Upload billeder på Google Photos nu – inden ændringer

Google indfører en ny datapolitik for upload af billeder, som træder i kraft næste uge. Skynd dig at uploade billeder eller koster det.

Google Photos
Google Fotos er ikke længere en gratis omgang

Google lukker ned for muligheden om at uploade et ubegrænset antal fotos på deres servere i ”high quality” via Google Photos. Dette har ellers været muligt siden 2015. Ændringen træder i kraft den den 1. juni 2021.

Det kommer dog ikke, som en stor overraskelse, da Google meldte det ud for et halvt års tid siden. Begrundelsen for dette var, at Google Photos blev brugt af brugerne til at gemme deres minder. Derfor måtte der ændringer til, så tjenesten kunne klare presset.

GUIDE: Sådan overfører du dine billeder fra iCloud til Google Fotos

-“For at kunne byde endnu flere af dine minder velkommen og udvikle Google Fotos til fremtiden, ændrer vi vores ubegrænsede High quality-storage-politik,” meddelte Google i efteråret 2020.

Google peger på, at alt data oploadet som High Quality før 1. juni 2021 ikke vil tælle med i de samlede 15 GB data.

Så er du bruger af Google Fotos og har en masse billeder, der endnu ikke er uploadet, er det NU du skal gøre det.  

”High quality” gav brugerne muligheden for at kunne uploade et ubegrænset antal billeder på maksimalt 16 megapixels. De talte så ikke med i det normale loft på 15 GB gratis data. 

Google Fotos kan vise fotominder

Men fra tirsdag den 1. juni 2021 vil alle data, som du uploader på din Google-konto, tælle med i den samlede datamængde. Det gælder ikke kun Google Fotos, men også Google Drev, Gmail og alle andre Google-tjenester.

Hele ændringen er nok et udtryk for, at Google vil have flere af brugerne til at betale.

De der har en Google Pixel-telefon er fritaget. Her kan der stadigvæk uploades billeder som ”high quality”. Pixel-telefonerne er dog ikke særlig udbredte herhjemme.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Du kan læse mere om de nye betingelser fra Google i et blogindlæg fra november 2020, hvor det blev offentliggjort, at der var ændringer på vej.

I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Google mener, at Apples beskedsystem iMessage skal åbnes for andre. Google har bedt EU om hjælp.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram