Glædeligt gensyn? App giver iOS 4 på din iPhone

Brug iPhone OS, der er 10 år gammelt og få et gensyn med fortiden. iOS 4 er genskabt som en iPhone-app.

iOS 4 blev frigivet i juni 2010 og den første "rigtige" iOS-version. Indtil da hed det iPhoneOS.
iOS 4 blev frigivet i juni 2010 og den første "rigtige" iOS-version. Indtil da hed det iPhoneOS.

iOS 4 kom på markedet for mere end 10 år siden. Det var også det første "rigtige" iOS. De første versioner af Apples mobile styresystem havde nemlig navnet iPhoneOS.

Nu har en 18-årig udvikler skabt en app, hvor oplevelsen fra iOS 4 genskabes. Appen hedder OldOS og det er et smukt gensyn. Så er du gammel, at du husker iOS 4 eller bare generelt er interesseret i, hvor meget der trods alt er sket siden, er appen værd at tjekke ud.

RETRO: Dengang iPhone kom til Danmark

Appen omdanner din iPhone til "iOS 4"-styresystemet. Du kan med appen se, hvordan dit eksisterende fotoalbum ville have set ud for 10 år siden. Og Note-programmet får dig tilbage til ”post-it”-notes.

De apps der ikke virker, er Beskeder og YouTube. Men du kan i hvert fald se, hvordan det ville se ud, når du surfede på nettet i Safari-browseren.

BAGGRUND: iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Appen er på nuværende tidspunkt ikke tilgængelig i Apples App Store og det er uvist om den kommer til at blive det. Men forventes ikke. Appen, OldOS, er tilgængelig via Apples TestFlight-service. Det skriver The Verge.

OldOS er udviklet med hjælp fra Apples SwiftUI, hvilket også gør, at animationerne er ”smooth” og den gamle iPhone-hjemknap vibrerer med haptisk feedback, så den føles som en rigtig knap.

Skulle Apple fjerne appen helt, kan du blive klogere på hele OldOS-projeketet her (kan du sådan set også, hvis appen ikke fjernes).

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Der har tidligere været en app ude til iPhone, som ”gjorde den til en iPod”. Men den fjernede Apple nogle dage efter den blev frigivet. 

Apple watchOS 9.4 løser ”vækkeur”-fejl

Apple har netop frigivet nye software til Apple Watch, som løser en træls fejl på vækkeurs-funktionen.

(mere…)
iOS 16.4 med forbedret lyd er klar til download

Apple har netop udsendt nye softwareopdateringer. Tjek din iPhone, Apple Watch og dine andre Apple-dimser.

(mere…)
Rygterne svirrer om datoen for Apple WWDC 2023

RYGTE: Apple har endnu ikke sendt invitationerne ud, men rygterne svirrer om, hvornår Apple vil afholde deres årlige udviklerkonference.

(mere…)
Så godt sælger iPhone i Kina

Det går godt for Apple på det kinesiske marked, hvor særligt iPhone 13-serien klarede sig flot i 2022.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
iPhone 15 får hurtigopladning - men ...

Analytikeren Ming-Chi Kuo mener, at Apple på dette års iPhone-modeller får hurtigopladning - dog med begrænsninger.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram