Upload billeder på Google Photos nu – inden ændringer

Google indfører en ny datapolitik for upload af billeder, som træder i kraft næste uge. Skynd dig at uploade billeder eller koster det.

Google Photos
Google Fotos er ikke længere en gratis omgang

Google lukker ned for muligheden om at uploade et ubegrænset antal fotos på deres servere i ”high quality” via Google Photos. Dette har ellers været muligt siden 2015. Ændringen træder i kraft den den 1. juni 2021.

Det kommer dog ikke, som en stor overraskelse, da Google meldte det ud for et halvt års tid siden. Begrundelsen for dette var, at Google Photos blev brugt af brugerne til at gemme deres minder. Derfor måtte der ændringer til, så tjenesten kunne klare presset.

GUIDE: Sådan overfører du dine billeder fra iCloud til Google Fotos

-“For at kunne byde endnu flere af dine minder velkommen og udvikle Google Fotos til fremtiden, ændrer vi vores ubegrænsede High quality-storage-politik,” meddelte Google i efteråret 2020.

Google peger på, at alt data oploadet som High Quality før 1. juni 2021 ikke vil tælle med i de samlede 15 GB data.

Så er du bruger af Google Fotos og har en masse billeder, der endnu ikke er uploadet, er det NU du skal gøre det.  

”High quality” gav brugerne muligheden for at kunne uploade et ubegrænset antal billeder på maksimalt 16 megapixels. De talte så ikke med i det normale loft på 15 GB gratis data. 

Google Fotos kan vise fotominder

Men fra tirsdag den 1. juni 2021 vil alle data, som du uploader på din Google-konto, tælle med i den samlede datamængde. Det gælder ikke kun Google Fotos, men også Google Drev, Gmail og alle andre Google-tjenester.

Hele ændringen er nok et udtryk for, at Google vil have flere af brugerne til at betale.

De der har en Google Pixel-telefon er fritaget. Her kan der stadigvæk uploades billeder som ”high quality”. Pixel-telefonerne er dog ikke særlig udbredte herhjemme.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Du kan læse mere om de nye betingelser fra Google i et blogindlæg fra november 2020, hvor det blev offentliggjort, at der var ændringer på vej.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Xiaomi og Leica indgår partnerskab om mobilkamera

Huawei og Leica samarbejder ikke længere om mobilkamera-teknologi. Nu overtager Xiaomi.

(mere…)
Motorola på vej med 200 megapixels kamera-telefon

Rygterne svirrer - og har gjort længe - om en kommende Motorola telefon, der har et 200 megapixels kamera.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram