3’s telemaster skal tjene flere penge

0

Telemasterne som ejes af Hi3G Danmark bliver nu et selvstændigt forretningsområde i et nyt selskab.

mobilmast hos 3
De fysiske master, køle- og elsystemer samt lejekontrakter flytter 3 nu ud i en selvstændig forretningsenhed (Foto: Hi3G Danmark)

De master og mastepositioner der ejes af Hi3G Danmark, der står bag teleselskabet 3, flyttes til et nyt selskab kaldet Hi3G Networks.

Den nye organisation skal opdyrke masterne som et selvstændigt forretningsområde i højere grad end det er sket tidligere.

Andre teleoperatører kan leje sig ind på de 1.275 mastepositioner, som det også sker i dag, men andre virksomheder der også har behov for at opsætte radio- og kommunikationsudstyr, kan i højere grad få adgang til masterne.

Teleekspert: Man skal ikke bruge kinesisk teknologi i kritisk infrastruktur

– ”Vi laver denne reorganisering, fordi vi gerne vil fokusere mere på, hvordan vi bedst kan optimere og kapitalisere på vores infrastruktur. Ligesom i mange andre lande er der i Danmark ved at danne sig et selvstændigt marked for etablering og servicering af master, og vi mener, at vi kan blive skarpere på dette område ved at dedikere indsatsen i en selvstændig organisation,” siger Morten Christiansen, der er direktør for 3 i Skandinavien i en pressemeddelelse.

Morten Ekebjærg Petersen er administrerende direktør i Hi3G Networks.

Hi3G Danmark vil fremover eje masterne, lejekontrakterne, bærerør, batteribackup, elinstallationer, teknikhuse og kølesystemerne. Selve radioinfrastrukturen ejer Hi3G Danmark fortsat.

Ændringerne får ikke nogen indflydelse for kunderne hos teleselskabet 3.

3 benytter normalt Roskilde Festival som testområde for ny mobilteknologi. I vores podcast kan du høre om årets manglende festival betyder ændringer i forhold til udrulningen af 5G. Du kan høre episoden her og i din favoritpodcastplayer.

Mere til historien

Der findes en stor mængde kommunikationsudstyr udover mobilnettet. Dette omfatter blandt andet FM- DAB og TV-sendere, GSM-R til togenes radiokommunikation, beredskab m.fl.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer