Vil Apple udfordre Google med en ny søgemaskine

Måske arbejder Apple på at skabe en søgekonkurrent til Googles søgemaskine.

Søgninger search
Apple arbejder måske på en søgekonkurrent til Google (Foto: Gerd Altmann)

Algoritme, der giver brugerne det de søger før de selv tænkte på, at det netop var det de ville søge efter. Det er en af grundpillerne i Googles søgemaskine, der samtidigt er Googles største pengemaskine.

Googles søgninger er gode, men du befinder dig også i et ekkokammer af egne interesser og meninger.

Med det stigende fokus på privatliv, er alternativer som DuckDuckGo opstået for at sikre en mere fri søgning, hvor en stor techgigant ikke hele tiden har snablen nede i vores inderste privatliv.

Intet er privat hos Google og den amerikanske gigant er stort set i stand til at forudsige om du eller kæresten er gravid, blot ved analyser af din søgeadfærd og adfærd på nettet.

Kan Apple lave en søgemaskine?

Google er standarden på søgninger og ingen har kunne udfordre dem i mange år, men nu forlyder det, at Apple måske arbejder i den retning. Og måske er der håb for mere privatliv i søgninger. Apple har i hvert fald et ret stort fokus på at fortælle, hvor meget de værner om brugernes privatliv

Financial Times skriver, at Apple vil skabe sine egne værktøjer til søgninger på iPhone, iPad og Mac.

Flere har, ifølge finansavisen, opdaget at Apple allerede nu i iOS 14 eksponerer deres egne søgeresultater, ved indtastninger i søgeboksen fra hovedskærmen.

Nu ses resultaterne som et tegn på, at Apple arbejder i retning af deres egen søgetjeneste. Desuden forlyder det, at Apples egen Applebot ses i statistikkerne på flere og flere websites, skriver Computerworld. Så måske er Apple ved at indexere internettet?

Om Apple bare rasler med sablerne fordi aftalen, der implementerer Googles søgetjeneste på Apples enheder, skal genforhandles, eller Apple rent faktisk arbejder på noget nyt, er ukendt.

Google betaler mellem 50 til 75 milliarder kroner om året til Apple for at være implemenetret som søgemaskine på iPhone, iPad og andre Apple-enheder.

Var dette spændende læsning? Få flere interessante mobilnyheder i indbakken to gange om ugen, så er du altid opdateret! Tilmeldingen er gratis. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I 2018 ansatte Apple John Giannandrea som chef for maskinlæring og kunstig intelligens. John Giannandrea kom fra Google, hvor han var chef for Googles søgemaskine.

Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Sådan sletter du automatisk apps der ikke bruges på din iPhone

TIP: Der kan frigøres hukommelse på din iPhone eller iPad ved automatisk at slette ubrugte apps. Se her hvordan du gør.

(mere…)
Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Analytiker: Apple klar med foldbar iPad før foldbar iPhone

Der har i årevis været rygter om foldbare Apple-enheder. Nu siger analytikeren Ming-Chi Kuo, at det sker i 2024. Foldbar iPad kommer først.

(mere…)
Apple Reality Pro headset – de nyeste rygter 

Detaljerede beskrivelser af Apple Reality Pro - et kommende VR-headset - er kommet frem i en rapport fra Bloombergs Mark Gurman.

(mere…)
Apple klar med sikkerhedsopdatering til gamle iPhones

Den næsten 10 år gamle iPhone 5S, samt iPhone 6 og iPhone 6 Plus er nogle af de modeller, som kan downloade en ny opdatering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
24 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram