Glædeligt gensyn? App giver iOS 4 på din iPhone

Brug iPhone OS, der er 10 år gammelt og få et gensyn med fortiden. iOS 4 er genskabt som en iPhone-app.

iOS 4 blev frigivet i juni 2010 og den første "rigtige" iOS-version. Indtil da hed det iPhoneOS.
iOS 4 blev frigivet i juni 2010 og den første "rigtige" iOS-version. Indtil da hed det iPhoneOS.

iOS 4 kom på markedet for mere end 10 år siden. Det var også det første "rigtige" iOS. De første versioner af Apples mobile styresystem havde nemlig navnet iPhoneOS.

Nu har en 18-årig udvikler skabt en app, hvor oplevelsen fra iOS 4 genskabes. Appen hedder OldOS og det er et smukt gensyn. Så er du gammel, at du husker iOS 4 eller bare generelt er interesseret i, hvor meget der trods alt er sket siden, er appen værd at tjekke ud.

RETRO: Dengang iPhone kom til Danmark

Appen omdanner din iPhone til "iOS 4"-styresystemet. Du kan med appen se, hvordan dit eksisterende fotoalbum ville have set ud for 10 år siden. Og Note-programmet får dig tilbage til ”post-it”-notes.

De apps der ikke virker, er Beskeder og YouTube. Men du kan i hvert fald se, hvordan det ville se ud, når du surfede på nettet i Safari-browseren.

BAGGRUND: iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Appen er på nuværende tidspunkt ikke tilgængelig i Apples App Store og det er uvist om den kommer til at blive det. Men forventes ikke. Appen, OldOS, er tilgængelig via Apples TestFlight-service. Det skriver The Verge.

OldOS er udviklet med hjælp fra Apples SwiftUI, hvilket også gør, at animationerne er ”smooth” og den gamle iPhone-hjemknap vibrerer med haptisk feedback, så den føles som en rigtig knap.

Skulle Apple fjerne appen helt, kan du blive klogere på hele OldOS-projeketet her (kan du sådan set også, hvis appen ikke fjernes).

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der har tidligere været en app ude til iPhone, som ”gjorde den til en iPod”. Men den fjernede Apple nogle dage efter den blev frigivet. 

Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Så vild er Mac Mini - test af den billigste

VIDEO: Jeg har testet Mac Mini med M2-chip. Det var en vanvittig oplevelse.

(mere…)
Ny opdatering til iOS 15 er klar

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer, men der er også en opdatering klar til iPads og iPhones, som fortsat kører iOS 15.

(mere…)
Mac Mini M2 test | Fantastisk og billig

TEST: Apple har skruet den bedste desktopcomputer sammen, at du kan købe – til prisen. Mac Mini er billig, hurtig og fantastisk.

(mere…)
iOS 16.3 er klar til download

Apple har netop frigivet softwareopdateringen til iOS 16.3, der byder på rettelser til iPhone. Der er også opdateringer til andre Apple produkter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram