Stort mobilfirma er gået konkurs

Mytrendyphone ApS er erklæret konkurs - uvist hvad det betyder for kunderne.

pung-penge-konkurs
Den store tilbehørsforhandler Mytrendyphone ApS er gået konkurs (Foto: Andrew Khoroshavin)

En af Danmarks bedst kendte sælgere af mobiludstyr, Mytrendyphone ApS, er gået konkurs. Det skriver Ekstra Bladet.

Webshoppen fra Mytrendyphone med mobiludstyr og tilbehør er stadig online og det er fortsat muligt at købe tilbehør til telefoner på shoppen.

Ifølge en meddelelse i Statstidende blev beslutningen onsdag (24. marts 2021, red.) truffet af Skifteretten i Hillerød. Begæringen om konkurs er indleveret til retten 15. marts 2021.

Den københavnske advokat Bjørn Wittrup er nu udpeget som kurator og skal de kommende uger forsøge at redde trådene i konkursboet ud.

Han forklarer, at det er en stor momssag i Norge, der har tvunget Mytrendyphone ApS til en konkurs.

- "Det er firmaets rådgivers vurdering, at det vil koste en halv million kroner at føre sagen videre. Derfor har man valgt at gå konkurs", siger Bjørn Wittrup til Ekstra Bladet.

Han understreger, at konkursen ikke får konsekvenser for hverken webshoppen eller kunderne, da det i dag er firmaet Mtp.dk ApS - som blev stiftet i 2016 - der driver denne del af forretningen.

Hjemmesiden var da fredag formiddag også fortsat i drift.

Google pressede forhandleren

Begge selskaber ejes af iværksætteren Silvan Popovic og har de seneste år været i voldsomme problemer på grund af store momssager i Polen og Norge.

Google har angiveligt også gjort det sværere for selskabet at blive fundet på nettet, hvilket ligeledes har presset økonomien og ført til fyringer af over halvdelen af de ansatte.

- "Vi aner ikke, hvad vi skal gøre. Jeg skal have løst den her gåde", sagde Silvan Popovic i 2018 til Børsen om problemerne med Google.

Kæmpe momsregning

I momssagen mener myndighederne i de to lande, at Popovics koncern skylder over 20 millioner kroner i moms.

Og der er stor usikkerhed om, hvordan sagerne kan falde ud, fremgår det af seneste regnskab fra nu konkursramte Mytrendyphone ApS. Alligevel er beløbet ikke indregnet i regnskabet, der afslører, at hele egenkapitalen er tabt og negativ med 1,2 millioner kroner.

Mtp.dk ApS, der i seneste regnskab havde en negativ egenkapital på 4,6 millioner kroner, hænger trods konkursen i datterselskaber på momsregningen. Der nemlig ifølge regnskabet fra dette selskab en solidarisk hæftelse for skat med andre selskaber i koncernen.

Silvan Popovics selskaber er i øvrigt eget af hans britiske selskab, MTP Invest Limited, som gennem årene har trukket store millionudbytter ud af Danmark. Konstruktionen er lavet af skattemæssige årsager, har han tidligere fortalt. Det er også dette selskab, der ejer det danske domæne til mytrendyphone.dk.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Denne artikel er skrevet af Heine Jørgensen og bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Advarer mod falske AirPods

En ny funktion i din iPhone vil fremover advare om falske AirPods.

(mere…)
Jabra opdaterer headset – Elite 5

Jabra har omtrent fordoblet prisen, men Jabra Elite 5 har én funktion, som du ikke får i lavprisudgaven.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Husk disse gadgets på ferien

GUIDE: Ferie, Ferie, Ferie! Husk at pakke powerbanks, kabler og covers. Se hvilke gadgets der er uvurderlige på ferien.

(mere…)
SmartGlass beskytter iPhone og Samsung billigt

Billig skærmbeskyttelse til iPhone og Samsung-telefoner, der er let at montere. Tjek NORTAGG SmartGlass her.

(mere…)
Sennheiser vs. Boya – test af klipsmikrofoner med god lyd

VIDEO: God mikrofon og god lyd. Det får du med klipsmikrofoner fra Sennheiser og Boya. Valget er: Trådløs klipsmikrofon eller en kablet. Lyt med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram