Danskerne ved ikke nok om 5G

5

Danskernes viden om 5G-teknologi er begrænset og nogle tror endda det har sundhedsmæssige konsekvenser, hvilket bekymrer Teleindustriens direktør.

network-5G
Danskernes viden omkring 5G-teknologien er yderst begrænset. Det viser ny undersøgelse.

Danskerne ved simpelthen ikke nok om 5G-teknologien, men er bevidste om deres manglende viden.

I en ny undersøgelse, som revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte har foretaget, svarer 60 procent, at de ikke ved nok om 5G. Der er også 13 procent, som svarer de frygter der er sundhedsmæssige konsekvenser af 5G-teknologien. Dette bekymrer Jakob Willer, som er direktør for Teleindustrien.

15 procent af de solgte smartphones i 2020 vil være 5G-telefoner

Danskernes viden om 5G-teknologien er lav, og et mindretal på 13 procent frygter sågar de sundhedsmæssige konsekvenser af teknologien, og det bekymrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

-”Det overrasker og bekymrer mig lidt, at 13 procent har opfattelsen, at 5G kan være sundhedsskadelig, og at en stor del selvfølgelig er usikre på det. Det er en opgave, som vi godt ved er der, og som vi tager meget alvorligt. Hver gang der er skiftet generation af mobiltelefoni opstår diskussionen om de sundhedsmæssige aspekter. Derfor skaber vi fuld transparens om, hvordan vi sikrer at overholde de fastsatte grænseværdier, når vi bygger ud med 5G og nye mobilantenner, og vi foretager kontrolmålinger for at sikre det,” siger Jakob Willer til Berlingske.

Det kommer dog ikke bag på Jakob Willer, at danskerne ikke føler de ved nok om 5G. Undersøgelsen er foretaget før 5G-netværkene åbnede i Danmark og oftest opdager folk først potentialet ved en ny teknologi, når de selv får mulighed for at anvende den.

5G Light eller Ægte 5G – er 100 Mbit/s ‘light’ ?

På nuværende tidspunkt er det endnu ikke alle danske teleselskabet, som har åbnet op for 5G-netværkene. Derfor er der fortsat også mange danskere, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med 5G-teknologien.

Mere til historien

Undersøgelsen blev foretaget i sommeren 2020, hvilket var før 5G-netværket åbnede i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer