Vil Apple udfordre Google med en ny søgemaskine

Måske arbejder Apple på at skabe en søgekonkurrent til Googles søgemaskine.

Søgninger search
Apple arbejder måske på en søgekonkurrent til Google (Foto: Gerd Altmann)

Algoritme, der giver brugerne det de søger før de selv tænkte på, at det netop var det de ville søge efter. Det er en af grundpillerne i Googles søgemaskine, der samtidigt er Googles største pengemaskine.

Googles søgninger er gode, men du befinder dig også i et ekkokammer af egne interesser og meninger.

Med det stigende fokus på privatliv, er alternativer som DuckDuckGo opstået for at sikre en mere fri søgning, hvor en stor techgigant ikke hele tiden har snablen nede i vores inderste privatliv.

Intet er privat hos Google og den amerikanske gigant er stort set i stand til at forudsige om du eller kæresten er gravid, blot ved analyser af din søgeadfærd og adfærd på nettet.

Kan Apple lave en søgemaskine?

Google er standarden på søgninger og ingen har kunne udfordre dem i mange år, men nu forlyder det, at Apple måske arbejder i den retning. Og måske er der håb for mere privatliv i søgninger. Apple har i hvert fald et ret stort fokus på at fortælle, hvor meget de værner om brugernes privatliv

Financial Times skriver, at Apple vil skabe sine egne værktøjer til søgninger på iPhone, iPad og Mac.

Flere har, ifølge finansavisen, opdaget at Apple allerede nu i iOS 14 eksponerer deres egne søgeresultater, ved indtastninger i søgeboksen fra hovedskærmen.

Nu ses resultaterne som et tegn på, at Apple arbejder i retning af deres egen søgetjeneste. Desuden forlyder det, at Apples egen Applebot ses i statistikkerne på flere og flere websites, skriver Computerworld. Så måske er Apple ved at indexere internettet?

Om Apple bare rasler med sablerne fordi aftalen, der implementerer Googles søgetjeneste på Apples enheder, skal genforhandles, eller Apple rent faktisk arbejder på noget nyt, er ukendt.

Google betaler mellem 50 til 75 milliarder kroner om året til Apple for at være implemenetret som søgemaskine på iPhone, iPad og andre Apple-enheder.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I 2018 ansatte Apple John Giannandrea som chef for maskinlæring og kunstig intelligens. John Giannandrea kom fra Google, hvor han var chef for Googles søgemaskine.

Apple annoncerer nye enheder

Nu kommer der ny hardware fra Apple, som netop har bekræftet datoen.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Apple har stoppet produktionen af Fine Woven-produkter

RYGTE: Apple har angiveligt stoppet produktionen af covers, kort- og AirTag-holdere og urremme i Fine Woven.

(mere…)
Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram