Shein-app er billig mode - men pas på

Kinesiske Shein har taget unge rundt i verden med storm. Sheins app er en af de mest downloadede netop nu, men der er ingen kontrol over egne data.

Shein er blevet en af de mest populære shopping-apps på verdensplan og forhandler både tøj til børn og voksne
Shein er blevet en af de mest populære shopping-apps på verdensplan og forhandler både tøj til børn og voksne

En ny shopping-app har taget unge med storm – ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er det kinesiske modefirma Shein, som er en konkurrent til Zara, H&M og den danske Bestseller-koncern, der står bag appen.

Kort og godt kan man sige, at du måske aldrig har hørt om appen – i hvert fald ikke hvis du er over 30 år. Fakta er, at Shein har overhalet Amazon og blevet den mest downloadede shopping-app i USA – og nu ser det altså ud til, at Danmark er klar til at følge efter. Shein er lidt modeindustriens Wish.

I Danmark er appen en af de mest downloadede i både Apples App Store og Google Play Store, oplyser konsulentvirksomheden Mobile Action til TV 2.dk.

Shein har trendy og ekstremt billige produkter, hvilket altså for alvor har slået igennem hos de unge. Ifølge det kinesiske medie Caixin, så omsætter Shein for mere end 90 milliarder kroner. Du kan få tøj til under 10 dollars pr. del ved det der ”trender”. 

Shein er kommet frem ved at være dygtige til at udnytte internettets muligheder med brug af influencere og sociale medier. Det fortæller Niels Ralund, der er e-handelsdirektør hos Dansk Erhverv.

Shein er altså blevet et fænomen, som breder sig via sociale medier, TikTok og YouTube. Sidste år blev Shein faktisk et af de mest omtalte brands på netop TikTok.

Noget af det Shein får ros for er, at de fanger trends hurtigt. Ser man noget på Instagram én dag, så finder du det på Shein dagen efter. Og så er det altså billigere end det du finder hos Zara og H&M.

Det kan Shein gøre ved, at de arbejder ud fra en avanceret algoritme, der spotter nye trends og altså får det udviklet hurtigt. Så data i realtid er nøglen til Sheins succes. 

Ifølge Forbrugerrådet, så skal man dog være påpasselig med flere ting. Det handler ikke kun om kvalitet. Men når produktionen foregår så hurtigt og til den pris. så kan tøjproduktionen være belastende for klimaet, men også sundhedsskadeligt.

-”Når det gælder tøj, skal forbrugerne være særligt på vagt over for uønsket kemi, skadelige farvestoffer og lignende, der potentielt kan være hormonforstyrrende. Generelt er vores tillid til produktsikkerhed på denne type platforme meget, meget lille,” siger Mads Reinholdt, direktør, Forbrugerrådet til TV 2.dk.

Shein får brugerne til at give samtykke til vilkår, der minder om det, der ses hos TikTok. Derfor har brugerne heller ikke kontrol over deres data.

Spar penge på mobilabonnementet - 5 billigste

Mere til historien

Shein blev grundlagt i 2008 under navnet She Inside, men det er altså først for alvor indenfor de sidste fem års tid, at virksomheden altså har fået stor succes. Shein sælger i det meste af verden, men ikke på det kinesiske hjemmemarked. 

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram