Google kan nu læse artiklerne højt

0

Google-appen til iOS kan nu læse artikler højt på dansk.

Google læser artikler højt
Google læser artikler højt i Google-app på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Google har opdateret deres ”Google-app” til iOS, så den giver mulighed for oplæsning af artikler. Stemmen, der læser op, er den velkende Google Assistant.

Kvaliteten af oplæsningen er ret god og let forståelig. Som altid med det danske sprog er det ikke i alle situationer let for maskinstemmen at ramme de rette betoninger. Eksempelvis bliver ”e-boks” til ”ékbox”.

Hvis brugeren ikke kan læse, se eller har det svært med bogstaver og ord, så er funktionen virkelig god – i hvert fald bedre en nogle af de ”læsemaskiner”, som flere store nyhedssider er begyndt at implementere på deres sites.

Funktionen findes, når en artikel åbnes i nyhedsoversigten i Google-appen på iOS, hvor der ses et ”speaker”-ikon i det øverste højre hjørne. Chrome-browseren til iOS har endnu ikke funktionen, men mon ikke den rulles bredt ud, når Google har testet den færdig?

Udover at læse den ene artikel, kan artikler også tilføjes til en kø, så flere læses op efter hinanden.

Selvom vi alle med lethed kan finde fejl ved sproget i oplæsningsfunktioner, så glemmer vi nogle gange hvor svært det rent faktisk er, at få sådanne ”stemmer” til at lyde naturlige og tale i et forståeligt sprog. Dette kan du komme tæt på i en tidligere podcastepisode, hvor jeg har talt med en dansker, der har været med til at lære Google at tale dansk. Du kan høre indslaget herunder.

Mere til historien

Oplæsningsfunktionen i Googles app er endnu ikke tilgængelig på Android.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer