Metrolinjer i København får fuld mobildækning

1

Metrolinjen Cityringen i København får fuld mobildækning. Teleoperatørerne 3, TDC, Telenor og Telia samarbejder om projektet.

Metroen i København får nu bedre mobildækning (Foto: Büro Jantzen)

Metroforbindelsen i København får mobildækning og bliver en af de få metrolinjer i verden med fuld dækning. Det oplyser Metroselskabets direktør, Anne Grethe-Foss, i en  pressemeddelelse.

Det er de fire teleoperatørere 3, TDC, Telenor og Telia som sammen skal sikre en mobildækning af “høj kvalitet” til passagererne på linjerne mellem 19 nye metrostationer, som er åbnet siden september 2019.

– “Der er en række udfordringer ved at skulle installere den slags følsomt udstyr i tunneler, som i forvejen er fyldt med teknisk metroudstyr”, siger direktør Anne Grethe-Foss.

Arbejdet vil blive udført mens metroen er i drift, og det vil være muligt at opnå mobildækning på visse strækninger allerede i løbet af sommeren, mens der vil være fuld mobildækning til efteråret.

Det er her det sker

Mobilforbindelsen etableres på metrolinjen Cityringen, som har 17 nye metrostationer.

Cityringen kører igennem hovedbanegården, Vesterbro, indre by og Nørrebro i Hovedstaden.

De to sidste metrostationer, som kommer med på netværket, ligger på linjen mellem Nordhavn og Orientkaj.

Mere til historien

Københavns Metro blev åbnet 19. oktober 2002. Det er et metrosystem med 39 stationer, heraf 25 underjordiske, én nedgravet åbent og 13 over terræn. Det nuværende system består af to sammenhængende baner, Cityringen samt Nordhavnslinjen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer