Glædeligt gensyn? App giver iOS 4 på din iPhone

Brug iPhone OS, der er 10 år gammelt og få et gensyn med fortiden. iOS 4 er genskabt som en iPhone-app.

iOS 4 blev frigivet i juni 2010 og den første "rigtige" iOS-version. Indtil da hed det iPhoneOS.
iOS 4 blev frigivet i juni 2010 og den første “rigtige” iOS-version. Indtil da hed det iPhoneOS.

iOS 4 kom på markedet for mere end 10 år siden. Det var også det første “rigtige” iOS. De første versioner af Apples mobile styresystem havde nemlig navnet iPhoneOS.

Nu har en 18-årig udvikler skabt en app, hvor oplevelsen fra iOS 4 genskabes. Appen hedder OldOS og det er et smukt gensyn. Så er du gammel, at du husker iOS 4 eller bare generelt er interesseret i, hvor meget der trods alt er sket siden, er appen værd at tjekke ud.

RETRO: Dengang iPhone kom til Danmark

Appen omdanner din iPhone til “iOS 4”-styresystemet. Du kan med appen se, hvordan dit eksisterende fotoalbum ville have set ud for 10 år siden. Og Note-programmet får dig tilbage til ”post-it”-notes.

De apps der ikke virker, er Beskeder og YouTube. Men du kan i hvert fald se, hvordan det ville se ud, når du surfede på nettet i Safari-browseren.

BAGGRUND: iPhone gennem tiderne – vi ser tilbage

Appen er på nuværende tidspunkt ikke tilgængelig i Apples App Store og det er uvist om den kommer til at blive det. Men forventes ikke. Appen, OldOS, er tilgængelig via Apples TestFlight-service. Det skriver The Verge.

OldOS er udviklet med hjælp fra Apples SwiftUI, hvilket også gør, at animationerne er ”smooth” og den gamle iPhone-hjemknap vibrerer med haptisk feedback, så den føles som en rigtig knap.

Skulle Apple fjerne appen helt, kan du blive klogere på hele OldOS-projeketet her (kan du sådan set også, hvis appen ikke fjernes).

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Der har tidligere været en app ude til iPhone, som ”gjorde den til en iPod”. Men den fjernede Apple nogle dage efter den blev frigivet. 

MacBook Air opdateres med ny chip

Nu kommer MacBook Air i to nye udgaver, der kører på den nyeste chip fra Apple.

(mere…)
Spotify vinder… Milliardbøde på vej

Intet mindre end 1,8 milliarder euro i bøde er på vej fra EU-Kommissionen til techgigant.

(mere…)
Rygterne svirrer om nyt Apple-produkt

Skal man tro de seneste rygter, så forlyder det, at Apple måske vil annoncere et nyt produkt i denne uge.

(mere…)
Apple klar med egen sportsapp

Apple har lanceret deres egen sportsapp, som f.eks. leverer resultater og statistik i realtid.

(mere…)
Disse iPhones kan måske opdateres til iOS 18

Apple ventes, at komme med en ny stor iOS-opdatering i efteråret. Her er listen over de iPhones der ventes at kunne opdateres til iOS 18.

(mere…)
Apples elbil Apple Car droppet

Apples elbil har ladet vente på sig og nu forlyder det, at deres Apple Car-projekt er droppet helt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram