Den ultimative gamer-mobil – mød ASUS ROG Phone 3

Skærm-refreshrate på 144 Hz, 16 GB RAM, 5G og Qualcomm Snapdragon 865+ og et kæmpe batteri. Rog Phone 3 er måske mobilgamerens ultimative drøm i 2020.

ASUS ROG Phone 3
ASUS ROG Phone 3 (Foto: ASUS)

I årevis har der været talt om smartphonen som den nye gamerplatform og flere producenter, som blandt andet Samsung, har forsøgt sig med særlige spiloptimeringer og gamemodes på telefonerne. Det er uvist hvor mange slutbrugere, der reelt benytter telefonen til hardcore gaming. Endnu mere uklart er det, hvor mange der vil købe en såkaldt gamer-mobil.

Skepsis til side og ind på banen kommer ASUS Rog Phone 3. Det er dælme godt nok en temmelig vild smartphone, hvor ASUS ikke lægger skjul på, at denne telefon er optimeret til gamers.

Rog Phone 3 fås med op til 16 GB RAM og 512 GB intern hukommelse. Som du kan se herunder, er der ikke sparet på specifikationerne i ASUS nye spiltelefon.

Asus Rog Phone 3 kommer desuden med Android 10 fra salgsæsken.

Vild hardware med bunkevis af spilfunktioner

ASUS ROG Phone 3
ASUS ROG Phone 3 med tilbehør (Foto: ASUS)

Hardwaren i Rog Phone 3 er pumpet hårdt op, hvilket gør den til lidt af et kraftværk. Her er nogle af hovedpunkterne i kort form.

 • Snapdragon 865+ processor fra Qualcomm har 10 procent kraftigere grafikydelse, når der sammenlignes med Snapdragon 865. I CPU-performance er 865+ også op til 10 procent hurtigere. På toppen har Qualcomm en optimeringsplatform kaldet Snapdragon Elite Gaming, som blandt andet giver mulighed for 10-bit HDR-gaming, hvilket Rog Phone 3 også understøtter.
 • AMOLED-skærmen har en størrelse på 6,59 tommer (2.340 x 1080 pixels opløsning), hvor opdateringshastigheden er op til 144 Hz / 1 ms. Hidtil er de mest udbredte opdateringshastigheder, udover den “gammeldags standard på 60 Hz, henholdsvis 90 og 120 Hz.
 • Touch-reaktionen er helt ned på 25 millisekunder på ASUS Rog Phone 3. Det er, ifølge ASUS, industriens bedste. Faktisk aflæser telefonen dine skærmberøringer 270 gange i sekundet, hvilket også er industriens bedste.
 • Batteriet har en kapacitet på hele 6.000 mAh og ASUS har indbygget nogle strømbesparende funktioner, så der kan spilles i endnu længere tid uden en oplader ved hånden.
 • Nedkølingen af hardwaren er der også tænkt over. Kølesystemet er redesignet i forhold til ROG Phone 2. Blandt ligger der en ”graphite film” bag skærmen for at maksimere overførsels varmen væk fra skærmen. Der er også en større heat sink end vi hidtil har set. Denne er lokaliseret, hvor det giver den største effekt, oplyser ASUS. På bagsiden er der desuden specialdesignede ventilationshuller. ASUS kalder det en af de mest effektive køleløsninger på markedet. Hvis ikke det er nok, så kan du montere en ekstern blæser på telefonen. Denne hedder AeroActive Cooler 3.
 • Betjeningen af spillene får en ekstra dimension med AirTrigger, som vi også tidligere har set fra ASUS. AirTrigger 3 er to ekstra touchbaserede betjeningsknapper på topkanten af telefonen. AirTrigger har tilmed fået nye funktioner.
ASUS ROG Phone 3
ASUS ROG Phone 3 (Foto: ASUS)

Den fede hardware er ikke svimlede dyr

ASUS ROG Phone 3
ASUS ROG Phone 3 med tilbehør (Foto: ASUS)

Nu skulle man jo tro, at en smartphone med så vild hardware ville være ubetalelig dyr, men sådan er det ikke. Selv 16 GB-udgaven er inden for det opnåelige.

Rog Phone 3 kommer i tre konfigurationer, hvor den såkaldte ”Strix Edition” koster 6.799 kroner. Den dyreste er selvsagt udgaven med 16 GB RAM. Her er prisen 8.499 kroner. Alle priser er uden abonnement.

Strix Edition er den samme telefon som de to andre. Den kører blot på Qualcomm Snapdragon 865 processor og har mindre RAM. Lagerpladsen er også mindre i Stix Edition.

Herunder kan du se priserne på Rog Phone 3 i Danmark.

 RAMLagerpladsPris
Strix Edition8 GB256 GB6.799 kr.
Rog Phone 312 GB512 GB7.999 kr.
Rog Phone 316 GB512 GB8.499 kr.

Rog Phone 3 bliver tilgængelig på det danske marked omkring den 10. august, oplyser ASUS.

Specifikationer: Rog Phone 3

 • Processor: Qualcomm Snapdragon 865+ / Snapdragon 865 (Strix Edition)
 • Styresystem: Android 10
 • RAM: 8, 12 eller 16 GB
 • Lagerplads: 256 eller 512 GB
 • Skærm: 6,59”, 19.5:9-format, 2.340 x 1.080 pixels, 144 Hz, HDR
 • Forbindelser: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.1, NFC, GPS
 • 5G: Ja
 • Stik: USB-C, 3.5 mm. Jackstik
 • Batteri: 6.000 mAh – 30 watt hurtigopladning
 • Kamera: 64 MP / 13 megapixels ultra vidvinkel / 5 MP makro
 • Frontkamera: 24 megapixels
 • Højttalere: Frontvendte stereohøjttalere

Mere til historien

Udover telefonerne har ASUS også præsenteret gaming hovedtelefoner, trådløst tastatur samt en  15,6” transportabel skærm til mobilgaming.

Ny kompakt smartphone måske på vej

Kompakt i størrelsen, i forhold til konkurrenterne, men med Snapdragon 8 Gen 3 inden i.

(mere…)
Asus ROG Phone 8-serien er officiel

Asus har offentliggjort ROG Phone 8-serien. Den kan allerede forudbestilles nu.

(mere…)
ASUS ROG Phone 8 og 8 Pro lækket

Et læk skulle angiveligt vise specifikationerne på den kommende ROG Phone 8 og ROG Phone 8 Pro.

(mere…)
Asus ROG Phone 8 lanceres i januar

KORT NYT: Der har tidligere været oplysninger ude om, at Asus ROG Phone 8 var på vej. Nu er det bekræftet, at den lanceres i januar.

(mere…)
ASUS ROG Phone 8 er snart på vej 

Det tyder på, at Asus snart er på vej med ROG Phone 8. Måske allerede i januar?

(mere…)
Asus afviser rygter: Zenfone fortsætter

Der har været rygter om, at Asus lukkede Zenfone-afdelingen. Det afvises nu officielt af Asus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram