Google kan nu læse artiklerne højt

Google-appen til iOS kan nu læse artikler højt på dansk.

Google læser artikler højt
Google læser artikler højt i Google-app på iOS (Foto: MereMobil.dk)

Google har opdateret deres ”Google-app” til iOS, så den giver mulighed for oplæsning af artikler. Stemmen, der læser op, er den velkende Google Assistant.

Kvaliteten af oplæsningen er ret god og let forståelig. Som altid med det danske sprog er det ikke i alle situationer let for maskinstemmen at ramme de rette betoninger. Eksempelvis bliver ”e-boks” til ”ékbox”.

Hvis brugeren ikke kan læse, se eller har det svært med bogstaver og ord, så er funktionen virkelig god – i hvert fald bedre en nogle af de ”læsemaskiner”, som flere store nyhedssider er begyndt at implementere på deres sites.

Funktionen findes, når en artikel åbnes i nyhedsoversigten i Google-appen på iOS, hvor der ses et ”speaker”-ikon i det øverste højre hjørne. Chrome-browseren til iOS har endnu ikke funktionen, men mon ikke den rulles bredt ud, når Google har testet den færdig?

Udover at læse den ene artikel, kan artikler også tilføjes til en kø, så flere læses op efter hinanden.

Selvom vi alle med lethed kan finde fejl ved sproget i oplæsningsfunktioner, så glemmer vi nogle gange hvor svært det rent faktisk er, at få sådanne ”stemmer” til at lyde naturlige og tale i et forståeligt sprog. Dette kan du komme tæt på i en tidligere podcastepisode, hvor jeg har talt med en dansker, der har været med til at lære Google at tale dansk. Du kan høre indslaget herunder.

Mere til historien

Oplæsningsfunktionen i Googles app er endnu ikke tilgængelig på Android.

Apple opdaterer allerede

Få dage efter iOS 17 blev frigivet, er Apple klar til at rette sikkerhedsfejl.

(mere…)
Sådan gør du iPhone super-brugervenlig for ældre

TIP: Apples nye brugerflade kan vinde indpas hos ældre eller brugere med funktionsnedsættelser. Læs hvordan du aktiverer den simple brugerflade.

(mere…)
Har du hørt, at din iPhone lyder anderledes?

Lyt godt efter… Din iPhone lyder ikke længere, som den plejer.

(mere…)
Google opdaterer ikke længere Pixel 4a

Google siger farvel til Pixel 4a. Den understøttes ikke længere med Android- og sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
iOS 17 er klar – download den nu

Apple har netop frigivet den ny store softwareopdateringer iOS 17, iPadOS 17 og watchOS 10. Se alle iOS 17-nyhederne her.

(mere…)
Hvordan den bærbare teknologi-industri kan få mere ud af Google Ads

Sådan får du mest ud af din online markedsføring med Google Ads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram