Ransomware-kriminelle undskylder deres adfærd

Ejerne af krypterede filer på harddiske verden over, kan ånde lettet op, hvis de er inficeret med Shade (Troldesh)

Ransomware virus
Hvis dine filer er inficeret med ransomware vil de kriminelle bag kræve en løsesum for at give dig adgang til filerne (Foto: Katie White)

De IT-kriminelle bag den ransomware som bærer navnet Shade (Troldesh) har fået kolde fødder og stopper nu systemet bag denne ransomware. Samtidigt gør de kriminelle noget så usædvanligt som at undskylle overfor de mange uskyldige, der har fået deres personlige filer krypteret på harddisken.

Undskyldningen blev lagt ud på GitHub Respository, som samler udviklere af IT-projekter, software og kode fra hele verden.

- ”We apologize to all the victims of the trojan and hope that the keys we published will help them to recover their data”.

Endnu mere udsædvanligt er det, at gruppen bag Shade (Troldesh) samtidigt frigiver 750.000 nøgler til dekryptering, så de sagesløse personer med krypterede filer, kan få dem låst op. Vel at mærke uden at betale for det. Det skriver DKcert.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky var hurtigt ude og kunne verificere koden og har samtidigt frigivet et værktøj til dekryptering, der vel at mærke er gratis.

I gamle dage kunne din computer blive inficeret med virus. I dag ser det markant anderledes ud da mange nye og grusomme veje til at forpeste computerbrugere verden over, er noget vi skal forholde os til hver eneste dag.

En af de værste trusler er ransomware. Som navnet antyder, er ”ransomware” et stykke software som krypterer billeder, dokumenter og andre filer på harddisken. Herefter kræver de kriminelle bag den pågældende ransomware penge for nøglen til at låse filerne op. Uden denne dekrypteringskode er filerne fanget forevigt.

PODCAST: Kom tæt på de IT-kriminelle! Hvad vil de os?

Mere til historien

Dekrypteringsnøglerne til Shade (Troldesh) dækker udelukkede denne præcise type ransomware. Der er således ikke tale om koder til andre typer af denne slags trusler.

Datatilsyn advarer mod officielle VM-apps

ADVARSEL: Flere europæiske datatilsyn er klar i ”mählet”. De advarer mod, at man downloader Qatars officielle VM-apps. De udgør privatlivsrisici.

(mere…)
Her er dit password

En ny hitliste viser, hvilke passwords at danskerne anvender. Konklusionen må være, at onlinesikkerheden er i fare.

(mere…)
Pas på falske iPhone 14-salgssider

ADVARSEL: Falske sider der lokker med rabat på iPhone 14, hvis du forudbestiller nu, er eksploderet.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Apple har udsendt VIGTIG sikkerhedsopdatering

Apple advarer mod en fejl, som gør det muligt for hackere at tage kontrol over dine Apple-enheder. Opdater til nyeste version nu.

(mere…)
Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram