Afsløring: PlayStation 5 vil (måske) understøtte gamle spil

0

Sony skulle angiveligt have taget patent på at gamle spil vil kunne
afvikles fra skyen på den kommende PlayStation 5.

Sony PlayStation 5 (Foto: Sony)
Sony PlayStation 5 vil måske understøtte gamle spiltitler via skyen (Foto: Sony)

Der er muligvis håb forude for gamere, som er til de ældre spil fra PS1, PS2 og PS3.

Twitter-brugeren @Renka_schedule er nemlig ifølge tech-sitet The Next Web faldet over en interessant detalje om Sonys planer med den kommende PlayStation 5.

Sony skulle angiveligt have taget patent på, hvordan spil fra de ældste PlayStation-konsoller kan køres fra skyen og emuleres på konsolen.

Sony har endnu intet ladet sive om funktionen, og det kan derfor tænkes, at patentet kun er på idéstadiet. Og at der således er risiko for, at det aldrig bliver til noget.

Men netop muligheden for at spille ældre spil har længe været et diskussionsemne.

Blandt andet har det for mange været til stor irritation, at PlayStation 4 kun understøtter indhold fra forgængeren PlayStation 3 (plus nogle udvalgte titler fra tidligere konsoller gennem PlayStation Now-tjenesten, red.), mens netop PlayStation 3 blev lanceret med støtte til ældre spil.

Ifølge The Next Web indeholder patentet ikke muligheden for, at du kan spille egne originale spil fra hylden derhjemme. 

Der er sandsynligvis tale om mulighed for at købe spil i skyen, mens du må finde de gamle konsoller frem til dine egne originale spil.

Således vil håbet – eller nærmere idéen – om bagudrettet kompatibilitet forsvinde.

Vil kvaliteten være god nok?

Efter @Renka_schedule’s afsløring af patentet spekulerer flere medier i om emuleringens kvalitet – altså efterligningen af det originale spil – vil være god nok til om gamerne vil finde løsningen interessant nok.

Her peges der på, at selvom den kommende PlayStation 5’s ydeevne vurderes at være stærk nok, så vil en succes være yderst afhænger af den software, som skal håndtere emuleringen for at give en god oplevelse med de gamle spil.

Hvis du har interesse i retrospil så vil denne episode af vores podcast med garanti kunne interessere dig.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det er endnu uvist præcist, hvornår de to udgaver af PlayStation 5 – læs mere her – frigives ligesom de endnu ikke er prissat. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer