Julemandens telefonnummer – du kan ringe nu

0

Tag telefonen og ring til Julemanden. Det er en sjov måde for børn og voksne at komme i julestemning på. Her finder du Julemandens telefonnummer.

Julemandens telefonnummer
Du kan ringe til Julemanden på 70 24 12 07. Han svarer fra december til november. (Foto: Gerd Altmann)

Julemandens telefonnummer er 70 24 12 07. Det har det været siden 1986, hvor Julemanden fik sin føste fastnettelefon.

Det er TDC, der siden 1986 har lagt telefonlinjer til selveste Julemanden, der trods travlhed med at indsamle gaveønsker fra børn i hele Danmark – ja hele verden – alligevel har overskud til at spørge: “Hvad ønsker du allermest til jul?“.

Når du ringer til Julemanden, vil du og børnene opdage, at han kan huske jer fra sidste år. Han kan dog ikke huske hvor gammel du er – måske fordi rensdyrene skal have en stor tot hø, og det er trods alt vigtigere, end at huske alderen på alle de børn som hvert år ringer til Julemanden på 70 24 12 07.

Julemandens telefonnummer takseres til normaltakst.

Julemanden kommer fra Grønland men fik telefon i Sønderjylland

Hjemme hos os er det en del af juletraditionerne, at vi ringer til Julemanden. Børnene elsker det og traditioner skal man ikke pille ved, så bliver der ballade. Nu skal du høre hvorfor man ikke må pille ved Julemandens telefonlinje.

Idéen til at børn kan ringe til Julemanden opstod i 1986, hvor det daværende Tele Sønderjylland åbnede telefonnummeret. Her fik TDC den danske voiceactor Lars Thiesgaard til indtale historien på en hyggelig telefonsvarer-tjeneste. Lars’ stemme er kendt fra Peter Plys (Grisling) over Byggemand Bob til Løvernes Konge samt bunkevis af andre stemmeskuespil. Her i blandt også den rødklædte fyr fra Grønland.

I 2009 nedlagde TDC telefonnummeret til Julemanden, men da julen stod for døren, blev TDC bestormet af henvendelser fra danskere, der stadig ville kontakte Julemanden og få en lille snak sammen med deres børn. Herefter blev Julemandens telefonnummer genaktiveret og har været i drift lige siden – året rundt.

Der ringes til Julemanden året rundt

På 34. år tager sagnfiguren imod opkald og gør det i øvrigt året rundt, men det store rykind er selvfølgelig i december.

I 2018 tog han telefonen over 149.000 gange, mens det i 2017 blev til 307.000 opkald fordelt over hele året. Alene i december 2017 var der 119.000 opkald, oplyser TDC.

Hvis du vil vide mere om Julemanden og hans rød/hvide dragt samt forholdet til Coca-Cola, så tjek denne artikel hos Den Gamle By.

Synes du, at denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Ved tilmeldingen får du med det samme 10 af vores bedste guides og tips tilsendt.

Julemandens adresse

Vil du sende et postkort til Julemanden med dine juleønsker, kan du skrive til denne adresse.

Julemanden
Box 1615
3900 Nuuk, Grønland

Mere til historien

Står du juleaften og mangler teksterne til julens samler og sange, er der naturligvis hjælp at hente på nettet. Her finder du teksterne til sangene omkring juletræet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer