Google Play Musik lukker og slukker

Google lukker sin musiktjeneste, Play Musik. Nedlukningen starter allerede fra denne måned, hvor det er slut med at købe musik fra Google Play Butik.

Google Play Musik
Google Play Musik udgår til fordel for YouTube Music. Hvis du ikke allerede har overført dit indhold, skal du gøre det inden december.

Google har delt en detaljeret tidsplan for, hvornår Google Play Musik bliver lukket helt ned. For brugere i New Zealand og Sydafrika bliver adgang til tjenesten begrænset i september, mens resten af verden følger i oktober, skriver The Verge.

Når vi rammer december måned, vil tjenesten lukke og slukke helt. Herefter vil du ikke længere have mulighed for at overføre indhold fra Google Play Musik. Derudover vil Google ikke længere acceptere køb af musik via Google Play Butik fra denne måned.

Lukningen af Google Play Musik kommer som følge af, at YouTube Music mere eller mindre har overtaget, som Googles primære musiktjeneste. For et par måneders siden begyndte Google at tillade brugere at overføre alt indhold fra Google Play Musik til YouTube Music. Det betyder playlister, kunstnere, albummer, sange, købt indhold, anbefalinger og uploads.

YouTube Kids er nu klar til Apple TV

Overførslen af indhold er gjort så simpel, at det eneste du skal, er at åbne YouTube Music-app’en. På applikationens startskærm, kan du i toppen se, at du kan overføre dit Play Musik-bibliotek. Der er altså ingen grund til, at dit indhold fra Google Play Musik skal gå tabt, når tjenesten helt ophører.

Google har også tidligere lovet at varsle nedlukningen af Play Musik i god tid, hvilket selskabet altså efterkommer. Du vil fortsat kunne bruge tjenesten indtil den endegyldigt lukker ned i december. Hvis du får en ny Android-enhed med Android 10 eller derover, vil Google Play Musik dog være erstattet af YouTube Music.

Du kan altså lige så godt begynde at overføre dit indhold, og måske lære YouTube Music bedre at kende.

Mere til historien

Hvis du er til dansk musik, er YouTube Music måske ikke noget for dig for tiden. På grund af en konflikt mellem KODA, som sikrer betaling til artister og komponister, og Google, der ejer YouTube, er det meste af dansk musik fjernet fra YouTube.

Konflikten går i al sin enkelthed ud på, at KODA kræver bedre betaling til kunstnere. Samtidigt vil Google have betalingerne reduceret med 70 procent. Indtil en løsning er fundet, er de fleste danske artister altså mørklagte på YouTube.

Google lancerer Chromecast med fjernbetjening i Danmark

Chromecast med Google TV og fjernbetjening sælges i Danmark, men også snart officielt fra Googles egen butik.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram