Stort mobilfirma er gået konkurs

0

Mytrendyphone ApS er erklæret konkurs – uvist hvad det betyder for kunderne.

pung-penge-konkurs
Den store tilbehørsforhandler Mytrendyphone ApS er gået konkurs (Foto: Andrew Khoroshavin)

En af Danmarks bedst kendte sælgere af mobiludstyr, Mytrendyphone ApS, er gået konkurs. Det skriver Ekstra Bladet.

Webshoppen fra Mytrendyphone med mobiludstyr og tilbehør er stadig online og det er fortsat muligt at købe tilbehør til telefoner på shoppen.

Ifølge en meddelelse i Statstidende blev beslutningen onsdag (24. marts 2021, red.) truffet af Skifteretten i Hillerød. Begæringen om konkurs er indleveret til retten 15. marts 2021.

Den københavnske advokat Bjørn Wittrup er nu udpeget som kurator og skal de kommende uger forsøge at redde trådene i konkursboet ud.

Han forklarer, at det er en stor momssag i Norge, der har tvunget Mytrendyphone ApS til en konkurs.

– “Det er firmaets rådgivers vurdering, at det vil koste en halv million kroner at føre sagen videre. Derfor har man valgt at gå konkurs”, siger Bjørn Wittrup til Ekstra Bladet.

Han understreger, at konkursen ikke får konsekvenser for hverken webshoppen eller kunderne, da det i dag er firmaet Mtp.dk ApS – som blev stiftet i 2016 – der driver denne del af forretningen.

Hjemmesiden var da fredag formiddag også fortsat i drift.

Google pressede forhandleren

Begge selskaber ejes af iværksætteren Silvan Popovic og har de seneste år været i voldsomme problemer på grund af store momssager i Polen og Norge.

Google har angiveligt også gjort det sværere for selskabet at blive fundet på nettet, hvilket ligeledes har presset økonomien og ført til fyringer af over halvdelen af de ansatte.

– “Vi aner ikke, hvad vi skal gøre. Jeg skal have løst den her gåde”, sagde Silvan Popovic i 2018 til Børsen om problemerne med Google.

Kæmpe momsregning

I momssagen mener myndighederne i de to lande, at Popovics koncern skylder over 20 millioner kroner i moms.

Og der er stor usikkerhed om, hvordan sagerne kan falde ud, fremgår det af seneste regnskab fra nu konkursramte Mytrendyphone ApS. Alligevel er beløbet ikke indregnet i regnskabet, der afslører, at hele egenkapitalen er tabt og negativ med 1,2 millioner kroner.

Mtp.dk ApS, der i seneste regnskab havde en negativ egenkapital på 4,6 millioner kroner, hænger trods konkursen i datterselskaber på momsregningen. Der nemlig ifølge regnskabet fra dette selskab en solidarisk hæftelse for skat med andre selskaber i koncernen.

Silvan Popovics selskaber er i øvrigt eget af hans britiske selskab, MTP Invest Limited, som gennem årene har trukket store millionudbytter ud af Danmark. Konstruktionen er lavet af skattemæssige årsager, har han tidligere fortalt. Det er også dette selskab, der ejer det danske domæne til mytrendyphone.dk.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Denne artikel er skrevet af Heine Jørgensen og bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer