Den første iPhone bliver solgt til vilde priser

7

Det er ikke lave priser, den første iPhone fra 2007 bliver sat til på nettet. Priserne har taget noget af et hop den seneste tid.

iPhone 2G i privat samling (Foto: MereMobil.dk)
iPhone 2G i privat samling (Foto: MereMobil.dk)

Jeg er stor iPhone-samler og holder tit intens øje med eBay og DBA for at se om der skulle dukke noget interessant op.

Den seneste tid har jeg bemærket en markant stigning i priserne og udbud på den første iPhone, også kaldet “iPhone 2G”. Faktisk har jeg ikke oplevet så mange iPhones til salg før, og det er ikke små-priser de går for.

Priser på op til 22.000 kroner har jeg set – dog med æske til, men stadigvæk med pixel-fejl i skærmen. Det er voldsomme priser, og ikke hverdag for mig at se.

Jeg er selv ejer af tre iPhone 2G’er. To af dem er fuldt funktionsdygtige og købt tilbage i 2018 og 2020. Disse er købt for henholdsvis 129 dollars på eBay og en 500-krone i Danmark.

Tilbage til DBA.. Nedenfor kan se hvad de lige nu udbydes til.

RETRO: Se iPhone gennem tiderne

Den første iPhone på DBA (Foto: MereMobil.dk)
Den første iPhone på DBA (Foto: MereMobil.dk)
Den første iPhone på eBay (Foto: MereMobil.dk)
Den første iPhone på eBay (Foto: MereMobil.dk)

Priserne starter fra 2.000 kroner og går ellers bare deropad til 8.000 kroner, dog med æske til, hvilket er værd at bemærke. Æsken er nemlig en vigtig “genstand” for mange samlere, inklusiv jeg selv.

Til højre kan du samtidig se priserne for en iPhone 2G, uden æske, på eBay. Priserne er sorteret med de billigste først.

Husker du den første iPhone?

Den første iPhone hed slet og ret “iPhone”. Den havde 2G-mobilforbindelse – det vil sige Edge samt Wi-Fi. Den blev introduceret i 2007 under et stort event med den daværende CEO Steve Jobs.

Det vakte stor opsigt, at man nu kunne trykke på skærmen på en nem måde. iPhone var ikke den første telefon med touch-funktioner, men det var den som satte skub i udviklingen. Konkurrenterne havde hidtil primært anvendt “tryk-skærme” mens Apple satsede på en skærmtype med berøringsfølsom teknologi, hvilket gav en mere flydende brugeroplevelse.

Allerede i 2008 kom efterfølgeren til iPhone. Den hed iPhone 3G. Denne havde et andet finish, der efter min mening var knapt så elegant.

Den første iPhone nåede aldrig sin vej til Danmark, men de særligt intereserede importerede den selv. iPhone 3G var den første iPhone, der kom til salg på det danske marked – i øvrigt med Telia som den eneste salgskanal.

Den første iPhone kom med lagringsplads på henholdsvis 4 GB eller 8 GB. Senere introducerede Apple en 16 GB-variant. Den dag i dag kan det virke vildt lidt med 4 GB, men det var tiden dengang. Man skal huske, at dengang fyldte billeder og apps heller ikke nær så meget som de gør i dag.

Mere til historien

Prisen på den første iPhone lå på 499 dollars for 4 GB modellen. Hele serien kom under sloganerne “This is only the beginning” og “Apple reinvents the phone”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer