Dit mobilnetværk er rigtigt godt

En ny stor undersøgelse viser, at danske mobilnetværk stadigvæk er helt i front i Norden. Se hvilken udbyder der har det bedste mobilnet.

TDC's netværk er samlet set det bedste men Telenor har den laveste latency

Analysevirksomheden Tutela Technologies har netop udgivet sin seneste State of Mobile Experience-rapport.

Rapporten bygger data indsamlet via crowdsourcing. Analysevirksomheden har i alt foretaget over over 1,8 millioner hastigheds- og latency-tests i hele Norden i perioden 1. juli til 31. december 2020.

Ifølge en pressemeddelelse fra Tutela Technologies kan vi danskere – og resten af Norden – være stolte af vores mobilnetværk.

Rapportens konklusion er, at vi i de nordiske lande stadigvæk har nogle af de absolut bedste mobilnetværk. Faktisk er alle fire nordiske lande i den globale top-20 over lande med de bedste mobilnetværk.

Danmark og Norge har førertrøjen

Ifølge Tutela Technologies er det danskerne og nordmændene, som har de bedste samlede netværksoplevelser.

Tutela Technologies definerer dette som "Excellent Consistent Quality", hvilket er et samlet udtryk for, hvor ofte en forbindelse er god nok til netværkskrævende brug i stil med videoopkald i HD-kvalitet, streaming af 1080P video eller online-spil mod andre.

I Danmark og Norge vil brugerne opleve "Excellent Consistent Quality" i henholdsvis 90,9 og 91,1 procent af tiden. Norge og Finland har dog den højeste median-downloadhastighed, hvor vi i Danmark og Sverige må nøjes med en lidt lavere hastighed.

Data fra Tutela Technologies
Data fra Tutela Technologies

TDC NET igen i front

Danmark løber også med titlen som det land med den største andel af tests, som lever op til "Core Consistent Quality".

Det er ifølge Tutela Technologies en term for om netværksforbindelsen er tilstrækkelig til webbrowsing, sociale mediebesøg og SD-videostreaming. 97,7 procent af alle danske netværkstests opfylder dette. På jævnt dansk så oplever danskerne fremragende mobildækning det meste af tiden.

Ikke helt overraskende er TDCs mobilnetværk det netværk, der har den højeste score i Danmark.

Data fra Tutela Technologies
Data fra Tutela Technologies

I Danmark fastholdt TDC en føring over sine konkurrenter for både Excellent- og Core Consistent Quality, hvilket indikerer, at TDC-kunderne i de fleste tilfælde ved almindelig brug oftest får en forventet god oplevelse.

TDC's ”Excellent Consistent Quality” var desuden den højeste blandt alle operatører i Norden.

Forskellen er dog minimal mellem de forskellige danske teleudbydere, understreger Tutela Technologies i pressemeddelelsen, når det kommer til hastigheder, der er gode nok til webbrowsing, SD-videostreaming og brug af sociale medier. Mere end 97 procent af de målte test for alle fire netværk overholdt "Core Consistent Quality" målestokken.

Forskellene er mere synlige i forbindelse med brugsscenarier med højere netværksforbrug såsom 1080P videostreaming eller gruppevideoopkald i HD-kvalitet, som Tutela Technologies måler ved hjælp af "Excellent Consistent Quality" målestokken.

Mens abonnenter hos alle fire mobilnetværk oplevede forbindelser, der var gode nok til ovenstående, var der stadig en betydelig afstand mellem fjerdepladsen Telenor og førstepladsen TDC på næsten 10 procent.

TDC opnåede også den højeste mediandownloadhastighed og upload-hastigheder. Telenor løber dog samlet set med sejret for den laveste latency.

Du kan læse meget mere om Tutela Technologies undersøgelsen her og hvis du ønsker mere information omkring Tutela Technologies forskellige termer, så kig på denne side.

Mere til historien

Tutela Technologies bruger crowdsourced data til sin rapport. Her skal man altid sørge for at tage forbehold for indsamlingen af data. Således kan man ikke se, hvordan dataerne er indsamlet, hvilket kan have negativ indflydelse på resultatet. Resultaterne fra crowdsourced dataindsamling kan derfor ikke sammenlignes med de mere officielle metoder til indsamling af data - f.eks. når Teknologisk Institut laver drive tests for teleselskaberne. Ligeledes kan man heller ikke se forskel på visse teleselskaber egne netværk og deres nationale romaningpartner.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram