Ransomware-kriminelle undskylder deres adfærd

0

Ejerne af krypterede filer på harddiske verden over, kan ånde lettet op, hvis de er inficeret med Shade (Troldesh)

Ransomware virus
Hvis dine filer er inficeret med ransomware vil de kriminelle bag kræve en løsesum for at give dig adgang til filerne (Foto: Katie White)

De IT-kriminelle bag den ransomware som bærer navnet Shade (Troldesh) har fået kolde fødder og stopper nu systemet bag denne ransomware. Samtidigt gør de kriminelle noget så usædvanligt som at undskylle overfor de mange uskyldige, der har fået deres personlige filer krypteret på harddisken.

Undskyldningen blev lagt ud på GitHub Respository, som samler udviklere af IT-projekter, software og kode fra hele verden.

– ”We apologize to all the victims of the trojan and hope that the keys we published will help them to recover their data”.

Endnu mere udsædvanligt er det, at gruppen bag Shade (Troldesh) samtidigt frigiver 750.000 nøgler til dekryptering, så de sagesløse personer med krypterede filer, kan få dem låst op. Vel at mærke uden at betale for det. Det skriver DKcert.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky var hurtigt ude og kunne verificere koden og har samtidigt frigivet et værktøj til dekryptering, der vel at mærke er gratis.

I gamle dage kunne din computer blive inficeret med virus. I dag ser det markant anderledes ud da mange nye og grusomme veje til at forpeste computerbrugere verden over, er noget vi skal forholde os til hver eneste dag.

En af de værste trusler er ransomware. Som navnet antyder, er ”ransomware” et stykke software som krypterer billeder, dokumenter og andre filer på harddisken. Herefter kræver de kriminelle bag den pågældende ransomware penge for nøglen til at låse filerne op. Uden denne dekrypteringskode er filerne fanget forevigt.

PODCAST: Kom tæt på de IT-kriminelle! Hvad vil de os?

Mere til historien

Dekrypteringsnøglerne til Shade (Troldesh) dækker udelukkede denne præcise type ransomware. Der er således ikke tale om koder til andre typer af denne slags trusler.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer