Google Fotos lukker for gratisdelen – stor ændring

Gratis backup af billeder og videoer forsvinder fra Google Fotos. Google har netop annonceret en omfattende ændring – Google Fotos lukker for gratis opbevaring.

Google Fotos lukker for gratisdelen
Google Fotos fungerer på tværs af alle typer af enheder, men fra 1. juni 2021 vil alt indhold der uploades til tjenesten tælle med i ens kvote for lagerplads. Det sker, når Google Fotos lukker for gratisdelen (Foto: Google)

Fremover skal du betale for at have dine billeder og videoer sikkerhedskopieret på Google Fotos, der har eksisteret de seneste fem år. Det fremgår af en mail som Google har sendt til brugerne.

Hidtil har alle brugere af Google Fotos kunne sikkerhedskopiere billeder og videoer gratis i det Google betegnede som ”høj kvalitet”. Reelt har kvaliteten været så god, trods komprimeringen, at mange ikke kunne se forskel på det originale billede og det som ligger i Google Fotos.

Google Fotos-brugere, der ønskede den originale kvalitet bevaret en-til-en, har altid skulle betale for at sikkerhedskopiere indhold til tjenesten.

Hvad sker der med dine billeder?

Billeder og videoer du har på Google Fotos i dag, i gratisudgaven, bliver liggende. Faktisk kan du sikkerhedskopiere helt frem til den 31. maj 2021 – gratis.

Fra den 1. juni 2021 vil indholdet du har uploaded til tjenesten før denne dato forblive uændret, uden du skal betale noget for det. Alle nye billeder og videoer vil derimod tælle med i den lagerplads du har på din Google konto.

Alle Google-konti har 15 GB lagerplads gratis. Når du overstiger denne kvote, kan du ikke uploade mere indhold. Så må du enten slette noget af dit indhold eller købe et abonnement på lagerplads.

I øvrigt har Google et værktøj, hvor du kan søge efter store filer i dit lager, så det er lettere at finde og eventuelt slette det, som fylder allermest.¨

Google Fotos har rundet 1 milliard brugere

Hvad koster lagerpladsen hos Google?

Lagerplads Google One
Mit Google One indeholder 2 TB lagerplads. Her kan du se, hvor meget jeg har brugt de seneste fem år (Foto: MereMobil.dk)

Som nævnt er der 15 GB med gratis på en Google konto. Herunder kan du se priserne for ekstra lagerplads på din Google konto. Lagerpladsproduktet kaldes i øvrigt Google One.

  • 2 TB lagerplads: 799 kroner om året
  • 10 TB lagerplads: 399 kroner om måneden
  • 20 TB lagerplads: 799 kroner om måneden
  • 30 TB lagerplads: 1.199 kroner om måneden

Jeg har selv 2 TB lagerplads og det er rigtigt meget plads. Jeg gemmer mine billeder og videoer ukomprimeret og har ikke en gang brugt halvdelen endnu over de seneste fem år.

Var denne historie interessant? Følg med i flere nyheder fra MereMobil.dk her på siden eller få et nyhedsoverblik i din indbakke to gange om ugen. Hvor meget plads du har brugt på Google One, kan du tjekke her.

Sådan gør du gamle billeder digitale med mobilen

Mere til historien

Da Google i 2016 lancerede den første Pixel-smartphone, var et af salgsargumenterne, at man kunne sikkerhedskopiere gratis og ukomprimeret på Google Fotos. Senere blev det muligt for alle andre med Google Fotos at sikkerhedskopiere billeder og videoer gratis men komprimeret.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Google overrasker: Gør betalingsfunktioner gratis

Google Fotos åbnes nu lidt mere for dem, som ikke har et Google One abonnement.

(mere…)
Ny “find min mobil” virker offline

Google er begyndt udrulningen af den nye "Find My Device". Også dine hovedtelefoner vil kunne spores.

(mere…)
Kilder: Google overvejer betaling for søgninger

Google er presset af OpenAI's ChatGPT, og kan stå foran den største omvæltning i søge-forretningen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
28 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram