Advarsel til Android-brugere: Ny malware stjæler bankoplysninger
Et cybersikkerhedsfirma har identificeret to banking trojans, som på Android er gået til angreb i flere europæiske lande – herunder Danmark.
To såkaldte banking trojans har siden begyndelsen af året huseret på Android-enheder og stjålet brugernes bankoplysninger. Det skriver Bitdefender i en pressemeddelelse.
Det globale cybersikkerhedsfirma fortæller, at de to banking trojans, som kaldes TeaBot eller Anatsa, blandt andet imiterer populære apps for at snyde ofrene til at installere dem udenom Google Play.
Bitdefenders eksperter har dokumenteret en række nye falske udgaver af blandt andet medielafspilleren VLC, der i Google Play hedder VLC for Android, mens den falske udgave hedder VLC MediaPlayer.
Når først den falske udgave er installeret kan hackerne opfange beskeder, indsamle indtastninger, stjæle Google autentificeringskoder og endda tage fuld kontrol over enheden, advarer Bitdefender.
En anden malware, som kaldes FluBot, lokker med sms’er brugeren til at installere snyde-apps fra eksempelvis DHL eller FedEx.
Flubot indsamler både bankoplysninger og kontaktoplysninger, som den bruger til at spamme kontakterne.
LÆS OGSÅ: Tusindevis af computere er guf for IT-kriminelle
Du beskytter dig på følgende måde:
- Download udelukkende gennem Google Play Butik. Den simpleste måde at undgå at blive offer for en af de to nye kampagner er ved aldrig at installere apps fra andre steder end Google Play Butik. Selvom du ikke kan være 100 procent sikker, når du installerer apps fra Play Butik, så er det stadig langt mere sikkert, end fra det slaraffenland af tredjepartsbutikker og tilfældige hjemmesider, der findes.
- Gennemgå app-tilladelser. Vær opmærksom på, hvilke tilladelser den nye app, du har installeret, beder om adgang til; giver det mening i forhold til app’ens formål? Hvis ikke, så afinstaller den igen.
- Hold dig fra links i beskeder. Klik ikke på links i beskeder, heller ikke hvis du har fuld tillid til afsenderen. Du er måske nysgerrig efter at vide, hvad det er din ven har sendt dig og hvorfor. Men før du klikker, så ring i stedet til vedkommende og spørg hvad det er – det er en lille indsats, der kan ende med at redde dig fra en stor hovedpine.
- Installér en sikkerhedsløsning. En sikkerhedsløsning kan hjælpe med at beskytte dig mod en lang række ondsindede angreb, heriblandt malware.
Kilde: Bitdefender
VIL DU OPDATERES? ⚡️ Vi vender dig tre gange om ugen de seneste technyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.
Mere til historien
Apple og Apples softwarechef, Craig Federighi, indrømmede for nylig, at Mac-computere er ramt af et alt for højt niveau af malware-trusler. Læs mere her