SMS-angreb mod danske mobiler

PAS PÅ: Telebranchen advarer mod et særdeles aggressivt angreb mod danske mobilejere.

Fingerprint sikkerhed
FluBot er en af de angrebsmetoder, der er i omløb, men også falske beskeder med links skal du være opmærksom på, lyder advarslen til danske mobilejere

Der er falske og potentielt skadelige SMS-beskeder samt apps i omløb. Ramte brugere risikerer identitenstyveri og kreditkortsvindel - også i Danmark.

Spredningen sker via falske SMS-beskeder og apps. Det kan være en SMS om en ny telefonsvarerbesked, der indeholder et link. Klikkes der på linket, åbner en hjemmeside, hvor man skal indtaste blandt andet kreditkortoplysninger.

I dette eksempel er der naturligvis tale om en falsk besked, om et opkald der aldrig har fundet sted.

Nogle SMS’er indeholder links til en app, der åbner for at IT-kriminelle kan fortage opkald til udlandet og sende falske beskeder fra den ramte telefon.

Teleindustrien (TI), teleselskabernes brancheorganisation, er nu ude med en kraftig advarsel til alle danske mobilbrugere om at være særdeles opmærksom på falske beskeder og farlige apps.

Specielt FluBot-malware, der er kendt på verdensplan, advarer TI imod. Du kan læse mere om FluBot i et blogindlæg hos sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Du skal være opmærksom på, at både Android og iPhone-brugere kan rammes – blot på forskellige måder.

Sådan vil Apple beskytte dit privatliv bedre

Nødhjælp virusramte mobilejere

Hvis du har fået den farlige app ind på din telefon eller tastet personlige oplysninger, kreditkortinformationer eller adgangskoder ind på et falsk link, kan du gøre følgende.

  • FALSK APP: Nulstil telefonen til fabriksindstillinger og start den op igen. Hvis du vælger at gendanne fra en sikkerhedskopi, skal du sørge for, at sikkerhedskopien er fra før telefonen, blev ramt. Har du logget ind i apps eller på websites efter du fik den falske app ind på telefonen, skal du ændre adgangskoden til disse konti fra en anden enhed – IKKE fra den ramte telefon.

Teleindustrien har en dialog med Center for Cybersikkerhed og Rigspolitiet om spredningen af FlutBot-malware i Danmark.

Svindlerne er ofte meget smarte og hele tiden et skridt foran. De skifter jævnligt metode, hvorfor det er vanskeligt at stoppe den ulovlige aktivitet centralt. Derfor må brugerne selv være opmærksomme, lyder det fra TI.

LÆS OGSÅ: Tusindevis af danske computere er åbne for angreb. Er din?

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Du bør generelt også udvise forsigtighed omkring beskeder, der kommer fra virksomheder og personer, som du normalt betragter som troværdige.

Stort datalæk afsløret to måneder efter hackerangreb

Selskab med 800.000 kunder afsløret i, at kendt hackerangreb ramte flere af dets tjenester end oplyst.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
GTA-spillere hacket 

Spillere af GTA er blevet udsat for ødelæggende hackerangreb på deres konti. Rockstar Games har bekræftet angrebet. 

(mere…)
Hvad er Apples end-to-end iCloud kryptering?

BAGGRUND: Hvad er Advanced Data Protection i iCloud? Vi går i dybden krypteringen og konsekvenserne?

(mere…)
Apple på vej med stærkere kryptering

Et nyt krypteringssystem er på vej fra Apple. Det skal gøre det sværere for hackere og myndigheder at få adgang til Apple-brugernes data.

(mere…)
SMS'en er fyldt 30 år

Det er nu 30 år siden, at den første SMS-besked blev sendt. Selvom chattjenesterne overtager meget beskedtrafik, så lever SMS'en fortsat.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram