Google Play Musik lukker og slukker

Google lukker sin musiktjeneste, Play Musik. Nedlukningen starter allerede fra denne måned, hvor det er slut med at købe musik fra Google Play Butik.

Google Play Musik
Google Play Musik udgår til fordel for YouTube Music. Hvis du ikke allerede har overført dit indhold, skal du gøre det inden december.

Google har delt en detaljeret tidsplan for, hvornår Google Play Musik bliver lukket helt ned. For brugere i New Zealand og Sydafrika bliver adgang til tjenesten begrænset i september, mens resten af verden følger i oktober, skriver The Verge.

Når vi rammer december måned, vil tjenesten lukke og slukke helt. Herefter vil du ikke længere have mulighed for at overføre indhold fra Google Play Musik. Derudover vil Google ikke længere acceptere køb af musik via Google Play Butik fra denne måned.

Lukningen af Google Play Musik kommer som følge af, at YouTube Music mere eller mindre har overtaget, som Googles primære musiktjeneste. For et par måneders siden begyndte Google at tillade brugere at overføre alt indhold fra Google Play Musik til YouTube Music. Det betyder playlister, kunstnere, albummer, sange, købt indhold, anbefalinger og uploads.

YouTube Kids er nu klar til Apple TV

Overførslen af indhold er gjort så simpel, at det eneste du skal, er at åbne YouTube Music-app’en. På applikationens startskærm, kan du i toppen se, at du kan overføre dit Play Musik-bibliotek. Der er altså ingen grund til, at dit indhold fra Google Play Musik skal gå tabt, når tjenesten helt ophører.

Google har også tidligere lovet at varsle nedlukningen af Play Musik i god tid, hvilket selskabet altså efterkommer. Du vil fortsat kunne bruge tjenesten indtil den endegyldigt lukker ned i december. Hvis du får en ny Android-enhed med Android 10 eller derover, vil Google Play Musik dog være erstattet af YouTube Music.

Du kan altså lige så godt begynde at overføre dit indhold, og måske lære YouTube Music bedre at kende.

Mere til historien

Hvis du er til dansk musik, er YouTube Music måske ikke noget for dig for tiden. På grund af en konflikt mellem KODA, som sikrer betaling til artister og komponister, og Google, der ejer YouTube, er det meste af dansk musik fjernet fra YouTube.

Konflikten går i al sin enkelthed ud på, at KODA kræver bedre betaling til kunstnere. Samtidigt vil Google have betalingerne reduceret med 70 procent. Indtil en løsning er fundet, er de fleste danske artister altså mørklagte på YouTube.

Sådan tager du screenshots på Pixel 7 Pro

TIP: Læs her hvordan du tager screenshots på Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro – og hvor du finder dem.

(mere…)
Android 14 vil blokere ældre apps 

Google skærper sikkerheden omkring Android-apps. 

(mere…)
Google arbejder på AirTag-konkurrent

RYGTE: En AirTag-konkurrent er på vej fra Google. Den præsenteres måske ved Google I/O i maj måned.

(mere…)
Derfor holder Pixel 7 Pro og Pixel 7

EP123: Jeg går tæt på Google Pixel 7 Pro og Pixel 7 i denne podcastepisode.

(mere…)
Pixel 7 eller Pixel 7 Pro - de vigtigste forskelle

VIDEO: Kom tæt på Google Pixel 7. I denne test ser jeg på de vigtigste forskelle mellem Pixel 7 og Pixel 7 Pro.

(mere…)
Nest WiFi Pro test | godt til de fleste

TEST: En enkel og pålidelig netværksløsning til Wi-Fi i de fleste boliger. Her er mine erfaringer med Nest WiFi Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
37 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram