Pres på Google! Åbner for frit valg

0

Google har accepteret at ændre deres vigtige søgefunktion og åbner for større konkurrence.

Google browser
Brugerne skal have flere valgmuligheder, når det kommer til søgefunktionen (Foto: Simon Steinberger)

Europæiske brugere af Android-telefoner, skal fremover kunne fravælge Google som automatisk søgefunktion i telefonen.

Google foretager ændringen efter yderligere pres fra EU-Kommissionen. Kravet var, at Android-brugerne skulle have frit valg, så de ikke er fastlåst til Googles søgemaskine.

Ændringen træer i kraft til september og gælder for nyproducerede Android-produkter, der sælges inden for EU og Storbritannien.

Selvom ændringen nu er formel, er virkeligheden en anden. De seneste mange telefoner jeg kan huske tilbage, som jeg har anmeldt, har der i opstarten været mulighed for at vælge mellem Google og en række andre søgemuligheder – blandt andet Duckduckgo og Privacywall.

Valgmulighederne udbygges yderligere fra september, skriver Reuters. Hidtil har der kun været fire valgmuligheder, som kunne være forskellige i hvert EU-land.

Ændringerne glæder Gabriel Weinberg, CEO i DuckDuckGo. På Twitter skriver han, at Google nu gør, hvad de skulle have gjort for tre år siden, da de nuværende ændringer blev indført – at give brugerne frit valg af søgemaskiner på Android.

LÆS OGSÅ: Samsung nedlægger Tizen på smartwatches – fusionerer med Google

Mere til historien

EU-kommissionen har over de senere år, været mere og mere fokuserede på, at slå hårdt ned, når techgiganter misbruger en markedsledende position til skade for den frie konkurrence.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer