Zoom-konkurrenten Google Meet bliver nu gratis

Google Meet åbner så alle med en Google-konto gratis kan benyttes Googles konkurrent til Zoom.

Google Meet gallery
Google Meet understøtter lige som blandt andet Zoom grid-view galleri. Op til 16 personer kan ses på skærmen samtidigt (Foto: Google)

Over de seneste mange uger har rigtigt mange hjemmearbejdspladser været afhængige af videokommunikationstjenester som Skype, Microsoft Teams, Jitsi, Zoom og mange andre.

Ikke alle tjenester har dog været lige sikre at anvende. Eksempelvis har Zoom været i fokus på grund af sikkerhedsproblemer og mange har hentet falske Zoom-apps ned, som efterfølgende inficerede computerne med virus og malware.

Googles videokonferenceservice Google Meet har hidtil kun været tilgængelig gennem enterprise- og uddannelsesløsninger, men det ændres nu.

Google oplyser, at alle med en Google-konto nu gratis kan arrangere møder med op til 100 personer samtidigt. Efter den 30. september2020 vil mødernes længde dog blive begrænset til 60 minutter på gratisversionen. Det oplyser Google i et blogindlæg.

Google Meet har, ligesom Zoom og andre tjenester, et ”lukket rum” som møderne afholdes i så samtalerne er private.

Google forsøger desuden at højne sikkerheden omkring de digitale møder. Eksempelvis er det udelukkende brugere med en Google-konto, der kan deltage på Google Meet. Man kan således ikke blot hoppe ind i et møde via et link. I hvert fald ikke uden en Google konto.

Brugere, der forsøger at tilgå et møde, uden først at være tilføjet via en mødeinvitation, bliver automatisk placeret i et green room. Værten på mødet kan således afgøre om vedkommende skal godkendes til deltagelse.

Gratisudgaven af Google Meet vil ikke tilbyde et indkaldstelefonnummer til møderne, så man kan deltage rent mobilt via en telefonsamtale.

Zoom har været med til at udbrede gallerivisning af mødedeltagerne og gøre denne type visning populær. Gallerifunktionen blev introduceret til Google Meet i april. 16 personer kan ses på skærmen ad gangen.

Google Meet ruller ud i gratisversionen hen over de kommende uger, oplyser Google. Tjenesten er tilgængelig via computere såvel som apps til Android og iPhone.

Mere til historien

Google Meet har tidligere været kendt som Hangouts Meet. Hangouts Video chat er et produkt, der fortsat eksisterer til privatkunder. Over tid vil Hangouts blive migreret til Google Meet så Google fremadrettet vil have én mødeplatform for både private- og enterprisebrugere.

Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Disse fede Google produkter går vi (nok) glip af i Danmark

Google I/O 2022: Google har fremvist en række interessante produkter bl.a. Pixel 6a, Pixel Watch, Pixel 7 og meget mere, som nok aldrig kommer i Danmark.

(mere…)
Stramme vilkår om dataindsamling rammer Google Play Store

Google er klar med nye regler for app-udviklere, da brugerne skal kunne se præcis hvilke data, som indsamles om dem i de forskellige apps.

(mere…)
1 million færre apps i Play Store

De seneste år er en masse apps fjernet fra Google Play Store.

(mere…)
Google Pixel Watch lækket igen – afslører Fitbit-integration

Der er netop lækket nye billeder af det kommende Google Pixel Watch, som viser en Fitbit integration.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram