Google kan nu læse artiklerne højt

Google-appen til iOS kan nu læse artikler højt på dansk.

Google læser artikler højt
Google læser artikler højt i Google-app på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Google har opdateret deres ”Google-app” til iOS, så den giver mulighed for oplæsning af artikler. Stemmen, der læser op, er den velkende Google Assistant.

Kvaliteten af oplæsningen er ret god og let forståelig. Som altid med det danske sprog er det ikke i alle situationer let for maskinstemmen at ramme de rette betoninger. Eksempelvis bliver ”e-boks” til ”ékbox”.

Hvis brugeren ikke kan læse, se eller har det svært med bogstaver og ord, så er funktionen virkelig god – i hvert fald bedre en nogle af de ”læsemaskiner”, som flere store nyhedssider er begyndt at implementere på deres sites.

Funktionen findes, når en artikel åbnes i nyhedsoversigten i Google-appen på iOS, hvor der ses et ”speaker”-ikon i det øverste højre hjørne. Chrome-browseren til iOS har endnu ikke funktionen, men mon ikke den rulles bredt ud, når Google har testet den færdig?

Udover at læse den ene artikel, kan artikler også tilføjes til en kø, så flere læses op efter hinanden.

Selvom vi alle med lethed kan finde fejl ved sproget i oplæsningsfunktioner, så glemmer vi nogle gange hvor svært det rent faktisk er, at få sådanne ”stemmer” til at lyde naturlige og tale i et forståeligt sprog. Dette kan du komme tæt på i en tidligere podcastepisode, hvor jeg har talt med en dansker, der har været med til at lære Google at tale dansk. Du kan høre indslaget herunder.

Mere til historien

Oplæsningsfunktionen i Googles app er endnu ikke tilgængelig på Android.

Disse iPhones forventes at få iOS 16

En ny stor iOS-opdatering er på vej til iPhone. Se her hvilke telefoner, der ventes at blive opdateret til iOS 16.

(mere…)
Mindre opdatering til iPhone

Du kan nu hente iOS 15.5 til iPhone. Der er også opdateringer til iPad, Apple Watch, Apple TV og Mac.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram