-modeller stadig er bedre.

Fælles for Jabras headsets er, at de hidtil har været forholdsvis dyre, hvorfor mange kunder ofte ender med et no-name-total-ringe-headset fra ja-tak-tilbud og supermarkedets rodekasse.

Det er slut nu! Jabra har nemlig lanceret et billigt in-ear headset. Prisen er kun 649 kroner. Selvom prisen er lav, er der meget at glæde sig over.

Mine indtryk af Jabra Elite 3

Det første der slog mig var, at plastikkvaliteten virker dårligere end Jabras normale standard. Til gengæld er etuiet designet anderledes, så det er lettere at rengøre for øresnask.

Opladningen sker i æsken, der skal have strøm fra et USB-C kabel, da du ikke får trådløs opladning. Fuld opladet klarer Elite 3 op til 28 timers musik- eller podcastafspilning, lover Jabra.

Mine ører passer langt fra alle headsets lige godt, men Jabra Elite 3 gled ubesværet i ørene og de sidder langt bedre end både Elite 75t og Elite 85t. Kæmpe plus på den konto i min bog.

Desværre får du ikke aktiv støjreduktion (ANC), men må nøjes med den udelukkelse af støj, at headsettet giver, når det sidder i ørene.

Endelig! Google Fast Pair

Jabra Elite 3
Jabra Elite 3 understøtter Google Fast Pair (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har skrevet en hel del om Google Fast Pair gennem tiden; Android-systemets parringsmetode, hvor et headset blot skal holdes ved siden af telefonen, hvorefter en info/forbindboks kommer frem på skærmen.

Dette er præcis som på iPhone med AirPods og præcis som når du parrer et Samsung-headset med en Samsung-telefon.

Fast Pair tilføjer den brugervenlighed, som Bluetooth-headets mangler. Jeg kan kun undres over, hvorfor headsetproducenterne ikke for længst er gået den vej. Men nu er det her og så ovenikøbet i et prisvenligt produkt. Det er fedt!

Dertil kommer, at Elite 3 kan huske op til seks parrede enheder, hvilket er en lettelse, når du bruger headsettet med mere end én Bluetooth-enhed.

Lyder fedt – rigtigt fedt til musik

Jabra Elite 3
Du kan bruge HD-lyd ved samtaler og høre musik i lossless-kvalitet på Jabra Elite 3 (Foto: MereMobil.dk)

Jeg har lyttet til Spotify og Apple Music – sidstnævnte i lossless-kvalitet. Nøj det lyder bare fedt!

Der er en lækker og tydelig gengivelse af de høje toner såvel som mellemtonen. Bassen kan via equalizeren pumpes så hårdt op, at der mistes noget i mellemtonen, men generelt du får lyd med ekstra farvelade.

Jabra Elite 3 er på ingen måde et reference-headset, men lader til at være tunet efter, hvad den almene forbruger vil synes, lyder godt. Elite 3 klarer sig da også godt ved alt populærmusik, men også akustiske sange rammer inden for skiven. Selv stereoperspektivet er ret godt.

Det er et rigtigt ”lytteheadset”, der lyder så godt, at du bare får lyst til at høre den ene sang efter den anden.

Ikke et headset til kontoret

Du skal ikke bruge Jabra Elite 3 på kontoret eller i bilen, hvis du har lange vigtige samtaler – f.eks. i forbindelse med dit arbejde.

Godt nok kommer Elite 3 med fire mikrofoner, men der skal ikke være ret meget støj omkring dig, inden det bliver svært for modtageren i samtalen at høre dig.

I mine tests er der ingen hørbar filtrering af larm fra omgivelserne; andre som taler, skramlen med papirer og kaffekopper eller radioen der spiller. Ved trafikstøj fjernes noget af støjen, men samtalekvaliteten dykker på den bekostning.

Kort sagt: Elite 3 er til lejlighedsvise samtaler i rolige omgivelser. Det skal ikke bruge det i bilen eller, i et lokale med dårlig akustik eller i et storrumkontor.

GUIDE: Dette headset skal du bruge når kollegaerne støjer

Konklusion: Værd at købe

Jabra Elite 3 anbefaler
Til 649 kroner er Jabra Elite 3 værd at anbefale. 5 ud af 6 stjerner (Foto: MereMobil.dk)

Når først du har prøvet Jabra Elite 3 til 649 kroner, bliver I venner. Naturligvis kan du købe et langt dyrere headset, der både har aktiv støjreduktion, kommer med trådløs opladning og er svedtæt – men hvorfor bruge de ekstra penge?

Du køber selvfølgelig en topmodel, hvis du vil have ekstra flødeskum på toppen. Nødvendigt? Næ!

Efter min bedste overbevisning får du lige så god lyd, når du hører musik, som i de dyrere modeller. Selvom der gøres mere ud af lydbearbejdningen i topmodellerne, når det kommer til samtaler, er in-ear headsets stadig ikke relevante til samtaler i støjende omgivelser.

Jeg er vild med, at Jabra omfavner Google Fast Pair samt understøtter Qualcomm apX og HD-lyd.

Musikken lyder fedt med Jabra Elite 3 og prisen er rigtig. 5 ud af 6 stjerner.

LÆS OGSÅ: Test af Sonys premium in-ear headset

Fordele og lidt at tænke over


Fordele

  • Fed lyd med god bas og flotte detaljer
  • Sidder godt i ørnene
  • Fornuftig batteritid
  • Google Fast Pair er understøttet
  • Fungerer med HD-lyd og lossless musik
  • Beskyttet mod vand og støv (2 års garanti)
  • God pris

Lidt at tænke over

  • Ingen trådløs opladning
  • Samtalekvalitet er kun rigtig god i rolige omgivelser
  • Opladeæsken føles ’plastikagtig’ på en dårlig måde

SE OGSÅ: Se priser på Jabra høretelefoner hos Telia Annoncelink

Mere til historien

Det er kun på Android-telefoner, at Fast Pair kan bruges. På computere, tablets og iPhone skal Elite 3 manuelt sættes i parringstilstand.

Jabra Elite 3
Nej! Du skal ikke skifte til iMac M4 | TEST

(mere…)
5 billige hovedtelefoner med ledning til børn

GUIDE: Mine børn skal have et sæt billige hovedtelefoner med ledning til skolebrug. Her er 5 headsets, som jeg har overvejet at købe.

(mere…)
Xiaomi 14T test | Følelsen af flagskib til en lav pris

(mere…)
Shazam har rundet 100 milliarder sange

Den Apple-ejede musikgenkendelses-tjeneste har nu identificeret over 100 milliarder sange.

(mere…)
Mac Mini vs. Mac Studio: Kan jeg nøjes med M4-Mac Mini?

VIDEO: Jeg har testet den nye Mac Mini og Mac Studio. Se med her.

(mere…)
Mac Mini M4 er chokerende lille og vanvittig effektiv | Test

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram