Vil Apple udfordre Google med en ny søgemaskine

Måske arbejder Apple på at skabe en søgekonkurrent til Googles søgemaskine.

Søgninger search
Apple arbejder måske på en søgekonkurrent til Google (Foto: Gerd Altmann)

Algoritme, der giver brugerne det de søger før de selv tænkte på, at det netop var det de ville søge efter. Det er en af grundpillerne i Googles søgemaskine, der samtidigt er Googles største pengemaskine.

Googles søgninger er gode, men du befinder dig også i et ekkokammer af egne interesser og meninger.

Med det stigende fokus på privatliv, er alternativer som DuckDuckGo opstået for at sikre en mere fri søgning, hvor en stor techgigant ikke hele tiden har snablen nede i vores inderste privatliv.

Intet er privat hos Google og den amerikanske gigant er stort set i stand til at forudsige om du eller kæresten er gravid, blot ved analyser af din søgeadfærd og adfærd på nettet.

Kan Apple lave en søgemaskine?

Google er standarden på søgninger og ingen har kunne udfordre dem i mange år, men nu forlyder det, at Apple måske arbejder i den retning. Og måske er der håb for mere privatliv i søgninger. Apple har i hvert fald et ret stort fokus på at fortælle, hvor meget de værner om brugernes privatliv

Financial Times skriver, at Apple vil skabe sine egne værktøjer til søgninger på iPhone, iPad og Mac.

Flere har, ifølge finansavisen, opdaget at Apple allerede nu i iOS 14 eksponerer deres egne søgeresultater, ved indtastninger i søgeboksen fra hovedskærmen.

Nu ses resultaterne som et tegn på, at Apple arbejder i retning af deres egen søgetjeneste. Desuden forlyder det, at Apples egen Applebot ses i statistikkerne på flere og flere websites, skriver Computerworld. Så måske er Apple ved at indexere internettet?

Om Apple bare rasler med sablerne fordi aftalen, der implementerer Googles søgetjeneste på Apples enheder, skal genforhandles, eller Apple rent faktisk arbejder på noget nyt, er ukendt.

Google betaler mellem 50 til 75 milliarder kroner om året til Apple for at være implemenetret som søgemaskine på iPhone, iPad og andre Apple-enheder.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I 2018 ansatte Apple John Giannandrea som chef for maskinlæring og kunstig intelligens. John Giannandrea kom fra Google, hvor han var chef for Googles søgemaskine.

Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Bagagekaos booster salget af trackingdims til iPhone

Salget af AirTag, der kan bruges til at finde en forsvundet feriekuffert, er eksploderet hen over sommeren.

(mere…)
Opgrader dit gamle TV - Apple TV vs. Chromecast

GUIDE: Smart-TV-platformen på din fladskærm er langsom og ikke tidssvarende. Skal du købe Apple TV eller Chromecast?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram