Google kan nu læse artiklerne højt

Google-appen til iOS kan nu læse artikler højt på dansk.

Google læser artikler højt
Google læser artikler højt i Google-app på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Google har opdateret deres ”Google-app” til iOS, så den giver mulighed for oplæsning af artikler. Stemmen, der læser op, er den velkende Google Assistant.

Kvaliteten af oplæsningen er ret god og let forståelig. Som altid med det danske sprog er det ikke i alle situationer let for maskinstemmen at ramme de rette betoninger. Eksempelvis bliver ”e-boks” til ”ékbox”.

Hvis brugeren ikke kan læse, se eller har det svært med bogstaver og ord, så er funktionen virkelig god – i hvert fald bedre en nogle af de ”læsemaskiner”, som flere store nyhedssider er begyndt at implementere på deres sites.

Funktionen findes, når en artikel åbnes i nyhedsoversigten i Google-appen på iOS, hvor der ses et ”speaker”-ikon i det øverste højre hjørne. Chrome-browseren til iOS har endnu ikke funktionen, men mon ikke den rulles bredt ud, når Google har testet den færdig?

Udover at læse den ene artikel, kan artikler også tilføjes til en kø, så flere læses op efter hinanden.

Selvom vi alle med lethed kan finde fejl ved sproget i oplæsningsfunktioner, så glemmer vi nogle gange hvor svært det rent faktisk er, at få sådanne ”stemmer” til at lyde naturlige og tale i et forståeligt sprog. Dette kan du komme tæt på i en tidligere podcastepisode, hvor jeg har talt med en dansker, der har været med til at lære Google at tale dansk. Du kan høre indslaget herunder.

Mere til historien

Oplæsningsfunktionen i Googles app er endnu ikke tilgængelig på Android.

Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
I dag slettes din gamle Gmail

Gmail, YouTube, kalender og dokumenter forsvinder. Fredag er skæringsdatoen.

(mere…)
Hemmelig aftale mellem Google og Spotify er afsløret

Retsagen mellen Epic Games og Google har afsløret, at Google har indgået en indtil nu hemmelig aftale med Spotify.

(mere…)
Ikke alle er tilfredse med de nye farver på Google Maps

Nye farver er kommet til Google Maps, og det frustrerer nogle brugere. Hvad tænker du?

(mere…)
iPhone vil understøtte RCS-beskeder næste år

Konkurrenterne har længe ønsket, at Apple understøttede RCS i tekstbeskeder. Nu oplyser Apple, at det er på vej.

(mere…)
Google Fotos kan selv organisere billeder

Google er klar med en opdatering til Google Fotos, der giver bedre organisering.

Google Fotos 2023
Google Fotos vil kunne stacke billeder som næsten er ens (Foto: Google)

Ved hjælp af kunstig intelligens går Google til værks med deres Google Fotos. Mulighed for bedre organisering i skærmbilleder, vil gøre det hurtige for dig. Det skriver Google i et blogindlæg.

Ved at gøre brug af netop AI kan Google Fotos nu sortere i ens skærmbilleder, og give en bedre organisering. Brugen af dette kan nemlig adskille dokumenter af forskellige art, så de er nemmere at finde.

Skærmbilleder med for eksempel kvitteringer vil være mere adskilt. Din kvittering fra supermarkedet vil derfor ikke længere ligge ved siden af familiebilledet.

LÆS OGSÅ: Google vil have at Apple ”åbner” iMessage

Sorterering af identiske billeder bliver nemmere

Hvis du har taget flere fotos, som er tæt på ens, så kan Google Fotos for fremtiden "stacke" fotos sammen.

Dette kan være særligt brugbart, hvis du fx har familiefotos der er tæt på identiske, så vil Google Fotos ved hjælp af kunstig intelligens sortere dem.

Måden det sker på er, at den udvælger det bedste billede, men giver dig stadig mulighed for at ændre valget. De andre billeder gemmer sig nemlig bagved det der er fremhævet, så du mister ikke billedet.

Mere til historien

De nye funktioner bliver langsomt rullet ud på både Android og iOS snarest, og man vil måske ikke se det lige med det samme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram