Stort mobilfirma er gået konkurs

Mytrendyphone ApS er erklæret konkurs - uvist hvad det betyder for kunderne.

pung-penge-konkurs
Den store tilbehørsforhandler Mytrendyphone ApS er gået konkurs (Foto: Andrew Khoroshavin)

En af Danmarks bedst kendte sælgere af mobiludstyr, Mytrendyphone ApS, er gået konkurs. Det skriver Ekstra Bladet.

Webshoppen fra Mytrendyphone med mobiludstyr og tilbehør er stadig online og det er fortsat muligt at købe tilbehør til telefoner på shoppen.

Ifølge en meddelelse i Statstidende blev beslutningen onsdag (24. marts 2021, red.) truffet af Skifteretten i Hillerød. Begæringen om konkurs er indleveret til retten 15. marts 2021.

Den københavnske advokat Bjørn Wittrup er nu udpeget som kurator og skal de kommende uger forsøge at redde trådene i konkursboet ud.

Han forklarer, at det er en stor momssag i Norge, der har tvunget Mytrendyphone ApS til en konkurs.

- "Det er firmaets rådgivers vurdering, at det vil koste en halv million kroner at føre sagen videre. Derfor har man valgt at gå konkurs", siger Bjørn Wittrup til Ekstra Bladet.

Han understreger, at konkursen ikke får konsekvenser for hverken webshoppen eller kunderne, da det i dag er firmaet Mtp.dk ApS - som blev stiftet i 2016 - der driver denne del af forretningen.

Hjemmesiden var da fredag formiddag også fortsat i drift.

Google pressede forhandleren

Begge selskaber ejes af iværksætteren Silvan Popovic og har de seneste år været i voldsomme problemer på grund af store momssager i Polen og Norge.

Google har angiveligt også gjort det sværere for selskabet at blive fundet på nettet, hvilket ligeledes har presset økonomien og ført til fyringer af over halvdelen af de ansatte.

- "Vi aner ikke, hvad vi skal gøre. Jeg skal have løst den her gåde", sagde Silvan Popovic i 2018 til Børsen om problemerne med Google.

Kæmpe momsregning

I momssagen mener myndighederne i de to lande, at Popovics koncern skylder over 20 millioner kroner i moms.

Og der er stor usikkerhed om, hvordan sagerne kan falde ud, fremgår det af seneste regnskab fra nu konkursramte Mytrendyphone ApS. Alligevel er beløbet ikke indregnet i regnskabet, der afslører, at hele egenkapitalen er tabt og negativ med 1,2 millioner kroner.

Mtp.dk ApS, der i seneste regnskab havde en negativ egenkapital på 4,6 millioner kroner, hænger trods konkursen i datterselskaber på momsregningen. Der nemlig ifølge regnskabet fra dette selskab en solidarisk hæftelse for skat med andre selskaber i koncernen.

Silvan Popovics selskaber er i øvrigt eget af hans britiske selskab, MTP Invest Limited, som gennem årene har trukket store millionudbytter ud af Danmark. Konstruktionen er lavet af skattemæssige årsager, har han tidligere fortalt. Det er også dette selskab, der ejer det danske domæne til mytrendyphone.dk.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Denne artikel er skrevet af Heine Jørgensen og bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Kom i gang med green-screen videoer fra mobilen

VIDEO: Med din telefon og en green-screen kan du skabe tjekkede videoer. Her er mine begyndertips til let og billigt at komme i gang med green-screen.

(mere…)
Så er der covers og tilbehør klar til iPhone SE (2022)

Apple har netop præsenteret deres nyeste generation af den populære iPhone SE. Allerede nu er tilbehørsbutikkerne klar med tilbehør til den nye iPhone SE.

(mere…)
Sony har afsløret designet på det nye VR headset

Sony satser fortsat på VR gaming og har nu afsløret designet på deres kommende PS VR2 headset, der designmæssigt matcher PlayStation 5.

(mere…)
Sony Linkbuds test | det underligste headset du ikke skal købe

TEST: Sony Linkbuds er et anderledes designet trådløst in-ear headset. På nogle punkter har Sony glemt den gode lyd.

(mere…)
AirTag forfølger og overvåger dig – hvad gør du?

GUIDE: Dette skal du gøre, hvis du har fornemmelsen af, at et AirTag forfølger og overvåger dig.

(mere…)
5 fede gaver til din tech-jul

KØBSGUIDE: Vægt med smartfunktioner, mikrolampe til bordet, en mobilholder og mange andre ting. Tjek vores guide til en cool tech-jul.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram