Hot på din M1 Mac holder øje med temperaturen

TIP: Appen Hot kan holde øje med temperaturen på din M1-baserede Mac-computer.

Hot app til Mac
Appen Hot til M1-baserede Mac-computere viser processorens temperaturudvikling (Foto: IMazing)

I markedsføringen af enheder med M1-processor fortæller Apple, at deres egenudviklede processor udvikler mindre varme sammenlignet med tilsvarende produkter baseret på Intel. Mindre varme er lig med et lavere strømforbrug og i sidste ende længere batteritid, hvis du bruger en bærbar computer.

Varme er energi, der ikke er er omsat – sådan lidt firkantet sagt.

Når processoren bliver meget varm, kan systemet skrue ned for ydelsen for at beskyttet processoren og forhindre overophedning. Fænomenet kendes som ”throttling”.

Men hvornår rammer computeren egentlig det kritiske niveau? Det kan en app til din Mac-computer afsløre. Den hedder noget så simpelt som ”Hot”. Appen kan hentes på websiten hos iMazing, der har udviklet den.

Appen viser i statusbaren, hvor varm processoren aktuelt er. Den fører også en lille log, så du kan se, hvornår computeren har haft det for varmt.

Kan læse min anmeldelse af iMac med M1-processor her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Du kan fra iMazing også finde en app, der kan scanne din M1-computer for hvilke programmer, der understøtter M1-processoren direkte og hvilke der kører via Rosetta 2 emulatoren.

Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
SwiftKey er atter tilgængeligt til iPhone

Microsoft valgte at droppe SwiftKey-tastaturet til iOS i starten af oktober og fjernede det fra App Store. Nu er SwiftKey tilbage.

(mere…)
Google dropper gamle apps på Pixel 7 og Pixel 7 Pro

Pixel 7 og Pixel 7 Pro understøtter apps, der er baseret på gammel teknologi. Gevinsten er bedre sikkerhed og højere ydelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram