Zoom-konkurrenten Google Meet bliver nu gratis

1

Google Meet åbner så alle med en Google-konto gratis kan benyttes Googles konkurrent til Zoom.

Google Meet gallery
Google Meet understøtter lige som blandt andet Zoom grid-view galleri. Op til 16 personer kan ses på skærmen samtidigt (Foto: Google)

Over de seneste mange uger har rigtigt mange hjemmearbejdspladser været afhængige af videokommunikationstjenester som Skype, Microsoft Teams, Jitsi, Zoom og mange andre.

Ikke alle tjenester har dog været lige sikre at anvende. Eksempelvis har Zoom været i fokus på grund af sikkerhedsproblemer og mange har hentet falske Zoom-apps ned, som efterfølgende inficerede computerne med virus og malware.

Googles videokonferenceservice Google Meet har hidtil kun været tilgængelig gennem enterprise- og uddannelsesløsninger, men det ændres nu.

Google oplyser, at alle med en Google-konto nu gratis kan arrangere møder med op til 100 personer samtidigt. Efter den 30. september2020 vil mødernes længde dog blive begrænset til 60 minutter på gratisversionen. Det oplyser Google i et blogindlæg.

Google Meet har, ligesom Zoom og andre tjenester, et ”lukket rum” som møderne afholdes i så samtalerne er private.

Google forsøger desuden at højne sikkerheden omkring de digitale møder. Eksempelvis er det udelukkende brugere med en Google-konto, der kan deltage på Google Meet. Man kan således ikke blot hoppe ind i et møde via et link. I hvert fald ikke uden en Google konto.

Brugere, der forsøger at tilgå et møde, uden først at være tilføjet via en mødeinvitation, bliver automatisk placeret i et green room. Værten på mødet kan således afgøre om vedkommende skal godkendes til deltagelse.

Gratisudgaven af Google Meet vil ikke tilbyde et indkaldstelefonnummer til møderne, så man kan deltage rent mobilt via en telefonsamtale.

Zoom har været med til at udbrede gallerivisning af mødedeltagerne og gøre denne type visning populær. Gallerifunktionen blev introduceret til Google Meet i april. 16 personer kan ses på skærmen ad gangen.

Google Meet ruller ud i gratisversionen hen over de kommende uger, oplyser Google. Tjenesten er tilgængelig via computere såvel som apps til Android og iPhone.

Mere til historien

Google Meet har tidligere været kendt som Hangouts Meet. Hangouts Video chat er et produkt, der fortsat eksisterer til privatkunder. Over tid vil Hangouts blive migreret til Google Meet så Google fremadrettet vil have én mødeplatform for både private- og enterprisebrugere.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer