Vil Apple udfordre Google med en ny søgemaskine

23

Måske arbejder Apple på at skabe en søgekonkurrent til Googles søgemaskine.

Søgninger search
Apple arbejder måske på en søgekonkurrent til Google (Foto: Gerd Altmann)

Algoritme, der giver brugerne det de søger før de selv tænkte på, at det netop var det de ville søge efter. Det er en af grundpillerne i Googles søgemaskine, der samtidigt er Googles største pengemaskine.

Googles søgninger er gode, men du befinder dig også i et ekkokammer af egne interesser og meninger.

Med det stigende fokus på privatliv, er alternativer som DuckDuckGo opstået for at sikre en mere fri søgning, hvor en stor techgigant ikke hele tiden har snablen nede i vores inderste privatliv.

Intet er privat hos Google og den amerikanske gigant er stort set i stand til at forudsige om du eller kæresten er gravid, blot ved analyser af din søgeadfærd og adfærd på nettet.

Kan Apple lave en søgemaskine?

Google er standarden på søgninger og ingen har kunne udfordre dem i mange år, men nu forlyder det, at Apple måske arbejder i den retning. Og måske er der håb for mere privatliv i søgninger. Apple har i hvert fald et ret stort fokus på at fortælle, hvor meget de værner om brugernes privatliv

Financial Times skriver, at Apple vil skabe sine egne værktøjer til søgninger på iPhone, iPad og Mac.

Flere har, ifølge finansavisen, opdaget at Apple allerede nu i iOS 14 eksponerer deres egne søgeresultater, ved indtastninger i søgeboksen fra hovedskærmen.

Nu ses resultaterne som et tegn på, at Apple arbejder i retning af deres egen søgetjeneste. Desuden forlyder det, at Apples egen Applebot ses i statistikkerne på flere og flere websites, skriver Computerworld. Så måske er Apple ved at indexere internettet?

Om Apple bare rasler med sablerne fordi aftalen, der implementerer Googles søgetjeneste på Apples enheder, skal genforhandles, eller Apple rent faktisk arbejder på noget nyt, er ukendt.

Google betaler mellem 50 til 75 milliarder kroner om året til Apple for at være implemenetret som søgemaskine på iPhone, iPad og andre Apple-enheder.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I 2018 ansatte Apple John Giannandrea som chef for maskinlæring og kunstig intelligens. John Giannandrea kom fra Google, hvor han var chef for Googles søgemaskine.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
23 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer