Danskerne ved ikke nok om 5G

Danskernes viden om 5G-teknologi er begrænset og nogle tror endda det har sundhedsmæssige konsekvenser, hvilket bekymrer Teleindustriens direktør.

network-5G
Danskernes viden omkring 5G-teknologien er yderst begrænset. Det viser ny undersøgelse.

Danskerne ved simpelthen ikke nok om 5G-teknologien, men er bevidste om deres manglende viden.

I en ny undersøgelse, som revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte har foretaget, svarer 60 procent, at de ikke ved nok om 5G. Der er også 13 procent, som svarer de frygter der er sundhedsmæssige konsekvenser af 5G-teknologien. Dette bekymrer Jakob Willer, som er direktør for Teleindustrien.

15 procent af de solgte smartphones i 2020 vil være 5G-telefoner

Danskernes viden om 5G-teknologien er lav, og et mindretal på 13 procent frygter sågar de sundhedsmæssige konsekvenser af teknologien, og det bekymrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

-”Det overrasker og bekymrer mig lidt, at 13 procent har opfattelsen, at 5G kan være sundhedsskadelig, og at en stor del selvfølgelig er usikre på det. Det er en opgave, som vi godt ved er der, og som vi tager meget alvorligt. Hver gang der er skiftet generation af mobiltelefoni opstår diskussionen om de sundhedsmæssige aspekter. Derfor skaber vi fuld transparens om, hvordan vi sikrer at overholde de fastsatte grænseværdier, når vi bygger ud med 5G og nye mobilantenner, og vi foretager kontrolmålinger for at sikre det,” siger Jakob Willer til Berlingske.

Det kommer dog ikke bag på Jakob Willer, at danskerne ikke føler de ved nok om 5G. Undersøgelsen er foretaget før 5G-netværkene åbnede i Danmark og oftest opdager folk først potentialet ved en ny teknologi, når de selv får mulighed for at anvende den.

5G Light eller Ægte 5G – er 100 Mbit/s ‘light’ ?

På nuværende tidspunkt er det endnu ikke alle danske teleselskabet, som har åbnet op for 5G-netværkene. Derfor er der fortsat også mange danskere, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med 5G-teknologien.

Mere til historien

Undersøgelsen blev foretaget i sommeren 2020, hvilket var før 5G-netværket åbnede i Danmark.

Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Du kan nu købe en 5G-router til internetadgang i hjemmet hos 3.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram