Er skærmen altid tændt på iPhone 13?

12

Always-on skærm, en skærm der altid er tændt, kan måske være på vej til iPhone 13.

iPhone 12 i Telia butik
I iPhone 12-serien benyttes ikke skærme der altid er tændt, men måske kommer det i de nye iPhones (Foto: MereMobil.dk)

Always-on display har flere positive sider som for eksempel, at du altid kan se klokken, notifikationer, ubesvarede opkald og beskeder. Og det helt uden at tænde skærmen på telefonen.

Vi har tidligere skrevet, at de nye iPhone 13-modeller kunne få nye skærme med højere opdateringsfrekvens og nu fortæller IT-journalist Mark Gurman fra Bloomberg i hans nyhedsbrev, at man med stor sandsynlighed kan sætte næsen op efter always-on skærm i iPhone 13-serien.

Om der kommer always-on på alle modellerne i iPhone 13-serien, vides ikke.

Er der batteri nok?

Always-on display er som sagt ikke noget nyt. I Android lejren har det eksisteret meget længe, men hvorfor har vi så ikke set det tidligere på iPhone?

En skærm der altid viser information bruger naturligvis mere strøm, end en der ikke gør.

Og kigger vi så på tidligere rygter om større batterier i de nye modeller fra Apple, kan forklaringen være, at Apple nu endelig mener der er batterikapacitet nok til at dække det øgede strømforbrug.

Det kan også være grunden til, at vi endelig får 120 Hz skærme på iPhone?

Her skal det siges, at da Apple introducerede always-on på Apple Watch Series 5 – og navnlig fra Series 6, så påvirker det stort set ikke batteriforbruget, at slå funktionen fra.

Skruer op for produktionen

Mark Gurman skriver yderligere, at Apple vil skrue produktionen af nye iPhones op til 90 millioner styks. Det er hele 20 procent mere end iPhone 12 sidste år.

Det skyldes dog ikke ny skærmteknologi og hurtigere processorer, men derimod at økonomien verden over er i bedring og Apple derfor forventer et bedre salg.

Mere til historien

Always-on displays fik vi allerede at se tilbage i 2009 på Nokia N86 og Nokia N8 i 2010. Senere kom Nokias Lumia-modeller også med på vognen. Nu er det nærmest normen at se dem på Android telefoner.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer