Årsopgørelsen 2020 kan smugkigges via en app

3

En ny app kan åbne for et smugkig på årsopgørelsen for 2020 inden SKAT frigiver opgørelsen officielt.

lommeregner regnskab
Skatteguiden-app kan hente tal fra SKAT via NemID og lave en årsopgørelse før SKAT (Foto Steve Buissinne)

Skal du betale restskat eller kan du få dine egne penge tilbage fra SKAT? Svaret på spørgsmålet søger mange ofte i foråret lige op til frigivelsen af årsopgørelsen.

SKAT har endnu ikke åbnet for adgangen til årsopgørelserne, men en app med navnet Skatteguiden hævder, at kunne give danskerne et indblik i svaret – før SKAT.

Via login med NemID kan Skatteguiden hente ens skatteoplysninger og generere en alternativ årsopgørelse, skriver Ekstra Bladet med kilde i Berlingske.

Udover at fortælle om du skal have penge tilbage eller skylder penge til samfundet, kan du også se om der er fradrag, du har glemt at indberette.

Lige nu er der dog et stort pres på appen, hvilket p.t. umuliggør at man kan oprette sig som bruger. Derfor har jeg ikke haft mulighed for at teste om Skatteguiden rent faktisk fungerer.

Et smugkig på årsopgørelsen via Skatteguiden er gratis. Appen findes til iOS og Android.

Appen Skatteguiden udgives af Skatteguiden ApS, der ifølge deres hjemmeside er støttet af Innovationsfonden og Vækstfonden. Selskabet har siden stiftelsen kørt med negative tal i deres regnskaber.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Mere til historien

Ifølge SKAT kan du se og rette i årsopgørelsen for 2020 fra den 15. marts 2021. Fristen for ændringer er den 1. maj 2021, oplyser SKAT.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer