Salget af wearables og hearables er vækstet under corona

Der er helt sikkert nogle produktkategorier, som har haft det hårdt i 2020. Men wearables og smart-hovedtelefoner er ikke en af dem – de er vækstet markant.

Salget af wearables og hearables i hele 2020 og 4. kvartal 2019 (Kilde: IDC)
Salget af wearables og hearables ses her estimeret af IDC for hele 2020 og 4. kvartal 2019 (Kilde: IDC)

IDC er klar med deres nyeste rapport, som viser, at salget af wearables i fjerde kvartal 2020 vækstede med hele 27,2 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det betød et samlet salg på 153,5 millioner enheder. Samlet set blev der i 2020 solgt 444,7 millioner wearables.

Det er tredje og fjerde kvartal, som har haft et øget salg, mens første og andet kvartal var yderst lavt – sammenlignet med de øvrige kvartaler. Det skriver GSMArena.com.

Analytikerne begyndte sidste år at tracke en ny kategori – nemlig hearables. Den defineres som ”ear-worn audio”-enheder, som gør andet end afspille musik. Det være sig adgang til digitale assistenter eller de tilbyder sundheds- og aktivitetstracking. På dansk er det det, der omtales som smart-hovedtelefoner.

Du kan se i tabellen herunder, hvordan salget har fordelt sig i de seneste fem kvartaler, samt hvordan det er fordelt på kategorierne og indtjeningen af disse.

Earwear eller hearables er klart den største kategori af disse. De står for omkring to tredjedele af det samlede salg.

Det er også tydeligt, at selvom pandemien har påvirket salget af mange ting negativt, så har det altså boostet salget af ”sundheds-gadgets”.

Forventningerne til salget af hearables i de kommende år fra analytikerne hos Analytikerne hos IDTechEx (Kilde: Forbes / IDTechEx)
Forventningerne til salget af hearables i de kommende år fra analytikerne hos Analytikerne hos IDTechEx (Kilde: Forbes / IDTechEx)

Om hearables havde vækstet uanset coronapandemien eller ej er uvist. Sikkert er det dog, at forventningerne er store de kommende år også – så succesen i 2020 forventes altså ikke at være en enlig svale. Analytikerne hos IDTechEx har en forventning om et stigende salg i de kommende år. Det skriver Forbes.

Mere til historien

Tallene fra IDC viser også, at Apple fortsat dominerer markedet for wearables. Apple oplevede ligesom størstedelen af konkurrenterne også fremgang i 2020.

Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
To nye AirPods (4. generation) er på vej

Apple begynder angiveligt produktionen af to nye AirPods-modeller (4. generation) i maj.

(mere…)
Samsung har fremvist Galaxy Ring på Mobile World Congress

På dette års Mobile World Congress har Samsung givet et første kig på Galaxy Ring. Bliv klogere på deres smartring her.

(mere…)
Apple også på vej med en smartring

Samsung er på vej med deres Galaxy Ring. Nu forlyder det, at Apple arbejder på en ”Apple Ring”.

(mere…)
Samsung klar med Galaxy Ring i juli

Det ventes, at Samsungs bud på en smartring vil være klar til offentligheden i løbet af juli.

(mere…)
Galaxy Ring bekræftet til anden halvdel af 2024

Samsung gav i januar en lille teaser for den kommende Galaxy Ring, som angiveligt kommer i sidste halvår af 2024.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram