3’s telemaster skal tjene flere penge

Telemasterne som ejes af Hi3G Danmark bliver nu et selvstændigt forretningsområde i et nyt selskab.

mobilmast hos 3
De fysiske master, køle- og elsystemer samt lejekontrakter flytter 3 nu ud i en selvstændig forretningsenhed (Foto: Hi3G Danmark)

De master og mastepositioner der ejes af Hi3G Danmark, der står bag teleselskabet 3, flyttes til et nyt selskab kaldet Hi3G Networks.

Den nye organisation skal opdyrke masterne som et selvstændigt forretningsområde i højere grad end det er sket tidligere.

Andre teleoperatører kan leje sig ind på de 1.275 mastepositioner, som det også sker i dag, men andre virksomheder der også har behov for at opsætte radio- og kommunikationsudstyr, kan i højere grad få adgang til masterne.

Teleekspert: Man skal ikke bruge kinesisk teknologi i kritisk infrastruktur

- ”Vi laver denne reorganisering, fordi vi gerne vil fokusere mere på, hvordan vi bedst kan optimere og kapitalisere på vores infrastruktur. Ligesom i mange andre lande er der i Danmark ved at danne sig et selvstændigt marked for etablering og servicering af master, og vi mener, at vi kan blive skarpere på dette område ved at dedikere indsatsen i en selvstændig organisation,” siger Morten Christiansen, der er direktør for 3 i Skandinavien i en pressemeddelelse.

Morten Ekebjærg Petersen er administrerende direktør i Hi3G Networks.

Hi3G Danmark vil fremover eje masterne, lejekontrakterne, bærerør, batteribackup, elinstallationer, teknikhuse og kølesystemerne. Selve radioinfrastrukturen ejer Hi3G Danmark fortsat.

Ændringerne får ikke nogen indflydelse for kunderne hos teleselskabet 3.

3 benytter normalt Roskilde Festival som testområde for ny mobilteknologi. I vores podcast kan du høre om årets manglende festival betyder ændringer i forhold til udrulningen af 5G. Du kan høre episoden her og i din favoritpodcastplayer.

Mere til historien

Der findes en stor mængde kommunikationsudstyr udover mobilnettet. Dette omfatter blandt andet FM- DAB og TV-sendere, GSM-R til togenes radiokommunikation, beredskab m.fl.

Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
3 er klar med 5G-internet til hjemmet

Du kan nu købe en 5G-router til internetadgang i hjemmet hos 3.

(mere…)
5G-status for 3's kunder - så langt er 3

OVERBLIK: 5G-udrulningen hos 3 er bagefter tidsplanen, men det er ventetiden værd. Få en stor status på 3's 5G-planer.

(mere…)
Mere data på ferierejser fra i dag

Abonnenter hos et teleselskab kan fra i dag benytte lige så meget data i EU som herhjemme.

(mere…)
TDC NET har fortsat det bedste mobilnet

Teknologisk institut har igen testet kvaliteten af de danske mobilnet. Læs her hvordan dit teleselskab klarer sig i undersøgelse. Både 4G og 5G er testet.

(mere…)
Teleselskabet 3 er klar med nye abonnementer

Dataforbruget er højere end nogensinde før og delingskoncepter er populære. Det tager teleselskabet 3 til sig og ændrer abonnementerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram