OL-medaljerne til Tokyo 2020 er lavet af mobiler og elektronikskrot

Mobiltelefoner og andet elektronikskrot er benyttet til produktionen af guld-, sølv- og bronze medaljer, som OL-deltagerne vinder ved OL i Tokyo.

OL medaljer til Tokyo 2020
De olympiske medajler blev afsløret ved "One Year To Go"-ceremoni i Tokyo Forum den 24. juli 2019. Fra venstre mod højre ses sølv, guld og bronze (Foto: KIMIMASA MAYAMA, EPA-EFE via USA Today)

Åbningsceremonien ved de olympiske lege i Tokyo 2020 betød startskuddet for kampen om OL medajler.

I bæredygtighedens hellige navn er medaljerne fremstillet af elektronikskrot og gamle mobiltelefoner.

Der har været et projekt, hvor der er indsamlet 80.000 tons mobiltelefoner og andre elektroniske enheder rundt omkring i Japan som en del af ”Tokyo 2020-medalje-projekt”. Omkring 90 procent af byerne i Japan har deltaget i indsamling.

Til produktionen af medaljerne er brugt mere end 6 millioner mobiltelefoner. Fra disse kunne der udvindes 32 kilo guld, 3.500 kilo sølv samt 2.200 kilo kobber.

Det ventes, at der skal uddeles cirka 5.000 medaljer ved OL 2020.

-"Vi håber, at vores projekt til genbrug af mindre forbrugerelektronik og vores bestræbelser på at bidrage til et miljøvenligt og bæredygtigt samfund vil gå i arv til de kommende olympiske lege efter Tokyo 2020-legende," skriver de på organisationens websted.

OL medaljerne blev første gang fremvist for offentligheden onsdag den 24. juli 2019.

Da der blev afholdt OL i Rio var omkring 30 procent af metallerne i medaljerne genanvendt.

HANDS ON: Vi har prøvet den bæredygtige smartphone Fairphone 3+

INFO: Denne artikel blev første gang udgivet den 30. juli 2019. Den 30. juli 2021 er artiklen opdateret og genudgivet.

Mere til historien

Genbrug er generelt "hot" og mange går op i både at genbruge ting og værne om miljøet. Desværre er bæredygtighed ikke noget mobilkøberne bekymrer sig ret meget om. På MereMobil.dk får artikler som disse meget få læsninger i forhold til andet indhold.

Så billigt kan du købe en brugt iPhone

En brugt iPhone kan købes billigt og med 24 måneders reklamationsret. Se hvor meget du kan spare, hvis du køber en gennemtestet brugt iPhone.

(mere…)
Telia sælger nu brugte telefoner

Telia giver mobilkunderne muligheden for at købe en brugt telefon, som er serviceret, renset og klargjort – og fremstår ”næsten ny”.

(mere…)
Apple genbruger materialer som aldrig før

I 2021 indeholdt Apple-produkter næsten 20 pct. genbrugsmaterialer, hvilket er den højeste procentdel til dato. Den grønne omstilling er i gang.

(mere…)
Her slutter livet for din iPhone

BAGGRUND: Jeg har besøgt en robot, der kan adskille og sortere iPhones til genanvendelse. Går fremtiden mod mere miljørigtig genanvendelse?

(mere…)
Sådan får gamle mobiler nyt liv

#EP103: To gamle udtjente telefoner samles til én, der til gengæld virker. Mød to personer som går op i, at telefoner og elektronik skal leve i længere tid.

(mere…)
Dovne danskere har mindst 12 mio. gamle værdifulde telefoner liggende

Der ligger over 12 millioner gamle telefoner, som stadig fungerer, i danskernes skuffer, vurderer Foxway. Humac-direktør kalder det 'Dovenskab'.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram