Med iOS 14 kan du søge efter emoji’er på din iPhone

Med iOS 14 bliver det muligt at søge efter specifikke emoji’er på iPhone og iPad. Sådan fungerer det.

iOS 14
iOS 14 får mulighed for at søge efter emojis (Foto: MereMobil.dk / Apple)

Når iOS 14 lanceres i efteråret, bliver det med en masse nyheder. Nogle af nyheder er større end andre, men også små forbedringer, kan gøre dit liv lettere. En nyhed, der måske ikke lyder af meget, er det nye emoji-søgefelt.

Selvom det ikke lyder af meget, kender de fleste nok problematikken med at finde den helt rigtige emoji. Du har skrevet din besked og nu skal den rundes af med en smiley. Det betyder at du nu skal swipe igennem de mange muligheder, hvilket i sig selv kan tage længere tid end at skrive beskeden. Det er heldigvis snart slut, skriver 9to5mac.

Sådan finder du en emoji med iOS 14

  • Gå ind i hvilken som helst beskedapp
  • Under Apple-tastaturet er et emoji-ikon – det trykker du på
  • Ovenover alle de små figurer kan du nu trykke ”Søg emoji” – det gør du også
  • Skriv hvilken slags emoji du søger efter
  • Du har nu fundet den rigtige emoji, uden at bruge tid på at gennemrode kataloget

Ikke en ny funktion

Muligheden for at søge efter en specifik emoji er ikke nogen nyhed i sig selv. Funktionen har været tilgængelig på Mac i flere år og har længe været efterspurgt til iPad og iPhone. Også på Android-enheder har funktionen eksisteret længe, hvilket kan komme dig til gode, hvis du ikke vil vente på iOS 14.

Du kan nemlig downloade Googles tastatur til din iOS-enhed. Det gør du ved at åbne App Store og søge efter Gboard. Derefter skal du downloade ”Gboard – Google-tastaturet”, som er det officielle tastatur fra Google. Deri finder du nøjagtigt samme emoji-søgefunktion.

Søgefunktionen er ikke den eneste funktion i iOS, der allerede findes på Android. John G har fundet 8 funktioner i iOS 14, som ser ud til at være “stjålet” fra Android.

Mere til historien

iOS og iPadOS kommer til en lang række Apple-enheder, hvor nogle er helt tilbage fra 2014. Her kan du få det fulde overblik over, hvilke enheder der får det nye styresystem.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram