Ekstraregninger på flere tusinde kroner - læste ikke beskeden

Teleselskaberne må gerne ændre vilkår i abonnementerne og bagefter opkræve ektrabetaling. Det er kunden pligt, at læse HELE beskeden, viser en ny afgørelse.

telefon smartphone
Hvis dit teleselskab varsler ændringer af abonnementet så husk at læse det HELE - også det med småt (Foto: Dani Géza)

Det bliver dyrt for flere YouSee-kunder, at de aldrig opdagede, at selskabet ændrede et meget vigtigt vilkår i deres abonnement. Resultatet er nu tusindvis af kroner i ekstraregninger for opkald til blandt andet Cuba og Iran. Det skriver Ekstra Bladet.

Teleankenævnet har netop afgjort, at YouSee gerne måtte sende regningerne ud.

I den ene sag lyder ekstraregningen på 8.336 kroner for opkald til Cuba, mens der i sagen om Iran er udskrevet regninger på over 3.500 kroner hos en kunde.

Problemet for kunderne er, at YouSee faktisk har givet dem besked om, at disse lande - der ligger uden for EU - ikke længere er med i deres abonnementer. Så hvor prisen tidligere var markant lavere, skal der nu afregnes en ofte meget høj minutpris.

Kunderne mener omvendt, at der i den besked, de har fået fra YouSee, ikke var grundigt nok forklaret, at de mister adgangen til at ringe billigt til lande, de har brug for at ringe til.

Nævnets afgørelser er ganske klare: Hvis du har fået en besked om, at dit abonnement ændrer sig, så skal du læse ALT. Også de mange betingelser med småt, der ofte følger med.

Løftet pegefinger til YouSee

På et punkt får YouSee dog en løftet pegefinger. Nemlig at selskabet skrev til mindst en af kunderne, at opsigelsen skulle ske ved at ringe til dem, selvom der rent faktisk også var mulighed for elektronisk opsigelse.

- "Nævnet skal dog, i forhold til klagers mulighed for at ændre eller opsige abonnementet, bemærke, at det af varslingsbrevet fremgår, at man for at opsige aftalen skal ringe til indklagede. Nævnet finder det ikke hensigtsmæssigt at begrænse opsigelsesmåden til telefonisk henvendelse", står der i afgørelsen.

Det er ifølge nævnet og de gældende regler for god markedsføring ikke i orden, da det skal være lige så nemt at opsige et abonnement som at tegne det.

YouSee har efterfølgende svaret nævnet, at kunderne godt kan opsige på andre måder end ved at ringe.

INFO: Denne artikel er skrevet af Heine Jørgensen og bragt i samarbejde med Ekstra Bladet.

Mere til historien

YouSee scorer ikke højt i kundetilfredshedsundersøgelser. I slutningen af 2020 viste en undersøgelse, at telekunderne over en bred kam er mest utilfredse med YouSee.

YouSee mister igen TV-kunder – er du en af dem?

Endnu engang mistede kabel-TV forretningen i Nuuday kunder.

(mere…)
Dette skal du vide om YouSee Play

YouSee Play koster fra 299 til 599 kroner om måneden. Se her hvad du får for pengene.

(mere…)
YouSee sætter igen prisen op på TV

Igen! Igen! Igen! Priserne stiger hos YouSee på TV og bredbånd.

(mere…)
Nu kommer ’Telmore Play’ til dit TV

YouSee Play er et nyt alternativ til flow-tv-løsningen. Traditionelle tv-kanaler og streamingtjenester kombineres.

(mere…)
YouSee lukker app - sådan berører det dig

YouSee lukker voicemail-appen og sletter gemte beskeder. Her får du en guide til, hvordan du undgår at miste gemte beskeder.

(mere…)
Yousee bland-selv-pakker bliver dyrere

Nuuday, som ejer Yousee, vil fra 1. juli 2022 kræve flere point for kanaler og streamingtjenester i Yousee's bland-selv-pakker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram