Hot på din M1 Mac holder øje med temperaturen

9

TIP: Appen Hot kan holde øje med temperaturen på din M1-baserede Mac-computer.

Hot app til Mac
Appen Hot til M1-baserede Mac-computere viser processorens temperaturudvikling (Foto: IMazing)

I markedsføringen af enheder med M1-processor fortæller Apple, at deres egenudviklede processor udvikler mindre varme sammenlignet med tilsvarende produkter baseret på Intel. Mindre varme er lig med et lavere strømforbrug og i sidste ende længere batteritid, hvis du bruger en bærbar computer.

Varme er energi, der ikke er er omsat – sådan lidt firkantet sagt.

Når processoren bliver meget varm, kan systemet skrue ned for ydelsen for at beskyttet processoren og forhindre overophedning. Fænomenet kendes som ”throttling”.

Men hvornår rammer computeren egentlig det kritiske niveau? Det kan en app til din Mac-computer afsløre. Den hedder noget så simpelt som ”Hot”. Appen kan hentes på websiten hos iMazing, der har udviklet den.

Appen viser i statusbaren, hvor varm processoren aktuelt er. Den fører også en lille log, så du kan se, hvornår computeren har haft det for varmt.

Kan læse min anmeldelse af iMac med M1-processor her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Du kan fra iMazing også finde en app, der kan scanne din M1-computer for hvilke programmer, der understøtter M1-processoren direkte og hvilke der kører via Rosetta 2 emulatoren.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer