Hot på din M1 Mac holder øje med temperaturen

TIP: Appen Hot kan holde øje med temperaturen på din M1-baserede Mac-computer.

Hot app til Mac
Appen Hot til M1-baserede Mac-computere viser processorens temperaturudvikling (Foto: IMazing)

I markedsføringen af enheder med M1-processor fortæller Apple, at deres egenudviklede processor udvikler mindre varme sammenlignet med tilsvarende produkter baseret på Intel. Mindre varme er lig med et lavere strømforbrug og i sidste ende længere batteritid, hvis du bruger en bærbar computer.

Varme er energi, der ikke er er omsat – sådan lidt firkantet sagt.

Når processoren bliver meget varm, kan systemet skrue ned for ydelsen for at beskyttet processoren og forhindre overophedning. Fænomenet kendes som ”throttling”.

Men hvornår rammer computeren egentlig det kritiske niveau? Det kan en app til din Mac-computer afsløre. Den hedder noget så simpelt som ”Hot”. Appen kan hentes på websiten hos iMazing, der har udviklet den.

Appen viser i statusbaren, hvor varm processoren aktuelt er. Den fører også en lille log, så du kan se, hvornår computeren har haft det for varmt.

Kan læse min anmeldelse af iMac med M1-processor her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Du kan fra iMazing også finde en app, der kan scanne din M1-computer for hvilke programmer, der understøtter M1-processoren direkte og hvilke der kører via Rosetta 2 emulatoren.

Så vild er MacBook Pro 13-tommer med M2-chip

TEST: Ydelsen er mærkbart forbedret på MacBook Pro 13-tommer (M2), men designet er det samme. Læs min test her.

(mere…)
Sådan udvider du lagringspladsen på din PlayStation 5

GUIDE: PlayStation 5 kommer med 825 GB lagerplads, der hurtigt bliver fyldt. I denne guide viser vi, hvordan du kan udvide lagerpladsen på PS5.

(mere…)
MacBook Pro 13” opdateres med M2-chip

MacBook Pro med 13-tommer skærm kan snart købes i en M2-version, men prisen er forøget.

(mere…)
Så vild er den nye M2-chip

Apple har lanceret deres næste chip, M2-chippen. Her kan du læse mere om, hvad M2 kan.

(mere…)
Her er den nye MacBook Air med M2-chip

Apple har annonceret en ny MacBook Air med et nyt design, ny farve og ny processor. MacBook Air fås nu med M2-processor.

(mere…)
Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram