USB Type-C bliver mere end dobbelt så kraftig

Det ser ud til, at næste generation af USB Type-C bliver opgraderet inden længe. NMæste generation tyder på, at blive mere end dobbelt så hurtig som nu.

USB Type-c det nye USB-stik
USB Type-C (Foto: CNET.com)

De fleste mennesker har én eller flere enheder, som tilsluttes via USB Type-C - kendt USB-C. Det er alt fra mobiltelefoner til computere.

Og det tyder på, at de der benytter disse kan glæde sig. For i næste generation, der måske er på trapperne, er en opgradering af de helt store på vej.

Ifølge dokumentation, som USB Implementers Forum har annonceret, ser det ud til, at næste generation bliver mere end dobbelt så kraftig i forhold til den nuværende.

Et USB Type-C kabel kan i dag levere maksimalt 100 watt, mens det i næste generation angiveligt bliver muligt at levere helt op til 240 watt. Dermed er der formentlig glæde at spore hos mange – særligt gamere, som nu kan spille mens deres enhed oplades. Det skriver Cnet.com.

På USB Implementers Forum kalder de den nye standard for “Extended Power Range” eller ”EPR” og er du interesseret i den nye generation, skal du nok huske dette. Det forventes, at der vil være en lang overgangsperiode, hvor begge USB Type-C generationer er på markedet – i hvert sin prisklasse.

Derfor præciseres det også i dokumentationen, at ny elektronik der understøtter Extended Power Range vil være mærket tydeligt, så man undgår misforståelser. 

Den nye standard på USB Type-C kablerne vil også kræve nye ladere og disse vil blive designet lidt anderledes. Hvornår vi ser den nye generation, er uvist og nævnes altså ikke af USB Implementers Forum. 

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

USB-C er et vendbart stik, der gør det muligt at overføre data med op til 10 Gbit/sek. Det er mere end dobbelt så meget som de tidligere USB-udgaver. Det kan bruges uanset, hvordan du vender det, når du sætter det i din enhed – ligesom Apples Lightning-kabel. 

iPhone og Android-telefoner kan dele opladere fra 2024

Apple skal indføre USB-C på iPhone, hvis de vil markedsføre og sælge telefonen i de europæiske lande. Meldingen kommer fra Europa Parlamentet.

(mere…)
Første iPhone med USB-C er klar

EU har længe lagt pres på Apple, men uden held. Nu er den første iPhone med USB-C stik dog klar.

(mere…)
iPad Air 4 får muligvis større skærm og USB-C

Et nyt rygte indikerer, at Apples kommende iPad Air får større skærm og USB-C-opladning fremfor Lightning-port. Tjek de seneste iPad-rygter her.

(mere…)
Dropper Apple Lightning-stikket på iPhone 8?

Apple har USB-C i de nye MacBooks, og nu forlyder det, at Lightning-stikket kan være på vej væk fra kommende iPhone-modeller.

(mere…)
Galaxy Note 7 er Samsungs første med USB Type-C

Samsung har netop lanceret deres første smartphone med stiktypen USB Type-C. Dermed kan du ikke bruge din gamle oplader til den nye flagskib.

(mere…)
Pas på USB Type C adaptere - de kan skade din elektronik

Du skal passe på, når du køber kabler og adaptere, som skal omdanne det nye USB Type C-stik til andre USB-stik. Disse kan nemlig beskadige dine produkter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
42 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram