SMS-angreb mod danske mobiler

PAS PÅ: Telebranchen advarer mod et særdeles aggressivt angreb mod danske mobilejere.

Fingerprint sikkerhed
FluBot er en af de angrebsmetoder, der er i omløb, men også falske beskeder med links skal du være opmærksom på, lyder advarslen til danske mobilejere

Der er falske og potentielt skadelige SMS-beskeder samt apps i omløb. Ramte brugere risikerer identitenstyveri og kreditkortsvindel – også i Danmark.

Spredningen sker via falske SMS-beskeder og apps. Det kan være en SMS om en ny telefonsvarerbesked, der indeholder et link. Klikkes der på linket, åbner en hjemmeside, hvor man skal indtaste blandt andet kreditkortoplysninger.

I dette eksempel er der naturligvis tale om en falsk besked, om et opkald der aldrig har fundet sted.

Nogle SMS’er indeholder links til en app, der åbner for at IT-kriminelle kan fortage opkald til udlandet og sende falske beskeder fra den ramte telefon.

Teleindustrien (TI), teleselskabernes brancheorganisation, er nu ude med en kraftig advarsel til alle danske mobilbrugere om at være særdeles opmærksom på falske beskeder og farlige apps.

Specielt FluBot-malware, der er kendt på verdensplan, advarer TI imod. Du kan læse mere om FluBot i et blogindlæg hos sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Du skal være opmærksom på, at både Android og iPhone-brugere kan rammes – blot på forskellige måder.

Sådan vil Apple beskytte dit privatliv bedre

Nødhjælp virusramte mobilejere

Hvis du har fået den farlige app ind på din telefon eller tastet personlige oplysninger, kreditkortinformationer eller adgangskoder ind på et falsk link, kan du gøre følgende.

  • FALSK APP: Nulstil telefonen til fabriksindstillinger og start den op igen. Hvis du vælger at gendanne fra en sikkerhedskopi, skal du sørge for, at sikkerhedskopien er fra før telefonen, blev ramt. Har du logget ind i apps eller på websites efter du fik den falske app ind på telefonen, skal du ændre adgangskoden til disse konti fra en anden enhed – IKKE fra den ramte telefon.

Teleindustrien har en dialog med Center for Cybersikkerhed og Rigspolitiet om spredningen af FlutBot-malware i Danmark.

Svindlerne er ofte meget smarte og hele tiden et skridt foran. De skifter jævnligt metode, hvorfor det er vanskeligt at stoppe den ulovlige aktivitet centralt. Derfor må brugerne selv være opmærksomme, lyder det fra TI.

LÆS OGSÅ: Tusindevis af danske computere er åbne for angreb. Er din?

VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Du bør generelt også udvise forsigtighed omkring beskeder, der kommer fra virksomheder og personer, som du normalt betragter som troværdige.

RCS på iPhone har lange udsigter

Vi har spurgt de danske teleselskaber, hvor de står i forhold til RCS-beskeder på iPhone. Du skal væbne dig med tålmodighed.

(mere…)
AI bruges i stigende grad af hackere

I Danmark oplever virksomheder i stigende grad malwareangreb, hvor kunstig intelligens spiller en større rolle.

(mere…)
Google: Derfor skal du slå 2G fra på din telefon

Du bør deaktivere 2G-forbindelsen på din Android-telefon, hvis du vil undgå denne type SMS-svindel.

(mere…)
Cyberkriminelle går efter guldet under OL i Paris

Med 15 millioner turister ved OL i Paris, er risikoen for phishing-angreb og svindel med billetsalg og boligudlejning øget.

(mere…)
Her er Apples nye Password-app – vi har prøvet den

PRØVEKØRT: Vi har set nærmere på Apples nye Password-app, som kommer i efteråret 2024.

(mere…)
Microsoft mener EU bærer “skylden” for omfattende IT-nedbrud

Nu er Microsoft ude med riven, og mener, at EU bærer noget af skylden for CrowdStrike nedbruddet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram