Google fjerner app der finder kinesiske apps

Efter i omegnen af fem millioner downloads er det slut med Android-appen Remove China Apps i Google Play Store. Appen overtrådte retningslinjerne.

Opfordringer til at boykotte Kina cirkulerer heftigt på de sociale medier fulgt af hashtagget #BoycottChineseProducts og grafikker, som viser hvilke apps der er kinesiske og hvilke der kan anvendes i stedet.

På ganske få uger eksploderede antallet af downloads af Android-appen Remove China Apps. Men nu er det slut.

Appen lå fra begyndelsen i en gråzone i Google Play Store. Nu har Google vurderet, at Remove China Apps overtrådte retningslinjerne for Google Play Store.

Her fremgår det, at en app ikke må foretage ændringer i andre apps på en enhed. Og det gør Remove China Apps, som vi tidligere har beskrevet.

Remove China Apps indsamler nemlig data fra brugeren smartphone. 

Her kan blandt andet nævnes telefonens Android-version, antallet af klik i appen, sprogindstillinger, versionen af de applikationer den scanner samt hvilket tidspunkt på døgnet appen anvendes.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger en talsmand fra Google, at man har fjernet Remove China Apps netop fordi appen “overtrådte visse virksomhedspolitikker”.

Idéen med Remove China Apps er, som navnet siger, at identificere, hvilket land en specifik app stammer fra. 

Appen, som er udviklet af OneTouch AppLabs i Indien, scanner brugerens smartphone for Kina-baserede apps. Herefter den giver mulighed for at afinstallere de eventuelt fundne apps.

Når brugeren har tømt sin smartphone for de apps, som Remove China Apps finder, kvitteres der beskeden: "Du er fantastisk, ingen Kina-app fundet".

Udviklerne bag appen vil dog ikke garantere for rigtigheden af informationen.

Fem millioner downloads

Remove China Apps er gratis og nåede ifølge Reuters, at blive downloaded flere end fem millioner gange siden den 17. maj, hvor den blev tilgængelig på Google Play Store.

Appens popularitet steg hurtig i kølvandet på opfordringer om en boykot af kinesiske mobile apps i Indien under en Himalaya grænsestrid mellem de to nationer.

En boykot, som blandt andre Indiens premierminister Narendra Modis har støttet ved at anvende hashtagget #BoycottChineseProducts.

Googles talsmand vil ifølge Reuters ikke uddybe begrundelsen for fjernelsen af Remove China Apps, men en person, der kender til sagen, siger til nyhedsbureauet, at softwaren vildledte brugerne og fik dem til at fjerne eller deaktivere tredjepartsapps eller ændre enhedsindstillinger eller funktioner.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

På sin hjemmeside bekræfter OneTouch AppLabs, at appen er fjernet fra Google Play Store og takker brugerne for deres støtte.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram