Gaming-krig: Amazon lancerer cloudbaseret gaming-platform

Luna hedder Amazons våben i krigen om en plads blandt de helt store spiludbydere. Der lokkes med "Assassin's Creed Valhalla" og "Far Cry 6".

Amazon Luna gaming
Amazon Luna er en ny cloudbaseret spilplatform fra den amerikanske gigant (Foto: Amazon)

Mægtige Amazon vil nu lege med de rigtigt store spiludbydere.

Amazon har nemlig netop proklameret, at længere tids rygter er sande. Den amerikanske gigant lancerer en cloud-baseret gaming-platform ved navn Luna.

Dermed tager Amazon kampen op med Sonys Playstation, Microsofts Xbox og Googles Stadia, der alle har cloud-baserede spilplatforme. Apples bud på en spilplatform hedder Apple Arcade.

Ifølge The Verge bliver Luna som udgangspunkt særdeles konkurrencedygtig på prisen. Prisen vil ligge på 5,99 dollar - eller lige under 40 kroner om måneden.

For de penge vil der være adgang til spil som "Resident Evil 7", "Control", "Panzer Dragoon", "A Plague Tale: Innocence", "The Surge 2", "Yooka-Laylee", "GRID", "Abzu" og "Brothers: A Tale of Two Sons" og de kommende "Assassin's Creed Valhalla" og "Far Cry 6".

Det vides endnu ikke, om Amazon åber for tjenesten i Danmark.

Præsentationen af Luna skete på Amazons hardwareevent og kommer kort efter Xbox lancerede spilplatformen xCloud.

Sidste efterår lancerede Google platformen Stadia, mens Playstation-brugere i flere år har kunnet trække på cloud-tjenesten Playstation Now.

Microsoft og Sony frigiver desuden nye udgaver af henholdsvis Xbox og Playstation i Danmark i november.

Var dette interessant for dig? Få flere nyheder i indbakken, gratis, to gange om ugen. Tilmeld dig her.

Da Googles Stadia var lanceret tog John G. fra MereMobil.dk en snak med spilekspert Thomas Benze fra Pixel.tv om Stadia. Du kan høre indslaget fra vores podcast herunder. Indslaget begynder ved 55 sekunder.

Amazon Luna officiel trailer

Mere til historien

Ifølge Reuters vurderer Guilherme Fernandes, analytiker hos firmaet Newzoo, at markedet for cloudgaming vil vokse markant de kommende år. I år er det på omkring 600 millioner dollar - eller 3,8 milliarder kroner - men i 2023 kan det være vokset til 4,8 milliarder dollar - omkring 30,1 milliarder kroner.

Amazon og iRobot i stor milliard-handel

Amazon styrker sin position på robotmarkedet for forbrugerteknologi med opkøb af pioneren indenfor robotstøvsugere, iRobot.

(mere…)
HBO Max udvider til endnu flere lande

KORT NYT: I marts udvider streamingtjenesten HBO Max deres tjeneste til 15 nye lande.

(mere…)
Beosound Level test | kvalitet hele vejen

TEST: Jeg elsker designet og materialerne. Lyden er okay, men ikke så god som prisen er høj. Læs min anmeldelse af streaminghøjttaleren Beosound Level her.

(mere…)
Danskernes favorit streamingtjenester afsløret

En ny undersøgelse har tydeligt vist, at danskerne særligt har tre foretrukne streamingtjenster. Undersøgelsen viser også, at tidsforbruget ikke er størst på den som bruges oftest. 

(mere…)
De ældre er vilde med streaming

Danskerne er vilde med streaming, men det er langt fra de unge, som har taget streamingtjenester til sig. Ny rapport viser, at flere og flere ældre streamer.

(mere…)
HBO Max kommer til Danmark ultimo oktober

Så er datoen officiel for, hvornår HBO Max lanceres på de første europæiske markeder, hvor Danmark er blandt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram