3’s telemaster skal tjene flere penge

Telemasterne som ejes af Hi3G Danmark bliver nu et selvstændigt forretningsområde i et nyt selskab.

mobilmast hos 3
De fysiske master, køle- og elsystemer samt lejekontrakter flytter 3 nu ud i en selvstændig forretningsenhed (Foto: Hi3G Danmark)

De master og mastepositioner der ejes af Hi3G Danmark, der står bag teleselskabet 3, flyttes til et nyt selskab kaldet Hi3G Networks.

Den nye organisation skal opdyrke masterne som et selvstændigt forretningsområde i højere grad end det er sket tidligere.

Andre teleoperatører kan leje sig ind på de 1.275 mastepositioner, som det også sker i dag, men andre virksomheder der også har behov for at opsætte radio- og kommunikationsudstyr, kan i højere grad få adgang til masterne.

Teleekspert: Man skal ikke bruge kinesisk teknologi i kritisk infrastruktur

– ”Vi laver denne reorganisering, fordi vi gerne vil fokusere mere på, hvordan vi bedst kan optimere og kapitalisere på vores infrastruktur. Ligesom i mange andre lande er der i Danmark ved at danne sig et selvstændigt marked for etablering og servicering af master, og vi mener, at vi kan blive skarpere på dette område ved at dedikere indsatsen i en selvstændig organisation,” siger Morten Christiansen, der er direktør for 3 i Skandinavien i en pressemeddelelse.

Morten Ekebjærg Petersen er administrerende direktør i Hi3G Networks.

Hi3G Danmark vil fremover eje masterne, lejekontrakterne, bærerør, batteribackup, elinstallationer, teknikhuse og kølesystemerne. Selve radioinfrastrukturen ejer Hi3G Danmark fortsat.

Ændringerne får ikke nogen indflydelse for kunderne hos teleselskabet 3.

3 benytter normalt Roskilde Festival som testområde for ny mobilteknologi. I vores podcast kan du høre om årets manglende festival betyder ændringer i forhold til udrulningen af 5G. Du kan høre episoden her og i din favoritpodcastplayer.

Mere til historien

Der findes en stor mængde kommunikationsudstyr udover mobilnettet. Dette omfatter blandt andet FM- DAB og TV-sendere, GSM-R til togenes radiokommunikation, beredskab m.fl.

Teleselskabet 3 oplever markant fremgang

KORT NYT: Første kvartal 2024 har været rigtigt godt, når det kommer til kundevæksten, hos teleselskabet 3.

(mere…)
Nu sælger 3 brugte telefoner

Du kan spare 4.800 kroner på en iPhone, hvis den må være brugt.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Påbud til 3 og indskærpelse af regler

Ikke alle danske mobilselskaber har fulgt reglerne om bindingsperioder. Afgørelse har tilbagevirkende kraft.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Prøv Apple One gratis i tre måneder

Se fede film og serier, hør musik, spil masser af spil og gem dine billeder på iCloud. Læs mere om, hvordan du prøver Apple One, gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram