Viser dit Apple TV virkelig 4K? Sådan tjekker du

GUIDE: Sådan tjekker du om dit Apple TV 4K virkelig viser indhold i 4K.

Apple TV 4K
Tjek om Apple TV 4K virkelig viser 4K (Foto: Apple)

Til at starte med så lad os for en god ordens skyld slå fast, at der ikke er tale om de gamle Apple TV 4. gen, men derimod Apple TV 4K (5. gen).

I denne guide viser vi dig hvordan du med lidt teknisk snilde, kan tjekke om dit Apple TV viser 4K og med hvilken hastighed den gør det med.

Det kræver dog, at du ejer et Apple TV 4K selvfølgelig, men derudover skal du også have en Mac med mulighed for at afvikle Xcode.

Åben Xcode

Startside på Xcode (Foto: MereMobil)
Startside på Xcode (Foto: MereMobil)

Du skal starte med at hente Xcode ned på din Mac-computer og derefter åbne det. Her vælger du så "Create a new Xcode project".

GUIDE: 5 tips til dig der køber en brugt smartphone

Når du har gjort det, skal du vælge tvOS og gå videre som en almindelig app. Herefter kommer du ind til standarden af Xcode, hvor du også har muligheder for at lege med udvikling af applikationer.

Opret forbindelse til dit Apple TV

Nu skal du så oprette forbindelse til dit Apple TV. Dette gør du ved at trække musen op til "Window" i Xcode og vælger "Devices and Simulators".

TIPS: Sådan overfører du dine billeder fra iCloud til Google Fotos

Herefter opretter du forbindelse til dit Apple TV 4K. Det er vigtigt at begge er opdateret til nyeste software og er på det samme netværk.

Aktivere udviklertilstanden

Udvikler tilstand på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)
Udvikler tilstand på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)
Udvikler-menuen på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)
Udvikler-menuen på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)Udvikler-menuen på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)

Når du har dannet par med dit Apple TV, skal du muligvis genstarte det. Derefter går du ind i indstillinger og finder et nyt menupunkt som hedder "Udvikler". Her vælger du "Playback HUD".

Nu er det så tid til at teste hvad dit TV virkelig viser. Nedenfor ser du et skærmbillede fra Netflix der angiveligt skulle være 4K. I dette tilfælde var det heldigvis også korrekt.

Du kan se en masse data, blandt andet hvad dit TV er indstillet til at vise. I mit tilfælde er der 3840x2160 som er 4K. Jeg kan også læse mig frem til, at det er indstillet til at vise Dolby Vision med en refresh-rate på 60Hz. Dette stemmer godt overens med, at det er et LG OLED TV det bliver testet på.

Længere nede kan man se at min gennemsnitlige bitrate lægger på 12.43Mbps. Dette er lige i underkanten... faktisk rigtigt meget. Jeg er stor fan af 4K og ser normalt kun film, hvis det er på et 4K-drev i en 4K-afspiller. Her lægger Harry Potter eksempelvis på en bitrate på omkring 70 Mbps.

4K kan variere meget, og selvom man ser Netflix i 4K så, kommer det meget an på din netværkshastighed og også hvad Netflix tilbyder.

Data for viste medie på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)
Data for viste medie på Apple TV 4K (Foto: MereMobil.dk)

Mere til historien

Overvejer du at købe et Apple TV så er mit råd at købe 4K-versionen. Dette er mere fremtidssikkert da det bruger en nyere processor end den almindelige 4.gen version.

Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Black Friday 2022: Sådan besejrer du tilbudsdagen

GUIDE: Svindel og dårlige tilbud præger prisfesten Black Friday. Her er vores guide til, hvordan du navigerer uden om fælderne.

(mere…)
Kilde: Apple vil ikke købe Manchester United

Ifølge en kilde, som er bekendt med sagen, så skulle Apple ikke være interesseret i at købe Manchester United, hvilket rygterne gik på i går.

(mere…)
Vil Apple købe Manchester United?

RYGTE: Netop nu florerer der rygter om, at Apple har udtrykt interesse i, at købe den engelske fodboldklub Manchester United.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Snart kan du bruge Nødopkald via satellit på iPhone 14 i Europa

Apple lancerede iPhone 14-serien med muligheden for nødopkald via satellit. Nu er funktionen klar. Til december følger nogle europæiske lande.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram